Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

0 ΟΠΕΧ: Ανακοίνωση για τον αγώνα παίδων με Ηρακλή Χαλκίδας

Με αφορμή τον αγώνα βόλλευ που ήταν προγραμματισμένος για το απόγευμα της Κυριακής μεταξύ των ομάδων παίδων της ομάδας μας του Ο.ΠΕ. Χαλκίδας και της ομάδας του Ηρακλή Χαλκίδας που τελικά δεν έγινε λόγω υπαιτιότητας της ομάδας του Ηρακλή (3-0 α.α.), βρεθήκαμε μάρτυρες σε καταστάσεις πρωτόγνωρες σε εμάς, που πρώτη φορά μας συμβαίνουν αν και κάθε χρονιά τα αγωνιστικά μας τμήματα δίνουν δεκάδες αγώνες στα πρωταθλήματα της ΕΣΠΑΑΑ.
Το απόγευμα της Κυριακής η ομάδα βόλλευ παίδων του Ο.ΠΕ.Χ. προσήλθε στο ΔΑΚ Χαλκίδας όπως σε κάθε επίσημο αγώνα με τον έφορο του τμήματος, τον προπονητή καθώς και 8 αθλητές για τον προγραμματισμένο αγώνα. Την ίδια ώρα προσήλθε και ο προπονητής της ομάδας του Ηρακλή με 7 αθλητές και οι ομάδες άρχισαν το προγραμματισμένο ζέσταμα. Όταν όμως ο διαιτητής άρχισε να εξετάζει τα δελτία των αθλητών του Ηρακλή βρέθηκε προ εκπλήξεως καθώς κάποια ήταν αθεώρητα από γιατρό και κάποια άλλα ήταν αθλητών που δεν υπήρχαν στο γήπεδο. Όπως ήταν υποχρεωμένος έδωσε παράταση ενός τετάρτου στο Ηρακλή Χαλκίδας για να προσκομίσει κανονικά δελτία κάτι που έπρεπε να είχε τουλάχιστον από την προηγούμενη αλλά και αν δεν είχαν προλάβει η ΕΣΠΑΑΑ δίνει την δυνατότητα ο πρώτος αγώνας να γίνει με λίστα θεωρημένη από την ομοσπονδία.
Εμείς ρωτήσαμε τον προπονητή ποιος είναι ο παράγοντας ή ο έφορος ή ο team manager (όπως τους ονομάζει η ομάδα του Ηρακλή Χαλκίδας) που είναι υπεύθυνος και συνοδεύει την ομάδα σε έναν εκτός έδρα αγώνα αλλά απάντηση δεν πήραμε γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε κανένας. Αντ’ αυτού ήταν ένας γονιός (απ’ ότι μας δήλωσε) που πότε με παρακάλια (να μην δυσφημιστεί η πόλη μας, να μην μηδενιστεί η ομάδα της πόλης μας ο Ηρακλής) και πότε με απειλές (αφού έτσι το θέλετε θα συνεχιστεί ο εμφύλιος, θα δείτε τι θα πάθετε κ.λ.π.) προσπαθούσε να μας πείσει να συναινέσουμε να γίνει ο αγώνας κάτι που φυσικά ήταν μόνο στο χέρι του διαιτητή.
Είναι πράγματι λυπηρό η ομάδα που μας εκπροσωπεί στα σαλόνια της Α1 βόλλευ ο Ηρακλής Χαλκίδας που κόπτεται τόσο πολύ για την ανάπτυξη του βόλλευ στον νομό μας, που έχει πάρει 3πλάσιες ώρες στα κλειστά δημοτικά στάδια για να φέρει αυτή την ανάπτυξη, η ομάδα που εκτός από την διοίκηση έχει manager έχει team manager, έχει διευθυντές, έχει εμπορικούς διευθυντές, έχει ανιματέρ, έχει μασκότ με λίγα λόγια έχει τα πάντα εκτός από έναν άνθρωπο που να συνοδεύσει αυτά τα παιδάκια που οι οικογένειες τους εμπιστεύτηκαν στον Ηρακλή Χαλκίδας το αθλητικό μέλλον των παιδιών τους (και κάθονταν στην εξέδρα απορώντας και αυτοί με το θέαμα που αντίκριζαν) και από ένα άνθρωπο ο οποίος θα φρόντιζε τους προηγούμενους μήνες να βγάλει δελτία για τους αθλητές που θα εκπροσωπούσαν τον σύλλογο τους.
Η ανάπτυξη του βόλλευ και του αθλητισμού γενικότερα θέλει πολύ πιο απλά πράγματα από ότι φαντάζεται κάποιος. Θέλει πρώτα απ’ όλα ώρες προπονήσεων στα γήπεδα (κάτι που εμάς μας το έχουν στερήσει), θέλει πολύ καλούς προπονητές που να είναι γνώστες του αθλήματος (όπως π.χ. Αδάμ – Ιορδανίδου – Ντεγιάννης – Σμπιλίρης) και μία διοίκηση που πάνω απ΄ όλα θα νοιάζεται να στηρίζει το έργο των προπονητών και να είναι πάντα δίπλα τους όταν το χρειάζονται καθώς και να έχει φροντίσει όλα τα διαδικαστικά για τους αγώνες έτσι ώστε να μην εκτίθεται η ομάδα.
Ο Ο.ΠΕ.Χαλκίδας σαν ομάδα θα συνεχίσει παρά τις δυσκολίες και την πολύ μεγάλη μείωση των ωρών που είχαμε στο κλειστό ΔΑΚ (Μελίνα Μερκούρη) την ανάπτυξη του βόλλευ που κάνουμε με επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια, βασιζόμενη μόνο σε αθλητές της περιοχής μας και θα συνεχίσουμε να τιμάμε τους αθλητές-τριες και τις οικογένειες τους που μας εμπιστεύονται το αθλητικό μέλλον των παιδιών τους.
ΔΣ ΟΠΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: