Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

0 ΔΣ ΑΟΧ: Συνάντηση χωρίς ουσία, γύρισαν την πλάτη οι τοπικοί φορείς

Εκδήλωση για τα έως τώρα πεπραγμένα και το μέλλον της ομάδας (κυρίως αυτό) έκανε το βράδυ της Πέμπτης (21/12) η διοίκηση του ΑΟ Χαλκίς, αλλά σχολιάστηκε αρνητικά η παντελής απουσία των τοπικών αρχόντων, που είχαν προσκληθεί.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία, οι βουλευτές ήταν στη βουλή για να ασχοληθούν με τις τροπολογίες και επί της ουσίας αυτοί που μαζεύτηκαν ήταν κάποιοι φίλαθλοι και ποδοσφαιρικοί παράγοντες της ΕΠΣΕ, αλλά και άλλων σωματείων της ευρύτερης περιοχής (Λήλας, ΠΑΟ Κανήθου, Βατώντας, Ερμήλιος, ΑΕΚ Χ.).
Όπως είπε ο πρώην πρόεδρος του ΑΟΧ Τάσος Καρυστινός «έχουμε βάλει την κουβέντα σε ένα τσουβάλι χωρίς αποτέλεσμα».
Ήταν μία συνάντηση χωρίς ουσία και οι περισσότεροι είχαν την απορία «για ποιο λόγο έγινε».
Μέχρι και ο γνωστός φίλαθλος (από τους πιο παλιούς) του ΑΟΧ, Κώστας Ιωάννου αποχώρησε νωρίτερα, όχι γιατί είχε κάποια επείγουσα δουλειά, αλλά προφανώς γιατί βαρέθηκε.
Αρχικά το λόγο πήρε ο νυν πρόεδρος του ΑΟΧ Κώστας Αναγνωστάκης που αναφέρθηκε στα οικονομικά και ειδικότερα στα χρήματα που έχει διαθέσει η τωρινή διοίκηση, είτε από τη δική της τσέπη, είτε από χορηγίες ...εντός νομού, είτε από χρηματοδότες ...εκτός νομού, που οι τελευταίοι (όπως αναφέρθηκε) έχουν βάλει και τα περισσότερα (190.000 ευρώ από τις 340.000 ευρώ, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο).
«Θέλαμε να νοικοκυρέψουμε την ομάδα, αλλά δεν έχουμε την ανάλογη βοήθεια από επιχειρηματίες και φίλους της ομάδας. Χθες στον αγώνα ΑΟΧ-Ερέτρια για το Κύπελλο πιο πολλοί ήταν οι Ερετριανοί στην κερκίδα. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, δεν κλείνουμε την πόρτα σε κανέναν, θα συνεχίσουμε με ένα ρόστερ το οποίο κατά 80% θα αποτελείται από Ευβοιώτες παίκτες, θέλουμε να ανέβουμε με το σπαθί μας στη Β' Εθνική» ανέφερε ο Κώστας Αναγνωστάκης.
Ο Νίκος Κακαβάς που κινεί τα νήματα στον ΑΟΧ είπε: «Δεν ξέρω πολλά από μπάλα, αλλά ξέρω από διοίκηση και οργάνωση. Περιμέναμε τους φορείς για να μας πουν και τα ...καλά μας και τα ...στραβά μας, να μας πουν τη γνώμη τους, να προτείνουν λύσεις. Οπως καταλαβαίνετε, είμαστε υποχρεωμένοι να τραβήξουμε μόνοι μας το κουπί. Δεν θα αφήσουμε έρμαιο την ομάδα στις ορέξεις κανενός. Όποιος θελήσει να αναλάβει ας έρθει. Να ξέρει ότι θα έχει να αντιμετωπίσει μονάχα τις τρέχουσες υποχρεώσεις».
Για συστράτευση έκανε λόγο ο Σωτήρης Μαυρονάσιος που συμμετέχει ενεργά στα διοικητικά του ΑΟΧ, ενώ εκτός από τον Τάσο Καρυστινό, τον λόγο πήρε και ο πρόεδρος της Προποντίδας Μπάμπης Κουσκούτης που στάθηκε στην ανυπαρξία των αθλητικών υποδομών στην πρωτεύουσα της Εύβοιας.
«Το κολυμβητήριο κοστίζει στην πόλη 1000 ευρώ τη μέρα, αλλά λεφτά για τα γήπεδα δεν υπάρχουν και έχουν γίνει ερείπια...» είπε μεταξύ άλλων.
Ακόμη, μίλησε και για την αδυναμία των διοικήσεων του ΑΟΧ (διαχρονικά) να προχωρήσουν σε εγγραφές μελών...Μία πρωτοβουλία, που μπορεί να διευκολύνει και να βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα, αλλά ουδέποτε βρίσκει πρόσφορο έδαφος (σ.σ. με την τοποθέτησή του πέταξε το μπαλάκι στη νυν διοίκηση).
Να σημειώσουμε επίσης ότι η κουβέντα πήγε και στην περιβόητη εγγυητική που έπρεπε να κατατεθεί στην ΕΠΟ για να διεκδικήσει ο ΑΟΧ με αξιώσεις την άνοδο στη Football League.
Ο Κώστας Αναγνωστάκης ανέφερε: «Κάναμε αγώνα για την τροποποίηση του ΚΑΠ, πήγαμε και στο Διαιτητικό, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν είναι υποχρεωμένο ένα ερασιτεχνικό σωματείο να καταβάλει εγγυητική 300.000 ευρώ. Το θέμα είναι ότι ήθελαν να βγάλουν τη Δόξα Δράμας. Δεν κρατήθηκε κι ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης και κόλλησε δίπλα στη Δόξα και η ΑΕ Καραϊσκάκης».
Ο Αλέξης Καραμάνος από τη μεριά του ανέφερε «δεν κοροϊδέψαμε εμείς την πόλη της Χαλκίδας, άλλοι κοροϊδέψανε εμάς».
Παρέμβαση στα όσα ακούστηκαν έκανε και ο Τάσος Καρυστινός λέγοντας: «Δεν είναι κακό να λέγατε ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Ακόμα κι αν είχατε τα 299.500 ευρώ και σας έλειπαν τα 500 ευρώ. Αφήσατε, όμως, να εννοηθεί ότι το οικονομικό ήταν εξασφαλισμένο (σ.σ. βασικά το έλεγαν ανοιχτά σ' όλη την κοινωνία). Και μόλις έφτασε η μέρα της κρίσης η ομάδα βρέθηκε στον αέρα. Παρόλ' αυτά σας συγχαίρω για την προσπάθεια που κάνετε. Να τελειώσει με το καλό η σεζόν και κάντε μία Γενική Συνέλευση να δούμε που βρισκόμαστε».
Για τους απόντες φορείς ξεκαθάρισε: «Αν ήθελαν θα ήταν εδώ. Αλλά δεν θέλουν. Δεν γουστάρουν να είναι εδώ».
Στη συνάντηση βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιάννης Παπακωνσταντίνου (ήρθε προς το τέλος). Από την αρχή εκεί ήταν οι κ.κ. Γιώργος Πίσχινας, Αντώνης Παπαδάκης και Νίκος Δαφνής.
Ακόμοι οι κ.κ.: Ελευθεριάδης, Σφύρλας, Λαλανίτης, Ιωσήφ, Αρτίτσογλου, Κουλιάκης, Βλάσης Ταβλαρίδης, Δημήτρης Ερμήλιος κ.α.
Ο πρόεδρος του Βατώντα Γιάννης Λαλανίτης είπε: «Είμαστε δίπλα στον ΑΟΧ. Το καλοκαίρι μας ζητήσατε τον Πατερίτσα και σας τον δώσαμε χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Μακάρι να είχαμε ...δέκα Πατερίτσες να σας δώσουμε να ενισχύσουν τον ΑΟΧ». (Πηγή: egnomi.gr)
Πάντως η ατάκα της βραδιάς ανήκει στο πρώην πρόεδρο Τάσο Καρυστινό ο οποίος απαντώντας στον ισχυρισμό του Κώστα Αναγνωστάκη «Αναλάβαμε την Μάρτιο την Χαλκίδα γιατί υπήρχε κίνδυνος η ομάδα να υποβιβαστεί», του είπε: «Κώστα εσύ είσαι μέλος στις τελευταίες 3-4 διοικήσεις μην μας παρουσιάζεσαι σαν σωτήρας». (Πηγή: starsports.gr)


Το διοικητικό πάνελ του ΑΟΧ στη σημερινή συνάντηση... Από αριστερά: Λουσίντα Ζαχαρία, Γιώργος Τσαγκάρης, Σωτήρης Μαυρονάσιος, Κώστας Αναγνωστάκης, Αλέξης Καραμάνος, Νίκος Κακαβάς, Βασίλης Πίσχινας, Αλέκος Σιγανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: