Σάββατο 7 Απριλίου 2018

0 ΗΡΩΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ

Υποχρέωση κάθε διοίκησης είναι να τιμά τις συμφωνίες της, ή τουλάχιστον να εξηγείται όπως πρέπει όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θα έπρεπε. Τα συγχαρητήρια δε, οφείλονται να διανέμονται σε όσους έκαναν υπομονή και πάλεψαν, όχι σε αυτούς που τα ζήτησαν.
Η επικοινωνιακή πολιτική παίζει τεράστιο ρόλο στη δημόσια εικόνα και στον τρόπο με τον οποίο διανέμονται οι πληροφορίες που θα έπρεπε να βγουν στον «αέρα». Η διοίκηση του ΑΟΧ, στην απολογιστική της ανακοίνωση για τη σεζόν 2017-18, έδωσε τροφή για περιπαικτικά σχόλια για τα (προφανή) ανορθόγραφα σημεία της, αλλά και την copy-paste αναφορά στο ρητό του Νίκου Καζαντζάκη, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τη Δόξα Δράμας.
Μια ημέρα αργότερα, βγήκε στη δημοσιότητα άλλη μια ανακοίνωση, που αντί να σβήσει τη φωτιά, έκανε λόγο για συνωμοσίες από όσους επιβουλεύονται την προσπάθεια της διοίκησης, χρησιμοποιώντας τη δικαιολογία πως, τα ορθογραφικά έγιναν… επίτηδες, ώστε να βγουν στη φόρα και να αποκαλυφθούν οι πολέμιοι του συλλόγου.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, εμφανίστηκαν οι «πολέμιοι» της διοίκησης, ωστόσο δεν ήταν αυτοί που οι ιθύνοντες περίμεναν. Αντί για τους δημοσιογράφους και το κοινό (που έτσι κι αλλιώς παρατάχθηκαν στην απέναντι όχθη από την αρχή, κατά πλειοψηφία), απέναντι στη διοίκηση και τις πρακτικές της στάθηκε σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΑΟ Χαλκίς.
Οι ποδοσφαιριστές δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν στη φιλική αναμέτρηση με τον ΑΟ Νέας Αρτάκης, διαμαρτυρόμενοι για υποσχέσεις πληρωμών που δεν τηρήθηκαν και για τις άδειες (εδώ και 3.5 μήνες) τσέπες τους. Παρά τα προβλήματα, άπαντες έκαναν υπομονή, πάλεψαν και οδήγησαν την ομάδα στην δεύτερη θέση της κατάταξης.
Την ώρα που οι διοικητικοί ιθύνοντες ασχολήθηκαν και απάντησαν αφ’ υψηλού στις κατηγορίες περί ανορθογραφίας (με τη σημείωση ότι ο λόγος που χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία δεν έπεισε), οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές απάντησαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως ανορθόγραφη δεν ήταν μονάχα η πρώτη ανακοίνωση, αλλά η συνολική συμπεριφορά της διοίκησης προς εκείνους.
Αν κάποιοι δικαιούνται να πανηγυρίζουν, αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές. Εκείνοι, μαζί με το τεχνικό επιτελείο, έβαλαν πλάτη, πήραν την απόφαση να κάνουν υπομονή, φάνηκαν ολόσωστοι στις υποχρεώσεις τους και έκαναν μια προσπάθεια κυρίως για τους εαυτούς τους, τη φανέλα που φοράνε, αλλά και το ποδοσφαιρικό τους μέλλον που βάσει των όσων γίνονται, δεν θα ήταν περίεργο αν βρίσκεται μακριά από τη Χαλκίδα.
Αν κάποιοι δικαιούνται να απαγγείλουν Καζαντζάκη, Μαρξ, εδάφια από τις Γραφές και ό,τι άλλο κατέβει στο κεφάλι τους, είναι οι ποδοσφαιριστές, όχι η διοίκηση. Αυτοί ήταν οι πρωταγωνιστές μιας περίεργης χρονιάς που πέρασε από 40 κύματα, για να ολοκληρωθεί με το τσιγκέλι και τον ΑΟΧ (αγωνιστικά) ζωντανό και σε αυτούς αξίζουν τα συγχαρητήρια και οι επιβραβεύσεις.
Πρώτιστα, σεβάστηκαν τη φανέλα, τελειώνοντας τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (όσοι έμειναν, αλλά και αυτοί που ήρθαν για να καλύψουν τα κενά του Ιανουαρίου) και ύστερα απέδειξαν ότι σέβονται και τους εαυτούς τους, με την απόφαση να προχωρήσουν σε αποχή από το φιλικό ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Πέραν όλων των άλλων, κάθε διοίκηση, είτε πρόκειται για ομάδα της Super League είτε του Γ’ Τοπικού, οφείλει να τηρεί τις υποσχέσεις της, όποιες κι αν είναι αυτές, προς τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου, τους παίκτες.

Κώστας Κουτσαυλής
speechmadness.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: