Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

0 ΑΟΧ 1-1 ΘΗΒΑ: Νίκησε μόνο ο κόσμος της Χαλκίδας

Μπροστά σε 2000 φιλάθλους ο ΑΟ Χαλκίς αναδείχτηκε χθες ισόπαλος με τον ΑΟ Θήβας, με σκορ 1-1 και δεν κατάφερε στην πρεμιέρα των μπαράζ ανόδου για τη Γ' Εθνική, να ξεκινήσει με νίκη. Αυτό γιατί έπιασε σαν απόδοση ένα 20% των δυνατοτήτων του, πράγμα κακό για το βάρος του αγώνα, έχοντας απέναντι μία ομάδα που έχουν βαφτίσει φαβορί, χωρίς όμως να αμφισβητείται.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο 1ο ημίχρονο, χάνοντας 2 καλές ευκαιρίες, στο 17΄με τον Κατσογιάννη που πλάσαρε μόλις άουτ και στο 37΄με το επικίνδυνο σουτ του Τσατσαρώνη να έχει την ίδια κατάληξη. Όμως ο ΑΟΧ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 44'. O Φιλιππίδης χόρεψε την άμυνα της Θήβας περνώντας 3 παίκτες, βρέθηκε τετ α τετ με τον Φαλαγγίτη, αλλά το πλασέ του απόκρουσε ο πορτιέρο της Θήβας και στην επαναφορά, ο Βαλκάνος βρήκε τη μπάλα στρωμένη μπροστά του και την έστειλε στα δίχτυα.
Στο 2ο ημίχρονο, η Θήβα αιφνιδίασε τον ΑΟΧ, πιέζοντας τα καρέ του για την ισοφάριση, αν και στο 55', έμεινε με 10 παίχτες, μετά τη 2η κίτρινη κάρτα του Γκαράνη. Στο 59', ο Μόνος απέκρουσε εντυπωσιακά, μία απευθείας εκτέλεση του Τσατσαρώνη. Η ισοφάριση ήρθε στο 64', όταν από κάθετη μπαλιά του Χαλκιδέου και πρώην παίχτη του ΑΟΧ, Βεζιρτζόγλου, ο Κουτσοδήμος πλασάρει εύστοχα και κάνει το 1-1. Στη συνέχεια ο ΑΟΧ έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, με τις πιο σημαντικές αυτές του Τσομπάνη, στο 68΄μετά από μπαλιά του Βαλκάνου, αλλά το πλασέ πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι και στο 76΄με τον Φαλαγγίτη να κάνει την απόκρουση του αγώνα σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον μεσοεπιθετικό της Χαλκίδας.
Το τελικό 1-1 βρήκε τους παίχτες της Θήβας και τους περίπου 130 φίλαθλους της να πανηγυρίζουν έξαλλα αυτό το σπουδαίο Χ που πήραν μέσα στη Χαλκίδα.
Μέτρια η διαιτησία του Σφακιαννάκη και των βοηθών Κουντουρέλη και Σαμοίλη. Έκαναν αρκετά τραγικά λάθη υπέρ της Θήβας, έπαιξαν περισσότερο υπέρ της Θήβας (κυρίως στο Α' ημίχρονο), αλλά δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα. 
Μεγάλος νικητής ήταν ο κόσμος της Χαλκίδας που γέμισε το δημοτικό στάδιο της Χαλκίδας, μετά από περίπου μία δεκαετία. 2000 Χαλκιδέοι ήρθαν να στηρίξουν την ομάδα για την άνοδο στη Γ' Εθνική, που αποτελεί και ρεκόρ για την κατηγορία του τοπικού. Η Χαλκίδα έδειξε ότι ο ΑΟΧ δεν είναι για την τοπική κατηγορία. Μέσα σε μία εβδομάδα, μπορεί να κάνει μεγάλο μπαμ στη προσέλευση. Τόσο κόσμο, άντε λίγο παραπάνω, είχε η Λαμία πέρσι στους τελευταίους αγώνες της που ανέβηκε στη Β' Εθνική. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν η Χαλκίδα, διεκδικούσε τέτοιες κατηγορίες. Άλλωστε αυτό φάνηκε και πέρσι στην Α1 μπάσκετ, που παραμίλησε όλη η Ελλάδα με τον κόσμο της Χαλκίδας.
Δεν θα πούμε αν η Χαλκίδα ή η Θήβα ή η Μαλεσίνα είναι η καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή και αξίζει να πάρει την άνοδο. Βάση κόσμου, η Χαλκίδα αξίζει γιατί έχει τους περισσότερους φιλάθλους και σίγουρα όλες οι άλλες 3 ομάδες να ενώσουν τους φιλάθλους τους, δεν θα πιάσουν τη χθεσινή προσέλευση του ΑΟΧ. Όμως δεν παίζουν μπάλα οι φίλαθλοι και ευελπιστούμε ο ΑΟΧ να συνεχίσει πιο δυνατά από ότι χθες και να διεκδικήσει μέχρι τέλους την άνοδο στη Γ' Εθνική κατηγορία.
Την Τετάρτη 13 Μαΐου, στις 17:00, ο ΑΟ Χαλκίς θα ταξιδέψει στο Καρπενήσι, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αίολο, ο οποίος μέσα στη Μαλεσίνα, πήρε λευκή ισοπαλία.

Η εικόνα μιλάει από μόνη της! 2000 φίλαθλοι της Χαλκίδας, σε αγώνα τοπικού!
ΑΟ Χαλκίς (Λάμπρου): Μόνος, Κοροβέσης, Τζαφέρος (72΄τσιβίκας), Καραμπάς, Δήμου, Ευσταθίου, Τσομπάνης, Βαλκάνος, Θωμάς, Ανέστης (68΄Σμυρναίος), Φιλιππίδης.
ΑΟ Θήβας (Πλατής): Φαλαγγίτης, Έλντασι, Τσατσαρώνης, Ευθυμίου, Παναούλης (46΄Κουτσοδήμος), Παπαχαραλάμπους, Μπινιάκος (85΄Ελιζι), Γκαράνης, Κατσογιάννης, Ανυφαντής (49΄Βεζιρτζόγλου), Ταυταρίδης.


Αποτελέσματα 1ης αγωνιστικής μπαράζ ανόδου Γ' Εθνικής 2014-15
Χαλκίδα 1-1 Θήβα
Μαλεσίνα 0-0 Αίολος

Βαθμολογία:
1. ΑΟ Χαλκίς 1
2. ΑΟ Θήβας 1
3. Αίολος Καρπενησίου 1
4. ΑΕ Μαλεσίνας 1


Α.Ο.Χαλκίδας-Α.Ο.Θήβα 1-1 από LAMIASTARGR

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΩΝΑ























Δεν υπάρχουν σχόλια: