Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

0 Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ 2018

Ο Θεσμός του κυπέλλου είναι μια διοργάνωση εκπλήξεων που ομάδες μικρότερης δυναμικότητας μπορούν να προχωρήσουν όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. Φέτος όμως χωρίς αμφιβολία στον τελικό του κυπέλλου Ευβοίας προκρίθηκαν οι δυο καλύτερες ομάδες του νομού .
Ταμυναϊκός και ΑΟ Χαλκίς οι δυο εκπρόσωποι μας στη Γ΄ Εθνική, θα διεκδικήσουν τη κούπα και όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια σε γνωστό ξενοδοχείο της Ερέτριας πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου των δυο φιναλίστ που θα μονομαχήσουν την ερχόμρνη Τετάρτη 7/3 στις 17:00.
Το παρών έδωσε σύσσωμo τα ΔΣ της ΕΠΣ Ευβοίας, του Συνδέσμου Διαιτητών και οι διοικήσεις, οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Πρώτος μίλησε ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Ευβοίας Γιώργος Ψαθάς, που αφού πρώτα καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους τόνισε πως τα έσοδα του τελικού, με τη σύμφωνη γνώμη των ομάδων, θα δοθούν στη βοήθεια του 9μηνών Παναγιώτη, που βρίσκεται στο Παίδων και η μητέρα του είναι από τα Ψαχνά, τόπο όπου θα διεξαχθεί ο τελικός.
Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣΕ θέλει να προβάλει το κοινωνικό πρόσωπο της Ένωσης και εξέφρασε την άποψη –πρόταση του, στη δημιουργία μίας τράπεζας αίματος, που θα έχει αρωγούς τους ποδοσφαιριστές, παράγοντες και τους φιλάθλους, καθώς όπως είπε: « έχουμε μεγάλη υποχρέωση και ανάγκη ως προς το ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό να το υλοποιήσουμε».
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα ΜΜΕ, λέγοντας « πως χωρίς αυτά δεν θα προβάλανε τον αθλητισμό γενικά και ειδικά το ποδόσφαιρο», ενώ κλείνοντας έκανε μία ιστορική αναδρομή στα του Κυπέλλου, αλλά και τα πεπραγμένα των δύο μονομάχων στο θεσμό, ενώ έκλεισε τον λόγο του αναφερόμενος στις δύο ομάδες πως: «Είστε και οι δύο Κυπελλούχοι».
Ο πρόεδρος της επιτροπής κυπέλλου, Νίκος Δαφνής κι αυτός αναφέρθηκε στην ιστορία των δύο ομάδων, τονίζοντας πως είναι οι καλύτερες της Εύβοιας, πανελλαδικά αναγνωρισμένες, ενώ για την αναμέτρηση της Τετάρτης ευχήθηκε «ο καλύτερος ας κερδίσει».
Ο Χαράλαμπος Καρατζάς, ως μέλος της επιτροπής διαιτησίας ζήτησε να γίνει ένας αγώνας αντάξιος της ιστορίας των δύο ομάδων, ενώ εγγυήθηκε πως «διαιτητικά λάθη δεν πρόκειται να γίνουν», καθώς όπως τόνισε «το επίπεδο της Ευβοϊκής διαιτησίας είναι αρκετά υψηλό, ακόμη κι από την Super League».
Όσων αφορά τις δύο ομάδες, πρώτος μίλησε ο πρόεδρος του ΑΟ Χαλκίς, Κώστας Αναγνωστάκης που ευχήθηκε να γίνει ένας καλός αγώνας «να τον χαρούμε», ενώ μίλησε με κολακευτικά λόγια για την ομάδα του Ταμυναϊκού. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε κι ο έτερος πρόεδρος του Ταμυναϊκού, Τάσος Κατσινόπουλος, που εξέφρασε την χαρά του που είδε την ομάδα του να είναι μία εκ των δύο φιναλίστ του τελικού.
Η συνέχεια ανήκει στους δύο προπονητές των ομάδων, με τον Δημήτρη Λύκο να μιλά επίσης με εγκωμιαστικά σχόλια για την παλιά του ομάδα, τον Ταμυναϊκό, ενώ εκθείασε τους ποδοσφαιριστές του ΑΟΧ για την μέχρι τώρα προσπάθεια που έχουν καταβάλει. Ίδια περίπου ήταν και τα λόγια του Βαγγέλη Λαθουρά, ενώ αναφέρθηκε στην τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων στο θεσμό του Κυπέλλου, που τότε ήταν ποδοσφαιριστής της ομάδας του Αλιβερίου, ενώ για τους ποδοσφαιριστές του τόνισε πως «είναι ήδη νικητές», ενώ ζήτησε τον κόσμο της Εύβοιας την παρουσία του και να απολαύσει το θέαμα που θα προσφέρουν και οι δύο ομάδες. Τέλος τον λόγο πήραν οι αρχηγοί των ομάδων Κώστας Καραμπάς και Λεωνίδας Πιλάτης. Ο αρχηγός του ΑΟΧ ευχαρίστησε τους συμπαίκτες του, που παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Χαλκίδα, κατάφεραν να φέρουν τον ΑΟΧ στη δεύτερη θέση της Γ’ Εθνικής, ευχήθηκε να γίνει ένας καλός τελικός, ενώ χαριτολογώντας υποσχέθηκε στους διαιτητές πως « θα γίνω λιγότερο γκρινιάρης και δεν θα διαμαρτυρηθώ». Ο Λεωνίδας Πιλάτης κι αυτός μίλησε με τα καλύτερα λόγια, ευχήθηκε να γίνει ένας ωραίος τελικός και έκλεισε τον λόγο του με το κλισέ «..ας κερδίσει ο καλύτερος».
Ιστορικά να αναφέρουμε πως ο Ταμυναϊκός συμμετέχει για 7η φορά στον θεσμό του Κυπέλλου , τρεις φορές τον έχει κατακτήσει (1978, 1995 και 2008) και άλλες τρεις φορές είναι φιναλίστ (1994 , 1997 και 2018). Να τονίσουμε πως είναι η Τρίτη φορά που αντιμετωπίζει την Χαλκίδα, αλλά και τις δύο φορές που βρέθηκε αντιμέτωπος με τον ΑΟΧ είχε ηττηθεί.
Η Χαλκίδα από τη μεριά της συμμετέχει για 10η φορά, 8 φορές έχει στεφθεί Κυπελλούχος (1994, 1997-1999, 2011-2013 και 2016), ενώ μία φορά ήταν φιναλίστ (2000).
Στα αξιοσημείωτα της συνέντευξης τύπου είναι τήρηση ενός λεπτού σιγή για τον αείμνηστο Αντώνη Αγραφιώτη, που ο θεσμός του κυπέλλου φέρει το όνομά του.

Πηγή: starsports.gr

Ο λόγος ...στους πρωταγωνιστές των ομάδων
Εν συνεχεία το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των δύο φιναλίστ. Στο ...κεντρικό πάνελ ήταν οι δύο πρόεδροι Κώστας Αναγνωστάκης και Τάσος Κατσινόπουλος, οι δύο προπονητές Δημήτρης Λύκος και Βαγγέλης Λαθουράς και οι δύο αρχηγοί Κώστας Καραμπάς και Λεωνίδας Πιλάτης, που ανέφεραν:
Κώστας Αναγνωστάκης (Πρόεδρος ΑΟΧ): «Καταρχάς να ευχαριστήσουμε τον Ταμυναϊκό για την άψογη φιλοξενία στο ματς πρωταθλήματος την Κυριακή. Είναι μία αξιόλογη ομάδα και αδικείται από τη βαθμολογική της θέση στη Γ' Εθνική. Να γίνει ένα καλό ματς στον τελικό και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος. Επίσης εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο πρόεδρο Γιώργο Ψαθά και να έχει μία εξίσου πετυχημένη πορεία με τον Γιάννη Παπακωνσταντίνου».
Τάσος Κατσινόπουλος (Πρόεδρος Ταμυναϊκού): «Είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε σε έναν τελικό κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα όπως η Χαλκίδα με την οποία δεν μας χωρίζει τίποτα. Είμαι βέβαιος ότι οι δύο ομάδες που εκπροσωπούν το νομό μας στη Γ' Εθνική θα προσφέρουν καλό θέαμα».
Δημήτρης Λύκος (Προπονητής ΑΟΧ): «Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για την πορεία τους στη φετινή διοργάνωση. Ο Ταμυναϊκός στον οποίο ήμουν προπονητής στο ξεκίνημα της σεζόν ...συγκυριακά βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας της Γ' Εθνικής. Αυτή την στιγμή νιώθω περήφανος που είμαι προπονητής στον ΑΟ Χαλκίς, όπως ήμουν περήφανος που ήμουν προπονητής και στον Ταμυναϊκό. Το παν είναι την Τετάρτη βγαίνοντας από το γήπεδο των Ψαχνών να είναι όλα τα παιδιά καλά στη υγεία τους».
Βαγγέλης Λαθουράς (Προπονητής Ταμυναϊκού): «Νιώθω συγκινημένος γιατί πριν 21 χρόνια είχα αγωνιστεί σε τελικό Κυπέλλου, όντας παίκτης της ομάδας που σήμερα είμαι προπονητής. Συγχαρητήρια στους παίκτες και των δύο ομάδων που έφτασαν ως εδώ. Εμείς από την πλευρά μας θα παίξουμε ελεύθερα χωρίς σκοπιμότητες και ελπίζω να χαμογελάσουμε και να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας».
Κώστας Καραμπάς (Αρχηγός ΑΟΧ): 
«Ευχαριστούμε την ΕΠΣΕ για την όμορφη γιορτή που διοργάνωσε. Επίσης είναι σημαντικό που το φετινό Κύπελλου φέρει το όνομα του Αντώνη Αγραφιώτη, ενός σπουδαίου ανθρώπου και παράγοντα. Στον τελικό θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που παίζει καλό και ανοιχτό ποδόσφαιρο. Από την πλευρά μου να ευχαριστήσω και τους συμπαίκτες μου για τη φετινή τους προσπάθεια. Μπορεί να ξεκινήσαμε τη σεζόν με στόχο την άνοδο στη Β' Εθνική, αλλά έγιναν στην πορεία ...χίλια-δυο πράγματα και τα παιδιά που έμειναν στην ομάδα προσπάθησαν πολύ ώστε ο ΑΟΧ λίγο πριν το φινάλε του πρωταθλήματος να βρίσκεται στη 2η θέση. Να γίνει ένας ωραίος τελικός, χωρίς παράπονα για τη διαιτησία. Εγώ (και) σαν αρχηγός του ΑΟΧ είμαι ο πιο γκρινιάρης στην ομάδα, αλλά δίνω το λόγο μου ότι στον τελικό θα είμαι συγκρατημένος (γέλια)».

Λεωνίδας Πιλάτης (Αρχηγός Ταμυναϊκού): «Είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε στον τελικό κόντρα σε μία πολύ αξιόλογη ομάδα όπως η Χαλκίδα. Να χαρούμε κι εμείς οι ίδιοι, αλλά και ο κόσμος το παιχνίδι και να είναι ένας τελικός-γιορτή»

Πηγή: egnomi.gr



ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ








Δεν υπάρχουν σχόλια: