Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

0 ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ 1-1 ΑΟΧ: Στον τελικό του Κυπέλλου Ευβοίας ο ΑΟΧ

Για το γόητρο και την τιμή των όπλων αγωνίστηκαν σήμερα (30/12) ο Απόλλων Ερέτριας και ο ΑΟ Χαλκίς, στον αγώνα-ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ευβοίας (1-1), με τον ΑΟΧ να επικυρώνει το εισιτήριο της πρόκρισης στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης (στο πρώτο ματς, στη Χαλκίδα, είχε νικήσει με 4-0), όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ταμυναϊκός Αλιβερίου - ΑΟ Νέας Αρτάκης.
Τα ...σπουδαία όμως για τον ΑΟΧ και την Ερέτρια θα τα "φέρει" το 2018. Οι μεν Χαλκιδέοι διεκδικούν την κορυφή στον 7ο όμιλο της Γ' Εθνικής, οι δε Ερετριανοί φιγουράρουν στο ρετιρέ της Α' ΕΠΣΕ και στοχεύουν στην άνοδο στην τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία.
Σε ότι έχει να κάνει με τη σημερινή αναμέτρηση ...διαδικαστικού χαρακτήρα, στο α' ημίχρονο ο ΑΟΧ ήταν καλύτερος και η διαφορά της κατηγορίας που χωρίζει τις δυο ομάδες ήταν εμφανής στον αγωνιστικό χώρο.
Ο ΑΟΧ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων με καλό πάσιγνκ γκέιμ, γρήγορες μεταβιβάσεις και τον Εμέκα σταθερό στον άξονα, με αξιόλογες αλλαγές παιχνιδιού.
Δίπλα του ήταν ο Ταυταρίδης και μπροστά τους ο Ντελέκος. Στην κορυφή έπαιξε ο Ανέστης, εξτρέμ οι Παπαδάκης και Πολίτης, ενώ στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Καραμπάς, Μπακομήτρος (στόπερ), Βαλκάνος και Γεωργίου (ακραίοι μπακ). Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κακαβάς.
Στο ξεκίνημα ένα καλό σουτ του Ταυταρίδη μπλόκαρε ο Ερμής Τόρα.
Ενα καλό σουτ (έφυγε άουτ) είχε για λογαριασμό της Ερέτριας λίγο αργότερα ο Γκέρσι Τόρα.
Τελικά, με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα (30'), από σέντρα του Ντελέκου, ο Ταυταρίδης με κεφαλιά έκανε το 0-1 ("Ντελέκο το μισό γκολ είναι δικό σου" φώναξε ο Αυλωνίτης).
Μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 0-2 έχασε ο ΑΟΧ στο 44'. Μετά από σέντρα του Βαλκάνου, κεφαλιά του Πολίτη από τα δυο μέτρα εξουδετέρωσε ο Ερμής Τόρα.
Στο β' ημίχρονο η Ερέτρια πήρε μέτρα στο γήπεδο και σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη του ΑΟΧ στον άξονα, ήταν η ομάδα που φάνηκε περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο.
Εχασε μία κλασική ευκαιρία με διαγώνιο σουτ του Πολυχρόνη να περνάει άουτ, ενώ αμέσως μετά, μακρινό σουτ του Τόρα, απέκρουσε ο Κακαβάς, αλλά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της χαλκιδέικης εστίας.
Στο 68', όμως, ο Κακαβάς δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός. Εκτίμησε λάθος τη φάση σε σέντρα σουτ του Καρβελά και η μπάλα ...προσγειώθηκε στο βάθος της εστίας του για το 1-1 (σ.σ. τα λάθη είναι για τους ανθρώπους και δη για τους τερματοφύλακες).
Ο ΑΟΧ παρότι ήταν μέτριος στο β' ημίχρονο θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, αλλά στο 79' ο Βαγγέλης Ανέστης βγήκε τετ α τετ με τον Ερμή Τόρα, με τον γκολκίπερ της Ερέτριας να σώζει την εστία του από βέβαιη παραβίαση.
Μετά τη λήξη του ματς οι δυο ομάδες έφυγαν αγκαλιασμένες από τον αγωνιστικό χώρο. Τη Χαλκίδα την περιμένει δύσκολη έξοδος στη Ραφήνα για το ματς με τη Θύελλα (στις 7/1/18), ενώ η Ερέτρια θα πάει στη Λάμψακο (στις 6/1/18) για να παίξει με τον Ελλήσποντο.
Για τα μεταγραφικά του ΑΟΧ δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, πέρα από την πληροφορία ότι δεν αποκλείεται οι "κυανόμαυροι" να ενισχυθούν με κάποιους ποδοσφαιριστές -με τη μορφή δανεισμού- από ομάδα της Αθήνας, που παίζει στη Σούπερ Λίγκα και τα πάει και περίφημα (σ.σ. προφανώς η ενίσχυση θα έρθει από την Κ20).
Φυσικά στον ΑΟΧ βρίσκονται και στο ...περίμενε για τους Μπλάνκο και Χαρτσιά που απέχουν από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.
Οπως και να 'χει η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί, καθώς με 12 και 13 παίκτες δεν "βγαίνει" η σεζόν.
Για τον ΑΟΧ στο β' ημίχρονο έπαιξε και ο Γεωργίου στα χαφ, με τον Πατερίτσα να παίρνει ρόλο δεξιού μπακ, ενώ προς το τέλος στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Παπαδάκης. Ο Θωμάς ήταν εκτός αποστολής, ενώ ο Τσίγκρος προφυλάχθηκε ενόψει Ραφήνας.

Διαιτησία: Πόγκας, Περιβολάρης - Παππάς.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ (Δημήτρης Βαλκάνος): Ερ. Τόρα, Μπαλόζι (64' Μεγκανάι), Καρβελάς, Σμπιλίρης, Κοντός, Καλοχωρίδης, Ντουλαβέρης, Πολυχρόνης (73' Τρεγκάι), Αγραφιώτης, Γκ. Τόρα, Μώρος.
ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Αντώνης Αυλωνίτης): Κακαβάς, Γεωργίου, Βαλκάνος, Μπακομήτρος (65' Πατερίτσας), Καραμπάς, Εμέκα, Παπαδάκης, Ντελέκος (89' Γ. Αυλωνίτης), Ανέστης, Πολίτης, Ταυταρίδης (83' Κουτσαυλής).

Πηγή: egnomi.gr

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (kontastaspor.blogspot.gr)









Δεν υπάρχουν σχόλια: