Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

0 ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ 1-2 ΑΟΧ: Πρώτη νίκη στη φετινή Γ' Εθνική

Την πρώτη του νίκη πήρε ο ΑΟ Χαλκίς στο φετινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας. Με ένα χαμένο πέναλτι, 2 δοκάρια και ένα πέναλτι που δεν δόθηκε, το σκορ θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερες διαστάσεις, όμως έστω κι έτσι ο ΑΟΧ, παρουσία 50 οργανωμένων φιλάθλων που ταξίδεψαν μέχρι τον Αμπελώνα Λάρισας να τον εμψυχώσουν, κατάφερε και πήρε τους πρώτους 3 βαθμούς και έκανε την αρχή, ώστε να προσπαθήσει να φέρει και άλλα θετικά αποτελέσματα και να παραμείνει στην κατηγορία. 

Ρεπορτάζ από eviaportal.gr:
Στο 21' ο Γκιόκας έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν η κεφαλιά που έκανε στη μεγάλη περιοχή, έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Στο 29' ο Βαλκάνος, μετά από μια κούρσα προς την περιοχή του Αμπελωνιακού, κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ευσταθίου, ανοίγοντας το σκορ για τον ΑΟΧ. Όμως 10 λεπτά αργότερα (39'), ο σκόρερ του αγώνα αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα, λόγο διαμαρτυρίας στον διαιτητή και ο ΑΟΧ έμεινε με 10 παίχτες.
Στο 2ο ημίχρονο ο ΑΟΧ συνέχιζε να είναι ο πρωταγωνιστής του αγώνα. Στο 61', ο ΑΟΧ κέρδισε 2ο πέναλτι, αλλά ο Γκάρανης που ανέλαβε την εκτέλεση δεν κατάφερε να σκοράρει, αφού ο τερματοφύλακας της ομάδας του Αμπελώνα, Παπαδόπουλος, απέκρουσε τη μπάλα. 7 λεπτά αργότερα, ο Γκιόκας μπήκε στη μεγάλη περιοχή, έπιασε κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Όμως ταυτόχρονα σε αυτή τη φάση ανατράπηκε, με αποτέλεσμα ο ΑΟΧ να κερδίσει και 3ο πέναλτι, και ο Πολύζος του Αμπελωνιακού, που ανέτρεψε τον Γκιόκα, αντίκρισε τη 2η κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα και οι 2 ομάδες να αγωνίζονται με 10.  Ο Τσαλμάς, ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και ευστόχησε, κάνοντας το 0-2 για τους Νερατζούρρι. Το μόνο που κατάφερε να κάνει ο Αμπελωνιακός, είναι να μειώσει στο 87' με τον Χατζούλη. Στις καθυστερήσεις, ο Τσαλμάς που βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο, τον πέρασε, πλάσαρε προς την εστία του, όμως εκεί ο αμυντικός του Αμπελωνιακού, έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ με το χέρι που φάνηκε πεντακάθαρα, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε 4ο πέναλτι στον ΑΟΧ.
50 φίλαθλοι του ΑΟΧ, ταξίδεψαν με λεωφορείο στον Αμπελώνα Λάρισας και έγιναν ο 12ος παίχτης του ΑΟΧ, που τους εμψύχωσε και πήραν τη νίκη.
Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, στην προθέρμανση, ο Κώστας Καραμπάς, υπέστη θλάση στη γάμπα και δεν έπαιξε, ενώ πιθανόν να μην παίξει και στο επόμενο παιχνίδι.
Στο τέλος του αγώνα, οι παίχτες του ΑΟΧ, χειροκρότησαν τους 50 Χαλκιδέους που έδωσαν βροντερό παρόν στον Αμπελώνα.

Απαράδεχτη η διαιτησία του αγώνα. Ο διαιτητής Γρατσάνης σφύριζε ανύπαρκτα και ανάποδα φάουλ υπέρ του Αμπελωνιακού, δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι (ίσως υπήρχε και άλλο πέναλτι αλλά η φάση ήταν αμφιλεγόμενη) και κράτησε πάνω από 5 λεπτά καθυστερήσεις. Μέτριοι και οι επόπτες Τζάνης και Κωτούλας. Για άλλη μια φορά η διαιτησία σε εκτός έδρας αγώνα του ΑΟΧ, ήταν για τα πανηγύρια και φυσικά υπέρ πάντα των γηπεδούχων, κάτι το οποίος επισυμένει φέτος συνεχώς ο πρόεδρος του ΑΟΧ, Βασίλης Ταρνανάς.

Στο τέλος του αγώνα η διοίκηση του ΑΟ Χαλκίς, ευχαρίστησε τους φιλάθλους της Χαλκίδας, που ταξίδεψαν μέχρι τον Αμπελώνα, για να στηρίζουν την ομάδα:
«Ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, από την διοίκηση σε όλους τους φιλάθλους που ακολούθησαν την ομάδα σε αυτό το κομβικό παιχνίδι και που εμψύχωναν συνεχώς τους παίχτες μας κατά την διάρκεια του παιχνιδιού!!!»

Ο προπονητής του ΑΟΧ, Παναγιώτης Τοκπασίδης, δήλωσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:
«Συγχαρητήρια σε όλους τους Χαλκιδέους που βρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο του Αμπελωνιακού!!! Εκπληκτική ατμόσφαιρα!!! Σας χρειαζόμαστε κάθε Κυριακή!! Ενα μεγάλο ευχαριστώ ....στους ποδοσφαιριστές μου για την εξαιρετική εμφάνιση και την σημαντική νίκη!!! Όλοι μαζί ενωμένοι προχωράμε!! Έτσι είναι το ποδόσφαιρο!»

Επόμενος αγώνας για τον ΑΟΧ, είναι τη Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, όπου θα φιλοξενήσει τον Αχιλλέα Δομοκού, στις 15:00, στο δημοτικό στάδιο Χαλκίδας. 

ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ (Γιάννης Γκαμπέτας): Παπαδόπουλος, Ρόκα, Τζιαρτζιάνης (75' Κωτούλας), Πολύζος, Κομισόπουλος, Πασχαλίδης (41' Αλεξανδρής). Μπίκος, Φλέγγας, Γκαμπέτας (70' Χατζούλης), Παπανδρέου, Κακαβίτσης
ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Παναγιώτης Τοκπασίδης): Ντουμάνης, Πέτσης, Τσατσαρώνης, Αυλωνίτης, Γκαράνης, Ευσταθίου, Ταυταρίδης, Ναουμίδης, Γκιόκας (89' Κηρύκος), Τσαλμάς (93' Τσουπέης), Βαλκάνος (83' Μπαλαμπάνης)

Δείτε τα γκολ του ΑΟΧ:

Αποτελέσματα:

Μαχητής Τερψιθέας 1 - 1 Δωτιέας Αγιάς
Αμπελωνιακός 1 - 2 Χαλκίδα
Κύμη 0 - 0 ΑΣ Τρίκαλα 2011
Ρήγας Φεραίος 2 - 2 Λευκάδια
Πυργετός 2 - 3 ΑΟ Καρδίτσας
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 0 - 3 Ένωση Αποστόλου Παύλου
Αχιλλέας Δομοκού 2 - 3 Λαμία
Ρεπό: Νάουσα

Βαθμολογία:
1 Λαμία 19
2 Ένωση Αποστόλου Παύλου 16*
3 Κύμη 15
4 Λευκάδια 14*
5 Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 13*
6 ΑΣ Τρίκαλα 2011 13*
7 Δωτιέας Αγιάς 12*
8 ΑΟ Καρδίτσας 10
9 Ρήγας Φεραίος 9*
10 Μαχητής Τερψιθέας 8*
11 Αχιλλέας Δομοκού 7
12 Νάουσα 6
13 Αμπελωνιακός 5
14 Χαλκίδα 4
15 Πυργετός 0

* Δεν έχουν πραγματοποιήσει το ρεπό τους

Οι φίλαθλοι του ΑΟΧ στον Αμπελώνα:







Φωτορεπορτάζ από eviaportal.gr:





Δεν υπάρχουν σχόλια: