Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

0 TOP 3 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ 2009-18


Βάση των ψηφοφοριών που έχει πραγματοποιήσει το blog μας, από το 2009 έως και φέτος (2018), διαλέξαμε τις 3 καλύτερες εντός έδρας εξέδρες και τις 3 καλύτερες εκτός έδρας. Ως δεδομένο πήραμε τις εξέδρες που ψηφίστηκαν ως τις καλύτερες τις χρονιάς. Πάμε να δούμε παρακάτω τις καλύτερες εντός και εκτός έδρας εξέδρες των τελευταίων 3 ετών.

ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΕΞΕΔΡΕΣ

1. ΑΟ Χαλκίς 2-0 Μαλεσίνα (31/5/2015)
31 Μαΐου του 1992. Ο ΑΟ Χαλκίς κερδίζει 3-0 τον Περαμαϊκό, μπροστά σε 12000 κόσμο και παίρνει την άνοδο στη Γ' Εθνική κατηγορία. 31 Μαΐου του 2015. 23 χρόνια μετά το σκηνικό επαναλαμβάνεται. Αυτή τη φορά, ο ΑΟΧ κερδίζει 2-0 τη Μαλεσίνα και παίρνει την άνοδο στη Γ' Εθνική. Μπορεί να μην υπήρχε 12000 κόσμος αλλά 2500, αλλά και τις 2 φορές το γήπεδο ήταν γεμάτο με κόσμο. Αυτή η εξέδρα είναι σίγουρα η καλύτερη της τελευταίας 10ετίας, ίσως και της τελευταίας 20ετίας.

2. ΑΟ Χαλκίς 2-0 ΠΑΟ Βάρδας (07/05/17)
Με νίκη απέναντι στον ΠΑΟ Βάρδας, ο ΑΟ Χαλκίς εξασφάλιζε σχεδόν τη 2η θέση στη Γ' Εθνική κατηγορία. Με δεδομένο ότι κυκλοφορούσαν σενάρια για προβιβασμός των δευτεραθλητών στη Football Legue, ο κόσμος γέμισε το δημοτικό στάδιο Χαλκίδας και δημιούργησε μία "κόλαση". Ο ΑΟΧ νίκησε 2-1 και με το 1-1 στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι με την Παναχαϊκή (το οποίο είχε και αυτό παρόμοιο κόσμο και η εξέδρα βγήκε στη 2η θέση της ψηφοφορίας) η ομάδα της Χαλκίδας τερμάτισε 2η. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Ψεύτικες εγγυητικές, ψεύτικα λόγια, είδαμε μόνο Δόξα Δράμας και Καραϊσκάκη να ανεβαίνουν στη Football League και εμείς να μένουμε πάλι στη Γ' Εθνική.

3. ΑΟ Χαλκίς 1-1 Μανδραϊκός (18/12/11)
Μία εικόνα χίλιες λέξης. Αγώνας Δ' Εθνικής με τον ΑΟΧ να πρωταγωνιστεί στις πρώτες θέσεις. Μπορεί το σκορ με τον Μανδραϊκό να έμεινε στο 1-1 αλλά οι φίλαθλοι έστησαν το δικό τους πάρτυ. Μουντός και σκοτεινός καιρός, τα καπνογόνα να φωτίζουν το γήπεδο και 60 περίπου φίλαθλοι της Μάνδρας, σε μία γωνία, χωρίς να μπορούν να φωνάξουν.

ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΕΞΕΔΡΑ

1. Αχιλλέας Δομοκού 0-0 ΑΟ Χαλκίς (Δομοκός 06/04/14)
Κρίσιμο παιχνίδι για την παραμονή στη Γ' Εθνική. 2 πούλμαν από Χαλκίδα έφτασαν στο Δομοκό, οι φίλαθλοι του ΑΟ Χαλκίς έκαναν το γήπεδο έδρα τους, αλλά το τελικό 0-0 άφησε μία πικρή γεύση που σε συνδυασμό με το 3-0 στη Λαμία, η ομάδα της Χαλκίδας δεν γλίτωσε τον υποβιβασμό. Οι εκτός έδρας εξέδρες όμως που δημιούργησαν εκείνη την χρονιά ήταν στην 1η θέση του ομίλου. 

2. ΠΑΣ Κόρινθος 3-1 ΑΟ Χαλκίς (Κόρινθος 04/03/12)
Ο ΑΟ Χαλκίς βρισκόταν στην 2η θέση της Δ' Εθνικής, 7 βαθμούς πίσω απ' τον πρωτοπόρο ΠΑΣ Κόρινθο. Η νίκη μέσα στην Κόρινθο, εκτός το ότι θα ήταν δύσκολη υπόθεση, έπρεπε οι πρωτοπόροι να χάσουν και άλλους βαθμούς ώστε ο ΑΟΧ να έπαιρνε την 1η θέση. Ο κόσμος ακολούθησε την ομάδα στην Κόρινθο για την τελευταία αυτή ελπίδα. Η ήττα με 3-1 έδειξε σχεδόν ξεκάθαρα των πρωταθλητή της σεζόν, αλλά την άλλη μέρα στην Κόρινθο συζητούσαν έντονα αυτή τη δυνατή εξέδρα που δημιούργησαν στην πόλη τους οι φίλαθλοι της Χαλκίδας.

3. Παναρκαδικός 0-0 ΑΟ Χαλκίς (Τρίπολη, 21/02/2016)
Οι φίλαθλοι του ΑΟ Χαλκίς, πέρασαν και μπλόκα αγροτών για να φτάσουν στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας και να σταθούν δίπλα στην ομάδα της Χαλκίδας. Περίπου 100 φίλαθλοι ταξίδεψαν με πούλμαν και αμάξια (μερικοί απ' τους φιλάθλους μαζί στο πούλμαν με την αποστολή της ομάδας, καθώς δεν χώρεσαν στων φιλάθλων) και έκαναν το γήπεδο του Παναρκαδικού, έδρα της Χαλκίδας. Η κακή διαιτησία δεν άφησαν τους φιλάθλους της Χαλκίδας να χαρούν τη νίκη αλλά το 0-0, ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα, απέναντι σε μία ομάδα που τερμάτισε στην 3η θέση. Ο ΑΟΧ εκείνη τη σεζόν είχε στόχο την παραμονή και παρά τα διοικητικά προβλήματα που είχε στην αρχή, την εξασφάλισε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: