Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

0 ΣΧΟΛΙΟ ΤΡΥΦΩΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΣ ΤΟΥ ΑΟΧ ΤΗΣ 21/12

Άγιε Βασίλη σε παρακαλώ, φέρε την επόμενη Δευτέρα στον ΑΟ Χαλκίς έναν κανονικό πρόεδρο!
Συμβαίνουν γύρω σου πράγματα …παράξενα, ασορτί με τις …παράξενες μέρες που διάγουμε.
Ωστόσο λες στον εαυτό σου «κρατήσου». Φιλτράρεις και …κοζάρεις -βέβαια- και τον …απέναντι, αν αξίζει τον κόπο.
Πάντα …περιμένω, έτοιμος είμαι, δεν λοξοδρομώ, ευθεία πάω, αν μπεις στο δρόμο μου μία φορά θα περάσω από δίπλα (δεν μου είναι κόπος), αν το ξανακάνεις όμως, θα δεις το άλλο το πρόσωπο, της …καλοσύνης που ….πέθανε.
Πηγαίνοντας χθες στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΑΟΧ, υπήρχαν φίλοι της ομάδας που ήθελαν να ακούσουν δυο – τρεις καθαρές κουβέντες, ωστόσο υπήρχαν και κάποιοι άλλοι, που με …γελάκια και …ειρωνείες του τύπου «που είναι οι επενδυτές;» νόμιζαν ότι έπιασαν τον …πάπα από τα @ρχ…!
Στέκεσαι λίγο, λες να τους απαντήσεις(;), αλλά προχωράς, ευθεία πας. Σ’ αυτούς θα απαντήσεις; Έμπλεξες μάγκα μου, «καλωσήρθατε στον κόσμο της βλακείας και της χαζομάρας» γράφει η ταμπέλα.
Οι επενδυτές -νομοτελειακά- θα έρθουν ρε άμπαλοι, μην αγχώνεστε, μα θα είναι …αύριο, μα θα είναι …μεθαύριο, θα έρθουν.
Γιατί ο ΑΟ Χαλκίς, μπορεί να έχει περάσει πολλά, αλλά δεν τα άξιζε όλα.
Μία μπόρα είναι και η φετινή. Γιατί οι επενδυτές, έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους, κουνήστε λίγο το κεφάλι σας, πολύ …μη μου άπτου έχετε γίνει τώρα τελευταία.
Η χθεσινή «παράσταση» έκλεισε με …χαμόγελα και …χαιρετούρες του Τόλια με τους …υποστηρικτές του, όταν ο ηγέτης του ΑΟΧ ανακοίνωσε ότι σε τέσσερις μέρες(!) ο «χιλιοταλαιπωρημένος» σύλλογος θα «χορέψει» με τραγούδια και …ψητά στο Evia Palace!
Αυτό ήταν, κλείδωσε η ημερομηνία, άλλη μια …δουλειά του ποδαριού.
Και πάλι θα γίνει …κακός ο Χαλκιδέος φίλαθλος, που δεν θα πάει στο χορό, γιατί απλούστατα δεν θα ξέρει ότι γίνεται χορός.
Κι ο Τόλιας το είπε ξεκάθαρα. «Ελάτε να χορέψουμε και από τα έσοδα, θα καλυφθούν οι ανάγκες της ομάδας για το επόμενο δίμηνο».
Κι ένα …δέος απλώθηκε στην αίθουσα και στους μετρημένους …fan του, που είχαν το ύφος του Τσίπρα, όταν κέρδισε τις πρώτες του εκλογές.
«Τί είπε ρε ο πρόεδρος;», «Γιώργο προχώρα», «Είσαι ήρωας». Κι η αυλαία έπεσε.
Κι ο Γιώργος, μισή ώρα νωρίτερα, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κανένας Κοτσάτος (το καλοκαίρι πριν πάρει την ομάδα …υπήρχε και ξαφνικά του ήρθαν …όλα στραβά), ανακοίνωσε ότι υπήρξαν και -προφανώς- θα υπάρχουν κι από ‘δω και πέρα (συμπληρώνουμε εμείς) παίκτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, ανακοίνωσε ότι αν δεν ήταν ο Ταρνανάς στο παιχνίδι με την Καλαμάτα, το ματσάκι μπορεί και να μην ξεκινούσε, ανακοίνωσε ότι ο Μπακομήτρος έφυγε, αλλά δεν ήθελε να πει τον λόγο, κι αρκέστηκε στο ότι «έτσι γίνεται, φεύγουν κι έρχονται παίκτες από τις ομάδες».
Είπε επίσης ότι -καθημερινά- σκάνε χιλιάδες επιταγές στην Ελλάδα (του ΑΟΧ σας πείραξαν;), δεν είπε ότι η ομάδα πήγε στο Άργος με έξοδα του Τερτίπη (χωρίς να είναι απαραίτητα κακό που …βοήθησε, ίσα – ίσα και μπράβο του που δεν το κάνει …βούκινο), ωστόσο στην πόλη του ωχαδερφισμού, της κατινιάς, της μιζέριας, του «είδα φως και μπήκα» του «σού ‘πα – μου ‘πες» και του «ψου – ψου – ψου», ο Τόλιας που σηκώνεται από τις 6 το πρωί (εγώ θα σηκωνόμουν από τις 4) για την ομάδα, χθες, θύμισε …παλιά ασπρόμαυρη ταινία με πρωταγωνίστρια τη Μάρθα Βούρτση.
Αλλά ρε κορόιδα, υπάρχουν κι αυτοί που το λέει η καρδιά τους, όπως καλή ώρα τα παιδιά του Σ.Φ. Χαλκίδας «Τρελά Νερά» που έγραψαν στο Chalkida Fans το αυτονόητο: «Με το διπλό στο Άργος, μην νομίζουν κάποιοι ότι ο κόσμος ξέχασε την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα και απαιτεί την παραίτηση της διοίκησης Κοτσάτου – Τόλια».
Την εβδομάδα της …απεργίας των ποδοσφαιριστών της Χαλκίδας, οι ίδιοι, του είχαν κάνει σαφές, να μην πατήσει το πόδι του στο γήπεδο Αλεξάνδρου αν δεν είναι μαζί του ο Κοτσάτος.
Ο Τόλιας όμως δεν τα σηκώνει τα …τελεσίγραφα και πήγε στο γήπεδο Αλεξάνδρου, χωρίς τον Κοτσάτο.
«Δεν θα μπεις στα αποδυτήρια, που είναι ο Κοτσάτος;» τον ρώτησαν οι παίκτες.
«Μαζί ήρθαμε στη Χαλκίδα από την Αθήνα, τον άφησα στο κέντρο της πόλης και μετά τον έχασα..!» φέρεται να είπε ο άνθρωπος, που τον έδιωξαν οι παίκτες, τον προπηλάκισαν και τον έβρισαν οι φίλαθλοι, του κρέμασαν πανό, αλλά αυτός ακλόνητος, δεν κουνήθηκε …ρούπι από τη θέση του, ενώ χθες …ω του θαύματος, άλλαξε ρότα στο …πιτς φιτίλι.
Τις προάλλες δε, στο ντεμπούτο του Δόξη ως …φροντιστής της ομάδας, ο γνωστός οπαδός του ΑΟΧ, ανέφερε σε κάποιους άλλους φιλάθλους, ότι ο Τόλιας δεν θέλει τίποτα και παραδίδει …άνευ όρων τη σφραγίδα.
«Αλήθεια;» του είπε ο Σωτήρης.
«Ναι» λέει ο Δόξης.
«Κάτσε να πάρω τηλέφωνο να τον ρωτήσω, γιατί αν είναι έτσι, αλλάζει το πράγμα» του είπε ο Σωτήρης.
Ντριιιιιιν (έτσι κάνει συνήθως το σταθερό, αλλά δεν έχει σημασία)…
«Έλα Γιώργο, είπες εσύ ότι δεν θέλεις τίποτα αν υπάρξει διάδοχη κατάσταση; Έτσι μας λέει ο Δόξης…»
«Τι λές μωρέ που είπα τέτοιο πράγμα, φέρτον εδώ να του μιλήσω, δεν κατάλαβε καλά…» λέει με τρόμο στη φωνή ο Τόλιας.
Ελπίζω μόνο να μην …μπλοφάρει, λέγοντας χθες: «Δεν θα ζητήσω ανταλλάγματα».
Τί να έγιναν οι …υποχρεώσεις προς τρίτους;
Αλλά ακόμα κι αν -με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο- συνεχίσει, ωχ μωρέ δε βαριέσαι …και η Παναχαϊκή έχει προβλήματα. 

ΥΓ1: Όλα τα λεφτά χθες ο Δημήτρης Επισκόπου που σπάνια δεν προεδρεύει σε Γενικές Συνελεύσεις, κι όταν άρχισε να μιλάει και του είπαν «δεν ακούγεσαι πάρε το μικρόφωνο» ο ίδιος άρπαξε το μικρόφωνο του Star Κεντρικής Ελλάδας που είχαν τοποθετήσει πάνω στο τραπέζι οι καλοί συνάδελφοι του εν λόγω τηλεοπτικού σταθμού. Τουλάχιστον γελάσαμε λίγο, γιατί η κατάσταση στον ΑΟΧ με δύο μέλη στη διοίκηση (Τόλιας – Πολλάλης) είναι για …κλάματα. Κρίμα. Είπε ο Τόλιας ότι υπάρχουν 3 άτομα -έτσι γενικά κι αόριστα- που είναι να …μπουν στο Δ.Σ. Ο Κώστας από τα Πετράλωνα, ο Νίκος από την Καλαμπάκα και ο Μιχάλης από τα Καμμένα Βούρλα, για παράδειγμα. Α, ρε κατακαϋμένε ΑΟΧ.

ΥΓ2: Προσπαθήσαμε να τον «λυτρώσουμε» όταν του γράψαμε του Τόλια «φύγε» από τον …Οκτώβριο. Κι έκανε τη Γ.Σ. τέλη Δεκέμβρη, που σε 3 μήνες θα ‘χει λήξει το πρωτάθλημα. Αλλά του είχαμε γράψει και κάτι άλλο, πολύ …αργότερα. Ότι έτσι όπως τα έκανε, τώρα θα κάτσει και θα το πιει όλο το ποτήρι. Ωστόσο μακάρι να γίνει η αλλαγή μια ώρα αρχύτερα, από την άλλη Δευτέρα, να ησυχάσει κι αυτός, να ησυχάσει κι ο ΑΟΧ.

ΥΓ3: Παγκόσμια πρωτοτυπία! Είναι η στιγμή που ο Γιώργος Τόλιας ανακοινώνει (ημέρα Δευτέρα), ότι ο χορός του ΑΟ Χαλκίς θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 26/12, χωρίς καμία …προεργασία και …προετοιμασία. Έχει ξεχάσει όμως, ότι την Κυριακή 27/12, η Χαλκίδα έχει αγώνα Κυπέλλου με την Αρτάκη. Το να παίξεις το Σάββατο και να χορέψεις την Κυριακή …λογικό! Το να χορέψεις το Σάββατο και να παίξεις την Κυριακή …Τόλιας!

Γιάννης Τρυφωνίδης (eviateam)

Δεν υπάρχουν σχόλια: