Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

0 ΑΓΕΧ: Ήττα με 70-62 στο Σχηματάρι & παράπονα διαιτησίας

Λίγο ήθελε για να γίνει η μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής στο Σχηματάρι, όπου ο Ερμής "ίδρωσε" για να φτάσει στη νίκη απέναντι στην ΑΓΕΧ με 70-62, σε ένα ματς που η τελική διαφορά των 8 πόντων δεν δείχνει την πραγματική εικόνα του παιχνιδιού.
Οι γηπεδούχοι δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, είχαν προβλήματα κυρίως στην επίθεση και η ΑΓΕΧ τα εκμεταλλεύτηκε κατά τον καλύτερο τρόπο, δείχνοντας για μια ακόμα φορά πως βρίσκεται σε ανοδική τροχιά.
Το ματς κρίθηκε στο τελευταίο 1:30 όταν ο Ερμής ήταν μπροστά με 3 πόντους, ο Σιδερίδης ζήτησε φάουλ που δεν δόθηκε, ο Βελισσαράκος αντέδρασε έντονα για να δεχθεί τεχνική ποινή και να ανοίξει η διαφορά ώστε να διαμορφωθεί το τελικό 70-62.
Ο Ερμής δεν ήταν σήμερα καλός και σε αυτό έπαιξε το δικό του ρόλο η απουσία του στρατευμένου Αγγελέτου αλλά και η αποχώρηση από τα μισά της β” περιόδου με τραυματισμό του Φλώτσιου. Ακόμα, σήμερα επέστρεψε μετά από 2 εβδομάδες λόγω τραυματισμού και ο Κολοβός με φυσικό επακόλουθο να μην είναι έτοιμος. 
Eκτός από τα δικά του προβλήματα όμως, το Σχηματάρι είχε να αντιμετωπίσει και το μεγαλύτερο που ήταν η πολύ καλή και ταυτόχρονα σωστά διαβασμένη ΑΓΕΧ, που πήγε τον αγώνα εκεί που ήθελε ώστε να διατηρηθεί μέσα στον αγώνα μέχρι τέλους.
Ο Βελισσαράκος, πήγε φέτος να κάνει και πάλι τη μεγάλη ζημιά στον Ερμή, καθώς πέρυσι ας μην ξεχνάμε πως τα είχε καταφέρει με το Ληλάντιο, στην έκπληξη της χρονιάς για την προηγούμενη σεζόν, αλλά δεν άντεξε ως το φινάλε χάνοντας τελικά με 70-62.
Στο ημίχρονο οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες με 33-33, στο τέλος της Γ' περιόδου η ΑΓΕΧ πέρασε μπροστά με 47-49 δείχνοντας ικανή για το μεγάλο κόλπο, αλλά στο φινάλε οι γηπεδούχοι κατάφεραν έστω και δύσκολα να πάρουν τη νίκη με 70-62 και να διατηρηθούν μόνοι πρώτοι και αήττητοι στο βαθμολογικό πίνακα.
Από το Σχηματάρι, ξεχώρισαν οι Γυφτονικολός, Γρηγοράκης και Λούκας.
Από την μαχητική ΑΓΕΧ που δεν έχει σχέση με την ομάδα που εμφανίστηκε στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ξεχώρισαν οι Κανάκης, Χαρατσής και Μπεληγιάννης.
Παράπονα από τη διαιτησία είχαν οι φιλοξενούμενοι.
Στα αξιοσημείωτα, η παρουσία στις εξέδρες του γηπέδου του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα και συνάμα πρωταθλητή Ευρώπης Κώστα Τσαρτσαρή.

Διαιτητές: Χριστοδούλου-Καραμπιτσάκος.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-15, 15-18, 14-16, 23-13.
ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ (Τσαούσης): Σπανός, Λούκας 11 (1), Ξετρίχης 3 (1), Γρηγοράκης 17, Κολοβός 10, Κώνστας 5 (1), Φλώτσιος, Κωνσταντούρας 3 (1), Τζελάς, Κουτής 5 (1), Γυφτονικολός 18, Μούντριχας.
ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Βελισσαράκος): Χαρατσής 17 (2), Μάρκος, Σταμέλος, Μακρύγιαννης, Μάμαλης 2, Αργυρίου 2, Σιδερίδης 6 (2), Φωτητζόγλου 12 (1), Βελισσαράκος 5 (1), Κανάκης 8, Μπεληγιάννης 10 (3).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΕΧ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΓΕΧ και προσωπικά ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Γραμματικόγιαννης για τη διαιτησία του Καραμπιτσάκου στον αγώνα της ΑΓΕΧ με τον Ερμή Σχηματαρίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Σήμερα έγινε ένα έγκλημα κατά του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης στον αγώνα ΕΡΜΗΣ ΣΧ – ΑΓΕΧ . Κύριος υπαίτιος και αυτουργός ήταν ο Διαιτητής Καραμπιτσάκος, τα λάθη τα δικαιολογούμε σε όλους και στονεαυτό μας πόσο λοιπόν σε έναν διαιτητή . Η σημερινή Διαιτησία δεν αδίκησε μόνο τη ΑΓΕΧ, αλλά εγκλημάτησε με τα λάθη της το ίδιο το άθλημα, ένα άθλημα το οποίο η ΑΓΕΧ το πρώτο υπηρέτησε από το 1974 ανελλιπώς όλα αυτά τα έτη με ήθος και ύφος αντάξιο του ονόματός της. Και έρχεται σήμερα ένα παιχνίδι διαφήμιση του αθλήματος, με δύο ομάδες να δίνουν το καλύτερο εαυτό τους στο παρκέ, για να έρθει ένας ανεπαρκής Διαιτητής για αυτού του επιπέδου παιχνίδια να μετατρέψει τη γιορτή σε κακόγουστη τραγωδία αρχαίου θεάτρου, ένας απαράδεκτος Διαιτητής ( Καραμπιτσάκος), ο οποίος και την περσινή αγωνιστική περίοδο τον είχαμε γνωρίσει, μετρήσει και τον βρήκαμε ανεπαρκή στα παιχνίδια μπαράζ που έγιναν, και ενώ είχαμε ζητήσει την εξαίρεσή του, ως δια θαύματος παρουσιάστηκε στον σημερινό αγώνα να συνεχίσει τα περσινά λάθη του!! Δεν είδε τα επιθετικά φάουλ του ΕΡΜΗ, τα εκτός φάσεως φάουλ του ΕΡΜΗ, τα συνεχόμενα βήματα που έδινε στους παίχτες μας, τις ύβρεις που δέχονταν οι παίκτες μας και όταν οι δικοί μας απαντούσαν, η τιμωρία ήταν μονόπλευρη . Και για να συμπληρώσει του διαιτητικά του λάθη ,στο τελευταίο 3λεπτο πήρε όλα τα σφυρίγματα εις βάρος μας. Ο Διαιτητής Καραμπιτσάκος, είναι ανεπαρκής να υπηρετεί την Διαιτησία, και αν σέβεται τον εαυτό του (όπως του είπαμε στον αγώνα, και δεχτήκαμε τεχνική ποινή) να παρατήσει τη διαιτησία. Από τον Κο Χριστοδούλου τα όποια λάθη τα εκλαμβάνουμε όπως πάντα σαν ανθρώπινα, αλλά σήμερα με την εμπειρία του έπρεπε να πάρει τον αγώνα επάνω του και να αποδώσει δικαιοσύνη και για τα δύο σωματεί.» 

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ Α.Γ.Ε.Χ . 

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΚΟΥ
Ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του έμεινε ο κόουτς της ΑΓΕΧ Γιώργος Βελισσαράκος που σε δηλώσεις του τόνισε πως οι παίκτες του βγάζουν πλέον εγωϊσμό και υπερηφάνεια, κάτι που κάνει την ομάδα του σκληρή για κάθε αντίπαλο.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χαλκιδέου κόουτς: «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι απέναντι σε ένα σπουδαίο αντίπαλο. Ήμασταν πειθαρχημένοι στα αμυντικά και επιθετικά πλάνα μας και ελέγχαμε το παιχνίδι. Όμως, για να κερδίσεις μια πολύ καλή ομάδα θέλεις και τύχη, που εμείς δυστυχώς δεν είχαμε. Η νίκη κρίθηκε στα δύο τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, από συγκυρίες που συνήθως τις ονομάζουμε λεπτομέρειες. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας να βελτιώσουμε την αγωνιστική μας παρουσία και ανταγωνιστικότητα. Οι παίκτες μου βγάζουν πλέον εγωϊσμό και υπερηφάνεια στα παιχνίδια, και αυτό θα μας κάνει σκληρή ομάδα για κάθε αντίπαλο. Πιστεύω, πως ο Ερμής Σχηματαρίου με τη δημιουργική δουλειά του κόουτς Γ.Τσαούση και την προσωπικότητα αρκετών παικτών, μπορεί να αντέξει στην πίεση της πρώτης θέσης.»

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ-ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ 77-63
Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 91-65
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ 53-69
ΜΑΛΕΣΙΝΑ-Γ.Σ.ΑΥΛΙΔΑΣ 55-42
ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ-ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 70-62
ΜΩΛΟΣ-ΜΑΚΑΡΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ 63-79

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (19/11)
ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ-ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ
ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ-Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ-ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΜΑΛΕΣΙΝΑ
ΜΑΚΑΡΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Γ.Σ.ΑΥΛΙΔΑΣ-ΜΩΛΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α' ΕΣΚΑΣΕ
ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜ. 12
ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ 11
Γ.Σ. ΙΤΕΑΣ 11
ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ 11
ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ 10
ΜΑΛΕΣΙΝΑ 10
ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 8
ΑΥΛΙΔΑ 8
ΜΑΚΑΡΟΣ ΑΜΦ. 7
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 7
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΒ. 7
ΜΩΛΟΣ 6

ΣΚΟΡΕΡΣ
1. Δάρρας (Προοδευτική) 139
2. Νασάκης (Μάκαρος) 130
3. Συριστατίδης (Μαλεσίνα) 121
4. Μητρόπουλος (Τελεθριακός) 114
5. Χατζηστάμου (Μάκαρος) 113
6. Γεωργαντάς (Γ.Σ.Ιτέας) 112
7. Λαζαρίδης (Παναγίτσα) 105
8. Γκόλιας (Άρης Θήβας) 99
9. Τριανταφύλλου (Τελεθριακός) 86
10. Κατσαγάνης (Μαλεσίνα) 83
11. Γρηγοράκης (Ερμής Σχηματαρίου) 81
12. Γυφτονικολός (Ερμής Σχηματαρίου) 79
13. Ευθυμίου (Γ.Σ.Ιτέας) 76
14. Σκαλτσάς (Απόλλων Λιβαδειάς) 75
15. Σιδερίδης (ΑΓΕΧ) 74

Πηγή: eviabasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: