Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

0 SUPER CUP 2016: Γιατί η ΕΠΣΕ υπέκυψε στον εκβιασμό της Ιστιαίας;

Ο Τελικός του Super Cup σε κάθε γωνιά της γης είναι μιά γιορτή. Είτε αγωνίζονται ο πρωταθλητής και κυπελούχος μιας χώρας, είτε αγωνίζονται ο πρωταθλητής με τον κυπελούχο μιάς μικρής γειτονιάς, ένας αγώνας τύπου Super Cup, είναι Super γιορτή. Τα στοιχεία άλλωστε που συνθέτουν τον αγώνα, ευνοούν το εορταστικό κλίμα. Οι ομάδες δεν έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον και άγχος, είναι οι κορυφαίοι της χρονιάς και γιορτάζει ο καθένας χωριστά την επιτυχία του και πάνω απ' όλους γιορτάζει το ποδόσφαιρο.
Όπως είναι φυσικό και αυτονόητο, μια γιορτή του ποδοσφαίρου, είναι ένα προϊόν που κάθε διοργανωτής θα ήθελε να προβάλει προς τα έξω και να του δώσει δημοσιότητα. Δυστυχώς όμως όλα αυτά και πολλά άλλα αυτονόητα, δεν συνέβησαν στον αγώνα Super Cup Εύβοιας μεταξύ του ΑΟ Χαλκίς και της Ιστιαίας..
Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο των Ψαχνών. Σύμφωνα με την πάγια τακτική της ΕΠΣ Εύβοιας, όσοι δημοσιογράφοι και όσα ΜΜΕ επιθυμούν να διαπιστευθούν στους αγώνες της αρμοδιότητάς της, κάνουν την σχετική γραπτή αίτηση. Οι διαπιστεύσεις αναρτώνται στο επίσημο site της ΕΠΣ Εύβοιας και αναγράφονται από τον διαιτητή στο φύλλο αγώνος. Όπερ και εγένετο με τον συγκεκριμένο αγώνα και ιδού οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και τα αντίστοιχα ΜΜΕ για τον αγώνα ΑΟ Χαλκίς - Ένωση Απολλωνίου& ΑΟ Ιστιαίας.
Έρχεται η ώρα του αγώνα. Οι 300 περίπου φίλαθλοι στις θέσεις τους. Οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι στις θέσεις τους. Οι ομάδες;
Αντί για την είσοδο στο γήπεδο, έχουμε την είσοδο στα δημοσιογραφικά θεωρεία εκπροσώπου της ΕΠΣ Εύβοιας, ο οποίος ζητά από το τηλεοπτικό συνεργείο του Star Κεντρικής Ελλάδας (Γιώργος Γιώτας, Μιχάλης Μελισσουργός) ....την διαπίστευση!! Προσέξτε: Η διοργανώτρια αρχή, η οποία έχει διαπιστεύσει το Star Κεντρικής Ελλάδας και έχει ανακοινώσει-αναρτήσει τις διαπιστεύσεις στο επίσημο site της, ζητάει (μόνο από το Star Κεντρικής Ελλάδας) την διαπίστευση για τον αγώνα. Μετά τον εκπρόσωπο..ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΣ Εύβοιας, ζητάει επισης την άδεια διαπίστευσης (μόνο του Star Κεντρικής Ελλάδας) που έχει υπογράψει ο ίδιος. Ποιός είναι ο λόγος;
Όπως ο ίδιος ομολογεί στο γήπεδο αλλά και αργότερα παραδέχεται η ΕΠΣ Εύβοιας - με επίσημη ανάρτηση στην ιστοσελίδα της!!! - ο υπεύθυνος της Ιστιαίας απαιτούσε να αποχωρήσει το Star Κεντρικής Ελλάδας για να επιτρέψει στην ομάδα του να εισέλθει στο γήπεδο..
Ιδού και η ανάρτηση της ΕΠΣ Εύβοιας για το γεγονός:
«Η ΕΠΣ Εύβοιας καταδικάζει την ενέργεια του υπεύθυνου της ομάδας Ένωση Απολλωνίου και ΑΟ Ιστιαίας κ. Αναγνώστου Ιωάννη, που εκμεταλλευόμενος την γιορτή του Super Cup εκβίασε με απαράδεκτο τρόπο, απειλώντας να φύγει η ομάδα του από το γήπεδο για να εκτεθεί η Ένωση ως διοργανώτρια, αν δεν αποχωρούσε το δημοσιογραφικό μέσο TV STAR Λαμίας, το οποίο ήταν διαπιστευμένο από την ΕΠΣ Εύβοιας.
Η ενέργεια του θεωρείτε άκρως αντιδεολογική και προσβλητική προς τον θεσμό του Προέδρου της ΕΠΣ Εύβοιας και εχθρική για το ποδόσφαιρο του νόμου μας.
Η ΕΠΣΕ λυπάται βαθύτατα για την ενέργεια αυτή κ θα χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο μέσο, ώστε να μην ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό!»
Το τηλεοπτικό συνεργείο του Star Κεντρικής Ελλάδας, αφού επικοινώνησε με την διεύθυνση της εταιρίας, αποχώρησε για να διευκολύνει τη "γιορτή" που περίμεναν οι 300 φίλαθλοι στο γήπεδο και απορούσαν γιατί δεν αρχίζει ο αγώνας.
Τα συμπεράσματα για την στάση της ΕΠΣ Εύβοιας μπορεί να τα βγάλει οποιοσδήποτε, διαβάζοντας αποκλειστικά και μόνο τις ανακοινώσεις της ίδιας της διοργανώτριας στην επίσημη ιστοσελίδα της. Ο "υπεύθυνος" της Ιστιαίας νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται σχολιασμό. Άλλωστε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΣ Εύβοιας, τον αποκάλεσε όπως του αξίζει μιλώντας στον δημοσιογράφο του Star Κεντρικής Ελλάδας, παρουσία δύο ακόμη συμβούλων του..
Το λόγο τώρα έχουν οι αρχές του ποδοσφαίρου της χώρας μας. Θα πράξουν ό,τι προβλέπεται για την απαγόρευση τηλεοπτικής κάλυψης σε διαπιστευμένο μέσο, απέναντι στην διοργανώτρια αρχή αλλά και απέναντι στο συγκεκριμένο σωματείο;

Πηγή: lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: