Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

0 Ο ΔΟΑΠΠΕΧ ΑΔΕΙΑ(ΣΕ) ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Αυτό που έχουμε να θυμόμαστε από την εβδομάδα που μόλις πέρασε, είναι η χθεσινή συγκέντρωση των παραγόντων των σωματείων της Εύβοιας, που Κυριακή πρωί – πρωί με την …αυγή μαζεύτηκαν στο μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας για να κουβεντιάσουν (λέει) για το θέμα που ανέκυψε με τις άδειες λειτουργίας των γηπέδων.
Κατευθείαν από την εκκλησία, με το αντίδωρο στο χέρι πήγαν στην συγκέντρωση οι παράγοντες της Εύβοιας και μετά από καμιά ώρα ο ένας κοιτούσε τον άλλον και μονολογούσε «γιατί ήρθαμε σήμερα (σ.σ. χθες) εδώ, για ποιο λόγο μας μαζέψανε;»
Και άντε οι Χαλκιδέοι που «θυσίασαν» τον …πρωινό καφέ τους… Οι άλλοι που ήρθαν από τη Βόρεια Εύβοια; Θα μπορούσαν να τους τα πουν κι απ' το τηλέφωνο…
Αφήστε το άλλο, που όταν ακούστηκε το …σφύριγμα της λήξης, κανείς δεν είχε καταλάβει τίποτα…
Άγνωστο παραμένει, αν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα.
Οι άδειες διεξαγωγής αγώνων πρέπει να εκδίδονται τουλάχιστον πέντε μέρες νωρίτερα.
Η ΕΠΣ Ευβοίας, τα σωματεία και το τμήμα κοινωνικής αλληλεγγύης καλούνται να βρούνε μία λύση για να ξανακυλήσει η μπάλα στο χορτάρι.
Διαφορετικά, μπορούν να πάνε να ξεκουραστούν για λίγο και να επιστρέψουν το χρόνου.
Η δυσαρέσκεια των παραγόντων, είναι περισσότερο έντονη από ποτέ, ο πρόεδρος της Κηρίνθου Νίκος Καταραχιάς ανέφερε ότι αν δεν δοθεί νέα παράταση μετά τις 8/2/15 η τοπική ομάδα θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, το ίδιο είπε και ο εκπρόσωπος της Σκεπαστής Γιάννης Βάγιας και είναι απορίας άξιο, το πόσες ομάδες εν τέλει θα πηδήξουν από το καράβι που τείνει να γίνει …τιτανικός.
Ο ΔΟΑΠΠΕΧ, δια στόματος Μπάμπη Κουσκούτη, ισχυρίζεται ότι με τις άδειες διεξαγωγής αγώνων, θέλει να κατοχυρώσει την ΕΠΣΕ και τους παράγοντες, η ΕΠΣΕ φωνάζει, γιατί θεωρεί ότι πριν σταλεί (την περ. Πέμπτη) το σχετικό έγγραφο για τις άδειες, θα έπρεπε οι δύο πλευρές να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να μιλήσουν (πράγμα που σύμφωνα με την ΕΠΣ Ευβοίας δεν έγινε), γεγονός που έκανε τον πρόεδρο της τοπικής διοργανώτριας αρχής Γ. Παπακωνσταντίνου να πει: «Τί θέλετε, να πάω φυλακή; Το έγγραφο αυτό είναι πονηρό, βλακώδες και έχει στόχο εμένα».
Ο Παπακωνσταντίνου ζήτησε από τον ΔΟΑΠΠΕΧ να …αποσύρει το έγγραφο, ο Κουσκούτης ζήτησε από τον Παπακωνσταντίνου να ανακαλέσει τη φράση «βλακώδες έγγραφο» και γενικότερα η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
«Ουσιαστικά» ήταν και τα λόγια του Δημάρχου Διρφύων – Μεσσαπίων Γιώργου Ψαθά που δήλωσε ότι τα γήπεδα στο Μακρυμάλλη και τη Μακρυκάπα δεν μπορούν να γίνουν … Καραϊσκάκη, αλλά το πιο σημαντικό που είπε ο Ψαθάς ήταν το εξής: «Το θέμα μας είναι να πάρουμε στα χέρια μας ένα χαρτί που θα το ονομάσουμε …άδεια, αλλά το γήπεδο θα παραμένει ξέφραγο αμπέλι, ή να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις που δεν θα βάζουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των αθλητών και των φιλάθλων;»
Εν κατακλείδι, με κάποιον τρόπο, που λογικά σήμερα θα …προσδιοριστεί από την ΕΠΣΕ, τις ομάδες, τον ΔΟΑΠΠΕΧ και την Περιφέρεια (έπρεπε να φτάσουμε σ” αυτό το σημείο δηλαδή;), θα εκδίδονται άδειες διεξαγωγής αγώνα, -εξυπακούεται- για τα σωματεία που θα έχουν τη δυνατότητα της πάρουν στα χέρια τους.

Γιάννης Τρυφωνίδης (eviateam.wordpress.com)


Ξέσπασε ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ από LAMIASTARGR

Δεν υπάρχουν σχόλια: