Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

0 Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΟΧ ΜΕ ΤΟ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ

Ρήγας Φεραίος και τον ΑΟ Χαλκίς θα τεθούν αντιμέτωποι την Κυριακή μετά από 36 χρόνια. Είναι λίγο ...προϊστορικές οι συναντήσεις τους, αλλά ας τις θυμηθούμε με την ευκαιρία.
Το 1975, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Β' Εθνικής, η ομάδα της Χαλκίδας πήρε ισοπαλία 1-1 στο Βελεστίνο από το νεοφώτιστο Ρήγα. Είχε προηγηθεί με τον Αντώνη Καφαντάρη στο 4' και ισοφαρίστηκε από τον Διβάνη στο 12'.
Την επόμενη χρονιά, έχοντας υποβιβαστεί και οι δυο στο τοπικό, συναντήθηκαν ως πρωταθλητές των Ενώσεων τους στο ίδιο γήπεδο, το Μάϊο του 1977, για τους αγώνες ανόδου στη Β' Εθνική (η διεξαγωγή τους, θεωρείται από πολλούς και ως πρωτάθλημα Γ' Εθνικής, παρά τη μικρή διάρκειά του). Σ' αυτό το ματς, ο Ρήγας κέρδισε 1-0, αλλά στη Β' Εθνική ανέβηκε ο ΑΟΧ, ο οποίος όπως βλεπετε δεν έχει κερδίσει στο Βελεστίνο την τοπική ομάδα.

Στους αγώνες που έγιναν στο γήπεδο Χαλκίδας, ο ΑΟΧ κέρδισε και τις δυο χρονιές.
  • Το 1976 (22 Φεβρουαρίου) με 2-1 (σκορερ ο Aποστόλης Γιαννιώδης και ο Πέτρος Ζερβουδακης για τον ΑΟΧ και ο Κουρλός για το Ρήγα).
  • Την επόμενη χρονιά η νίκη της Χαλκίδας ήταν με 3-0 (τα γκολ πέτυχαν ο Βαγγέλης Αναγνωστάκης, ο Γιάννης Τρίκκας και ο Γιάννης Βλαχος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: