Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

0 ΓΣ ΑΟΧ: Μόνος του ο Τόλιας, ΓΣ ξανά στις 28/12

Σε …κουβέντα να γίνεται μετατράπηκε η Γ.Σ. του ΑΟ Χαλκίς, που θα επαναληφθεί την επόμενη Δευτέρα 28/12 για τη …διεύρυνση του ΔΣ ή τη …διάδοχη κατάσταση. «Δεν θέλω ανταλλάγματα, είμαι ανοικτός σε οτιδήποτε» ανέφερε ο Τόλιας.
Λόγω μη απαρτίας του …50+1 των εγγεγραμμένων μελών (αν και στην αίθουσα του εργατικού κέντρου συγκεντρώθηκαν περίπου 50 άτομα) η Γ.Σ. του ΑΟ Χαλκίς …επίσημα, θα λάβει χώρα την επόμενη Δευτέρα 28/12.
Παρόλα αυτά σήμερα (21/12) το απόγευμα, ο Γιώργος Τόλιας ενημέρωσε τους παριστάμενους φίλους της ομάδας για τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στον ιστορικό σύλλογο και είναι …ηλίου φαεινότερο ότι με τον ίδιο στο τιμόνι η ομάδα δεν μπορεί να «περπατήσει».
Να σημειωθεί ότι από το Δ.Σ. το «παρών» έδωσαν οι Βαγγέλης Μαδαρός και Ανδρέας Πολλάλης κι όχι οι Σταμάτης Γκάβαλης και Κώστας Αναγνωστάκης (αμφότεροι ωστόσο, δεν έχουν παραιτηθεί).
Οι μόνοι που έχουν παραιτηθεί είναι οι Ελευθεριάδης και Γιαννιώδης (από την αρχή της σεζόν), ενώ σ’ ένα «πηγαδάκι» στο τέλος, ο Τόλιας είπε ότι έχει παραιτηθεί και η Γιούλη Αλεξάνδρου.

Θα περιμένω μέχρι την επόμενη Δευτέρα

Τα θέματα της συνέλευσης ήταν δύο: Το οικονομικό και η διεύρυνση του ΔΣ. Ο Γιώργος Τόλιας είπε χαρακτηριστικά:
«Δεν με έχει πλησιάσει κανείς, δεν έχω κάποια πρόταση. Υπάρχουν δυο – τρία άτομα που …σκοπεύουν να μπουν στο Δ.Σ., ωστόσο θα περιμένω μέχρι την άλλη Δευτέρα (28/12) για να διαπιστώσω αν υπάρξει και κάποιος άλλος ενδιαφερόμενος».
Οι φίλαθλοι και συγκεκριμένα ο Θοδωρής Κωστάκης που ήταν και ο πιο …ουσιαστικός στις κουβέντες του, τον ρώτησε: «Αν υπάρξουν κάποιοι να αναλάβουν την ομάδα αλλά δεν επιθυμούν να είναι μαζί σου στο Δ.Σ., θα φύγεις; Κι αν φύγεις, θα ζητήσεις ανταλλάγματα;»
Ο Τόλιας απάντησε: «Όχι, δεν θα ζητήσω ανταλλάγματα».


Επί της ουσίας δεν υπάρχει Κοτσάτος

Αρχικά βέβαια ο Γιώργος Τόλιας ρωτήθηκε για το «φιάσκο» με τον Κώστα Κοτσάτο και «απολογήθηκε», υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων:
«Ο Κοτσάτος δεν είναι κανάς τυχαίος, ήταν στην ερασιτεχνική ΑΕΚ, έβαλε χρήματα εκεί. Είναι ένας άνθρωπος με οντότητα οικονομική και κοινωνική. Ωστόσο, έπαθε κάποια …καταστροφή, ενώ περνάει και μια περιπέτεια με την υγεία του. Εδώ και 1,5 μήνα έχει πολλά προβλήματα με τις δουλειές του, στο εξωτερικό. Τί να κάνουμε τώρα; Τραβάω μόνος μου το κουπί. Ελπίζω σύντομα να συνέλθει και να βοηθήσει στο μέλλον. Γι’ αυτό έχει εξαφανιστεί..!» συμπλήρωσε ο Τόλιας.

Τόσα δώσαμε, τόσα πήραμε

Ο Τόλιας ανέφερε ότι μέχρι σήμερα η διοίκηση έχει ξοδέψει περίπου 70.000 ευρώ, ενώ τα έσοδα αγγίζουν ένα ποσό της τάξης των 18.000 ευρώ.
«Εξασφαλίζω κάποια χρήματα από την εταιρία του Κοτσάτου, ότι μπορώ δηλαδή, κι από ένα ενοίκιο που εισπράττω από ένα δικό μου κτίριο. Αυτά τα λεφτά τα βάζω στην ομάδα. Η πόλη δεν βοηθάει. Κάθε μήνα μπορώ και καλύπτω περίπου το 80% των υποχρεώσεων της ομάδας. Μου λείπουν κάθε μήνα 2.500 – 3.000 ευρώ για να είναι εντάξει η ομάδα» είπε ο Τόλιας, που επεσήμανε ότι ο ΑΟΧ κάθε μήνα έχει έξοδα περίπου 12.000 ευρώ κι αυτός μπορεί να εξασφαλίσει ένα ποσό των 7.000 ευρώ.
Μόνο στο ματς με τον Αιολικό είχαμε …περίσσευμα, όντως πήρα βοήθεια από τον Ταρνανά!
Ο Τόλιας αναφέρθηκε και στο κομμάτι των εισιτηρίων στα εντός έδρας ματς της ομάδας. Χαρακτηριστικά είπε:
«Μόνο με τον Αιολικό είχε κόσμο το γήπεδο και περίσσεψαν χρήματα. Στα άλλα παιχνίδια μπήκαμε μέσα. Σε ένα πρόσφατο παιχνίδι (σ.σ. με την Καλαμάτα), όντως ζήτησα βοήθεια από τον Ταρνανά για να πληρωθεί η διαιτησία».

Για τον Μπακομήτρο

Γενικότερα σήμερα ο Τόλιας όπου ήθελε απαντούσε κι όπου ήθελε …όχι, όπως για το θέμα του Μπακομήτρου που δεν μπήκε στον κόπο να πει με λεπτομέρειες για το τί έγινε και …χάθηκε ο παίκτης, ωστόσο ανέφερε γενικά και αόριστα ότι: «Σ’ όλες τις ομάδες έρχονται και φεύγουν ένα σωρό παίκτες». Μπορεί δηλαδή άνετα να ρίξει το φταίξιμο στον ποδοσφαιριστή, αλλά το θέμα είναι τί θα βγει να πει αν μιλήσει ο ίδιος ο Μπακομήτρος. Το ότι δεν έχει μιλήσει ακόμη, μάλλον προς συμφέρον του Τόλια είναι.

Πράγματι, υπήρξαν παίκτες που δεν είχαν να φάνε!
Ο Τόλιας, -μετά από σχετική ερώτηση που του έγινε-, είπε επίσης ότι υπήρξε θέμα με παίκτες της ομάδας που αντιμετώπισαν έντονο βιοποριστικό πρόβλημα, αν και συνήθως επιχειρεί να …υποβαθμίζει τα γεγονότα και τα προβλήματα, πετώντας το μπαλάκι στην κερκίδα, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά: «Πράγματι, περάσαμε απ’ αυτό το στάδιο που ποδοσφαιριστές δεν είχαν να φάνε, όμως τώρα που μιλάμε, δεν υπάρχει παίκτης που να μην έχει πάρει χρήματα».

Ζήτησαν από τον Τσατσαρώνη να βγει από την αίθουσα
Κάποια στιγμή στο ξεκίνημα της διαδικασίας κι ενώ ο Τόλιας είχε τον λόγο, στην αίθουσα μπήκε ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Σάκης Τσατσαρώνης. Τότε, ο Βαγγέλης Μαδαρός διέκοψε τον Τόλια λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καλό είναι η διαδικασία να κυλήσει χωρίς την παρουσία ποδοσφαιριστών της ομάδας» ενώ απευθυνόμενος προς τον Τσατσαρώνη του είπε: «Σάκη δεν έχει να κάνει προσωπικά με σένα, δεν επιτρέπεται να είσαι εδώ» με αποτέλεσμα ο νεαρός αμυντικός του ΑΟΧ να αποχωρήσει.

Το συμπέρασμα…

Αυτό το οποίο έχουμε καταλάβει -εμείς- τόσο καιρό, είναι ότι μπορεί έξω να είναι …μέρα κι ο Γιώργος Τόλιας να προσπαθεί να σε πείσει ότι είναι …νύχτα. Ο Γιώργος Τόλιας εμφανίστηκε στο εργατικό κέντρο κι είχε στα χέρια του δύο κόλλες Α4 λες και ήταν σε …μπακάλικο κι όχι σε Γ.Σ., όντας ο αντιπρόεδρος της ομάδας.
Ο Τόλιας ανέφερε κάποια ποσά, -για παράδειγμα- ότι έχει δώσει 41.000 ευρώ στο -καθαρά- ποδοσφαιρικό τμήμα, 4.500 σε σπίτια και ξενοδοχεία παικτών, 3.000 για την «εξόφληση» του Ενωσιακού, 11.500 στις αποστολές και τα ταξίδια, 4.000 στις διαιτησίες, 2.500 σε κόνους και σε μπάλες και τα λοιπά…
Από τους χορηγούς ανέφερε ότι έχει εισπράξει 13.600 ευρώ και 3.700 από τα εισιτήρια.
Από ‘κει και πέρα σε ερώτηση αν μπορεί να τα βγάλει πέρα είπε ότι θα το …παλέψει.
Η πιο σημαντική κουβέντα του όμως (αν την εννοεί, γιατί μέχρι χθες έλεγε …δεξιά κι αριστερά, ότι δεν μπορεί να φύγει με …άδεια χέρια), ήταν ότι δεν θα ζητήσει οικονομικά ανταλλάγματα, σε περίπτωση που υπάρξει διάδοχη κατάσταση.
Ο Γιώργος Τόλιας έπρεπε να είχε αφήσει την ομάδα πριν δύο μήνες. Η ομάδα ενισχυμένη από την προηγούμενη μεταγραφική περίοδο, τώρα θα ήταν ψηλά κι όχι απαξιωμένη μέχρι εκεί που δεν παίρνει.
Και η χθεσινή νίκη στο Άργος, επ’ ουδενί αλλάζει το γκρίζο τοπίο στο οποίο …πορεύεται ο άμοιρος ΑΟ Χαλκίς.
Η φράση «δεν θα ζητήσω ανταλλάγματα» βγήκε με τα …χίλια ζόρια μέσα από τα δόντια του Τόλια, ωστόσο ας θεωρήσουμε ότι θα κρατήσει το λόγο του.
Σαν Eviateam η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Ήρθε η ώρα ο ΑΟ Χαλκίς να αλλάξει χέρια και να μπει το νερό στ’ αυλάκι. Η Χαλκίδα έχει δυνατότητες, προλαβαίνει να τις …αξιοποιήσει. Στον ΑΟΧ δεν αξίζει αυτή η μιζέρια κι αυτή η κατάντια. Πριν να είναι πολύ αργά.

Πηγή: eviateam

Δεν υπάρχουν σχόλια: