Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

0 ΑΓΕΧ 38-37 DBV CHARLOTTENBURG BERLIN: Πήραν τη ρεβάνς 37 χρόνια μετά

Μεγάλες στιγμές για τους παλαίμαχους της ΑΓΕ Χαλκίδας που βρέθηκαν και πάλι όλοι μαζί στο παρκέ μετά από 37 χρόνια, αντιμετωπίζοντας τη Γερμανική DBV Charlottenburg Berlin. Συγκεκριμένα οι 2 ομάδες είχαν αναμετρηθεί στις 14 Ιουνίου του 1981 και οι ίδιοι παίχτες, αναμετρήθηκαν ξανά, το Σάββατο 19 Μαΐου, στο κλειστό Κανήθου.
Στον αγώνα του 1981 (δείτε ΕΔΩ) η ομάδα του Βερολίνου είχε κερδίσει με 70-91. Οι παλαίμαχοι της Χαλκίδας, 37 χρόνια μετά, πήραν τη ρεβάνς και κέρδισαν με 38-37.
Αυτό είναι το μπάσκετ, αυτός είναι ο αθλητισμός! Είναι το λαμπερό πρόσωπο που φάνηκε σήμερα το μεσημέρι στο κλειστό της Κανήθου στο φιλικό αγώνα αναμνήσεων των παλαιμάχων της ΑΓΕΧ με τους αντίστοιχους της Γερμανικής Charlottenburg!
37 χρόνια μετά, με …λιγότερα μαλλιά και περισσότερα κιλά, αλλά με το ίδιο πάθος και αγάπη για το άθλημα, όπως τότε, στα ανοιχτά γήπεδα με το κρύο και τη βροχή!
Πάθος και αγάπη για τους Γερμανούς που έκαναν το ταξίδι στην Ελλάδα για να ζωντανέψουν και πάλι οι μνήμες του παρελθόντος, αλλά και για τους παίκτες της ΑΓΕΧ που απέδειξαν με τη σημερινή τους παρουσία πως η …σπορά που μπήκε τότε σε δύσκολες εποχές ήταν εξαιρετική διατηρώντας διαχρονικά το μπάσκετ στην κορυφή των προτιμήσεων τους!
Το ματς του Σαββάτου, ήταν από εκείνα που μένουν αξέχαστα στις μνήμες όλων όσων έδωσαν το παρών! Αλλά και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι!
Ένα φιλικό που αγκαλιάστηκε από όλους. Από τον Μαλεσσόβα που …άναψε τη φωτιά μιλώντας με τους Γερμανούς, τον Βελισσαράκο που οργάνωσε το σπουδαίο φιλικό στη Χαλκίδα, τον Αγγέλου που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη, τον Κούτρη από την Καλαμάτα, τους παλαίμαχους που έβαλαν και πάλι σορτσάκι και αθλητικά παπούτσια, την Κάλφα και τον Βαρσαμά που σφύριξαν ως παλαίμαχοι της ΑΓΕΧ το φιλικό ματς, τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες, τον ΔΟΑΠΠΕΧ που παραχώρησε το κλειστό λίγες μόνο ώρες πριν τον αγώνα της Κύμης με τον Ολυμπιακό.
Στον αγωνιστικό τομέα τώρα, η ΑΓΕΧ τα κατάφερε και πήρε τη νίκη με 38-37 καθώς στο τέλος…μίλησε η εμπειρία!
Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Βελισσαράκος είχε 16 παίκτες μοιράζοντας το χρόνο συμμετοχής σε όλους.
Ο Κούτρης έδειξε περνάει περίοδο…δεύτερης νεότητας και μαζί με τον Βοσνιάδη ένα 10λεπτο το έχουν και σήμερα! Ο Λιάκος έβαλε το τρίποντο για το προβάδισμα και ο Παναγιωτίδης ήταν…αέρινος!
Ο Αγγέλου δεν βρήκε τον στόχο αλλά μοίρασε ουκ ολίγες ασίστ, ο Βασιλάρας με το γνωστό πάθος όπως και όλοι οι υπόλοιποι!
Ο Λιάκος με τρίποντο έγραψε το τελικό 38-37 για να παίξει…ατσάλινη άμυνα στη συνέχεια η ΑΓΕΧ κρατώντας τη νίκη με ένα πόντο διαφορά, παρότι το φωτεινό ταμπλό έδειχνε διαφορά 2 πόντων!
Η ΑΓΕΧ τίμησε στο τέλος με έπαθλα τη Γερμανική ομάδα για την παρουσία της, τον ΔΟΑΠΠΕΧ για τη συμβολή του στη διεξαγωγή του αγώνα, τους δύο διαιτητές και τον Αντώνη Κούτρη που ως προπονητής της Καλαμάτας ανέβηκε φέτος στη Γ’ Εθνική.
Συγχαρητήρια σε όλους και μακάρι κάτι αντίστοιχο να επαναληφθεί σύντομα!

Διαιτητές: Κάλφα-Βαρσαμάς.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-9, 19-13, 29-27, 38-37.
ΑΓΕΧ (Βελισσαράκος-Γκούνης): Τοσούνης, Παντελιδάκης, Κούτρης 6 (1), Σπύρου, Δημητρίου, Μαλεσσόβας 3 (1), Σαββαϊδης 4, Λιάκος 6 (2), Αγγέλου, Οικονομίδης, Παναγιωτίδης 8, Κεχαγιάς, Καραχρήστος, Βοσνιάδης 7, Βασιλάρας 4.

CHARLOTTENBURG (Niekes-Forsberg): Maxl, Buhtz, Mark, Schvidt, Retersen 7, Stockheim, Georgen 2, Schneider 13 (1), Rozenberg, Kinzel, Knoker, Waden 15.





Πηγή: eviabasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: