Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

0 ΧΑΛΚΙΔΑ 1-0 ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Ένα σπουδαίο φιλικό του 1989

Ένα από τα πιο σπουδαία φιλικά παιχνίδια, έχει πραγματοποιήσει ο ΑΟ Χαλκίς, την αγωνιστική περίοδο 1988-89. Όταν ήταν στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας, είχε νικήσει σε φιλικό αγώνα στο δημοτικό στάδιο της Χαλκίδας, στις αρχές του 1989, τον πρωταθλητή Γιουγκοσλαβίας, Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου, με σκορ 1-0. Το μοναδικό τέρμα του αγώνα, είχε σημειώσει ο Ντίνος Φίστης. 
Ένα μεγάλο φιλικό όπου στο στάδιο της Χαλκίδας, ο Φαράκος, ο Τζοτζόκος, ο Αυλωνίτης, βρέθηκαν αντιμέτωπο με ποδοσφαιριστές όπως ο Στοΐκοβιτς, ο Μρκέλα και ο Μούζεμιτς.
Ο Ερυθρός Αστέρας εκείνη την περίοδο έχτιζε μία μεγάλη ομάδα. Την προηγούμενη περίοδο είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα της Γιουγκοσλαβίας, ενώ την περίοδο που αγωνίστηκε σε φιλικό με τον ΑΟΧ, είχε τερματίσει 2ος, πίσω απ' την Βοϊβοντίνα. Στη συνέχεια κατέκτησε 3 συνεχόμενα πρωταθλήματα, ενώ 2 χρόνια μετά την φιλική του ήττα απ' τη Χαλκίδα, στέφθηκε ως πρωταθλήτρια Ευρώπης (1990-91), καθώς κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών (σημερινό Champions League).
Εκείνη τη χρονιά, παρά τη μεγάλη αυτή φιλική νίκη, ο ΑΟ Χαλκίς, υποβιβάστηκε στη Δ' Εθνική κατηγορία. Ήταν ο 2ος συνεχόμενος υποβιβασμός αφού την προηγούμενη χρονιά, αγωνιζόταν στη Β' Εθνική και υποβιβάστηκε στη Γ'.
Ευχαριστούμε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του ΑΟ Χαλκίς, Γιώργο Φαράκο, για τις φωτογραφίες που μας έστειλε στη σελίδα μας.

Οι ομάδες του ΑΟ Χαλκίς και του Ερυθρού Αστέρα



Φωτογραφία από φιλικό αγώνα μεταξύ της Σέλτικ και του Ερυθρού Αστέρα,
λίγες μέρες πάνω κάτω, πριν η μετά το φιλικό στη Χαλκίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: