Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

0 ΟΤΑΝ Ο ΧΑΜΠΕΡΤ ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΤΟ ΝΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ


Χαλκίδα 1997: Μία φωτογραφία, από τις πιο ιστορικές του ΝΟΧ αλλά και της Ελληνικής υδατοσφαίρισης Είναι η στιγμή που ο Γαληνός Λαουτάρης, ο τότε πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Χαλκίδας, κλείνει μεταγραφή, τον καλύτερο πολίστα του κόσμου, εκείνης της εποχής. Ο Κρις Χάμπερτ είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή του ΝΟΧ και όλης της Ελληνικής υδατοσφαίρισης. Μάλιστα, κάποιοι τον χαρακτηρίζουν και ως τον καλύτερο πολίστα όλων τον εποχών. Η Χαλκίδα εκείνη την εποχή ήταν μέσα στις 4 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας στο πόλο και μάλιστα είχε και συμμετοχή σε Ευρώπη.


Η ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΌΛΟ
«Ήρθα στην Ελλάδα για πρώτη φορά το 1997 για να παίξω πόλο. Είχαν μόλις επιτρέψει στις ελληνικές ομάδες να έχουν ξένους αθλητές. Αρχικά έπαιξα για τρία χρόνια στην Χαλκίδα. Μετά ήρθα στην Αθήνα και έπαιξα για τον Εθνικό, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Την τελευταία μου χρονιά στον Εθνικό γνώρισα την γυναίκα μου και κάπου εκεί άρχισα να σκέφτομαι ότι εν τέλει μάλλον θα μείνω στην Ελλάδα μόνιμα. Το καλό για μένα με το πόλο είναι ότι κατάφερα και αγωνίστηκα σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες: 1992, 1996 και 2000. Οριακά σκεφτόμουν μήπως προλάβω να αγωνιστώ και το 2004, εδώ στην Αθήνα. Όμως παντρεύτηκα, απέκτησα παιδιά και κάπως κουράστηκα να είμαι ενεργός αθλητής. Έτσι, για το άθλημά μας σταμάτησα σχετικά νωρίς. Αποσύρθηκα όταν ήμουν 32 χρονών ενώ πολλοί αθλητές του πόλο παίζουν άνετα μέχρι και τα 40. Όμως ήμουν πολύ χαρούμενος και ευχαριστημένος με την καριέρα μου μέχρι εκείνη την στιγμή. Ονειρευόμουν να αγωνιστώ σε Ολυμπιακούς Αγώνες και συμμετείχα σε τρεις, κατέκτησα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα με την χώρα μου, πρωταθλήματα και κύπελλα σε Ελλάδα και Ιταλία. Αισθανόμουν μια πληρότητα. Και είχα μια πραγματική επιθυμία να κάνω κάτι εκτός του πόλο. Όταν σταμάτησα ήξερα ότι έχει τελειώσει όλο αυτό με την πισίνα και τον αθλητισμό». 

ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ
Ο Κρίστοφερ Χάμπερτ (γεννημένος στις 27 Δεκεμβρίου 1969) είναι Αμερικανός παλαίμαχος διεθνής αθλητής της υδατοσφαίρισης. Με την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ΗΠΑ, έχει πραγματοποιήσει αρκετές συμμετοχές. Μάλιστα, έχει συμμετάσχει στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 (Βαρκελώνη), του 1996 (Ατλάντα) αλλά και του 2000 (Σίδνεϊ) κατακτώντας την 4η, την 7η και την 6η θέση αντίστοιχα.Ο Χάμπερτ αγωνιζόταν στη θέση του φουνταριστού. Είναι παντρεμένος με την Ελληνίδα Αννίτα Ναθανήλ, η οποία υπήρξε μοντέλο και παρουσιάστρια και έχουν δύο κόρες. 

Δείτε ένα βίντεο όπου αγωνιζόταν με την Εθνική Η.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: