Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

1 ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, ΟΙ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Αποφασίσαμε να σχολιάσουμε ένα θέμα, το οποίο δε μας ενδιαφέρει και πολύ, καθώς δεν εμπλέκεται κανένας φίλαθλος της Χαλκίδας. Όλοι μάθαμε για τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, μετά τον αγώνα μεταξύ του Ίκαρου Χαλκίδας και του ΠΑΟΚ. Οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, επιτέθηκαν σε 2 περαστικούς φιλάθλους του Παναθηναϊκού και τους έστειλαν στο νοσοκομείο, με τον ένα να είναι σε σοβαρή κατάσταση, αλλά εκτός κινδύνου. 

Αναφέρουμε αυτό το γεγονός, μόνο και μόνο επειδή έγινε στην πόλη μας και όχι επειδή οι τραυματίες  ήταν συμπολίτες μας, καθώς δεν ήταν δικοί μας φίλαθλοι (Χαλκίδα). Δεν παύει όμως να ήταν άνθρωποι. Είτε από Χαλκίδα είτε από Θεσσαλονίκη, είτε από άλλο μέρος της Ελλάδας, όποιοι και να ήταν οι τραυματίες, είτε Παναθηναϊκοί είτε ΠΑΟΚτζήδες, αυτό που μετράει, είναι η ανθρωπιά και πρέπει να πούμε περαστικά σε αυτά τα παιδιά και να γίνουν σύντομα καλά.

Πέρα από αυτά, θα αναλύσουμε κάποιες λεπτομέρειες, στις οποίες πρέπει να γνωρίζει, όχι μόνο ο φίλαθλος της Χαλκίδας, αλλά και κάθε συμπολίτης.

Το απαγορευτικό της αστυνομίας, παραβλέφθηκε.

Ας δούμε πως ξεκινάνε όλα. Λίγες ώρες πριν το παιχνίδι, στέλνεται δελτίο τύπου απ΄ την αστυνομία (ΓΑΔ Στερεάς Ελλάδας), το οποίο απαγορεύει ρητά, οποιαδήποτε μετακίνηση φιλάθλων του ΠΑΟΚ, στο κλειστό Κανήθου. Λίγες ώρες μετά, οι ΠΑΟΚτζήδες μπαίνουν κανονικά. 
Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα με αυτό κι εμείς είμαστε υπέρ των μετακινήσεων. Πως είναι δυνατόν όμως, εμείς να τρώμε απαγορευτικό σε άλλες πόλεις και εδώ να μην εφαρμόζεται ο νόμος. Στο φετινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ, ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Χαλκίδας, ήθελε να πραγματοποιήσει εκδρομή και από την Αθήνα, μας απαγόρευσαν την οποιαδήποτε οργανωμένη μετακίνηση μας. Εδώ όμως έρχονται κανονικά οι Πανιώνιοι, οι Ηλυσιακοί και πριν λίγες ημέρες οι ΠΑΟΚτζήδες, με επίσημο απαγορευτικό. Άρα ο νόμος δεν ισχύει παντού. 

Οι ύβρεις στο γήπεδο και οι δηλώσεις Τάρτη

Ο δικηγόρος και φίλαθλος του ΠΑΟΚ, Θανάσης Τάρτης, ξεκινάει πρωτοφανής επίθεση στους φιλάθλους της Χαλκίδας, για ένα σύνθημα, ενώ λίγο πιο πριν οι δικοί του φίλαθλοι έβριζαν τις μάνες των συμπολιτών της πόλης που ζούνε. Μάλιστα ο Τάρτης όπως είπε, έστειλε το θέμα περί ύβρεων από μεριάς φιλάθλων της Χαλκίδας, στον ΕΣΑΚΕ, για να μας κάνει ο ΕΚΑΣΕ, ντα.... Από την άλλη μεριά, όσον αφορά τις ύβρεις των ΠΑΟΚτζήδων, ούτε ο Τάρτης, αλλά ούτε ο αλλόθρησκος σύνδεσμος του ΠΑΟΚ στη Χαλκίδα, δεν σταμάτησε αυτές τις ύβρεις που έγιναν χωρίς να προκληθούν από φιλάθλους της Χαλκίδας, καθώς μέχρι εκείνη την ώρα φώναζαν συνθήματα ΜΟΝΟ για την ομάδα τους. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις, όπως πέρσι στον αγώνα ΑΓΕΧ - ΑΕΚ αλλά και πριν πολλά χρόνια στον αγώνα ΝΟΧ - Παναθηναϊκός, οι Χαλκιδαίοι φίλαθλοι των Αθηναϊκών ομάδων, δεν επέτρεψαν στους άλλους φιλάθλους, τις ύβρεις ενάντια στην πόλη τους. Κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν έγινε από το σύνδεσμο φιλάθλων του ΠΑΟΚ στη Χαλκίδα, αλλά συμμετείχαν και τα μέλη του και έβριζαν τις μάνες των Χαλκιδαίων. Τις μάνες των συμπολιτών τους. 

Η απουσία της Αστυνομίας στα επεισόδια

Η αστυνομία την πάτησε όσον αφορά την διαχείριση και την απομάκρυνση των οπαδών του ΠΑΟΚ, απ' τη Χαλκίδα. Την ώρα τις επίθεσης στο Λιμεναρχείο, η αστυνομία είχε χάσει υπό την εποπτεία της το πούλμαν του ΠΑΟΚ που επιτέθηκαν στους 2 συμπολίτες μας, με αποτέλεσμα να επέμβουν οι λιμενικοί, οι οποίοι από ότι δήλωσαν, έσωσαν τον ένα φίλαθλο, από βέβαιο θάνατο, καθώς τον είχαν ξαπλώσει κάτω και τον βαρούσανε με τούβλο στο κεφάλι (!!!!)...

Η υπόθεση της επίθεσης αλλάζει

Με μπροστάρη τον δικηγόρο οπαδό του ΠΑΟΚ, Θανάση Τάρτη, η επίθεση ξαφνικά αλλάζει τροπή. Ο Τάρτης όπως δήλωσε στο facebook, αναφέρει ότι 5 ΠΑΟΚτζήδες, δέχτηκαν επίθεση από 20 Παναθηναϊκούς. και στη συνέχεια έγιναν τα επεισόδια, Δηλαδή ότι οι 50 οπαδοί του ΠΑΟΚ στο λεωφορείο δέχτηκαν προκλήσεις. Ας πούμε ότι είναι αλήθεια αυτό. Πως βγαίνει μια τέτοια εκδοχή μετά από 2 μέρες; Γιατί στην αρχή ο σύνδεσμος του ΠΑΟΚ στη Χαλκίδα, δηλώνει πως δεν έχει καμία σχέση με τα επεισόδια και 2 μέρες μετά αναφέρει πως έγινε επίθεση από 20 Παναθηναϊκούς στο Λιμεναρχείο και ξαφνικά εκεί που ήταν απών, δηλώνει παρόν στο σκηνικό;;;;;; Πάντως αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του Τάρτη στο facebook, που αναφέρει ότι το θέμα δεν είναι ποιος πήγε στο νοσοκομείο (αγνοώντας την κατάσταση των τραυματισμένων) αλλά ποιος ξεκίνησε τα επεισόδια (σκοπεύοντας να τα ρίξει όλα στους τραυματίες, ότι προκάλεσαν).


Μετά από όλα αυτά που ανέφερα, κυρίως σε πράγματα και γεγονότα που δεν αφορούν τους φιλάθλους της Χαλκίδας, θα μου πείτε με το δίκιο σας, γιατί κάθομαι και ασχολούμαι; Ασχολούμαι διότι αυτές τις συμπεριφορές και αυτά τα επεισόδια, πρέπει κάποια στιγμή να απομακρυνθούν απ' τα γήπεδα. Υπάρχουν ανοχές σε ύβρεις και προκλήσεις, σε όλα τα γήπεδα. Αλλά όταν φτάνουμε σε σημείο, 50 κάφροι να τα βάζουν με 2 άτομα και να τους βαράνε με τούβλα στο κεφάλι, τότε η ψυχαγωγία μετατρέπεται σε έγκλημα, από οπαδούς με ψυχολογικά προβλήματα. Δεν μας ενδιαφέρει αν ο τραυματίας είναι συμπολίτης φίλαθλος του Παναθηναϊκού, οι Θεσσαλονικιός φίλαθλος του ΠΑΟΚ. Ο τραυματίας, είναι τραυματίας και είναι κρίμα να υπάρχουν εν έτη 2014, περιπτώσεις που κάποιος θα κοπανάει τούβλο στο κεφάλι του άλλου για μία ομάδα....

Γι αυτό λοιπόν, σε λίγο καιρό που θα παίξει ο Ίκαρος Χαλκίδας, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, σκεφτείτε τι θα υποστηρίξετε, διότι η βία και η καφρίλα δεν έχει μόνο χρώμα μαύρο. Το παρελθόν έχει δείξει ότι έχει και άλλα χρώματα, όπως κόκκινο και πράσινο....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ο κυριος ταρτης δεν μας τα λεει καλα εφερε 1 στρατο κοσμο και το παιζει καθαρος κριμα που αυτο το πραγμα το επαιζε και παραγοντας του ΑΟΧ και εχει και διαρκειας του ικαρου να τον χαιρομαστε