Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

0 Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΑΠΛΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Επιστρέφει στα πάτρια εδάφη, ο Θανάσης Γιαπλές. Ο Χαλκιδαίος προπονητής, ο οποίος αγωνίστηκε ως παίχτης στην ΑΓΕ Χαλκίδας και αργότερα ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην ίδια ομάδα, επιστρέφει ξανά στη Χαλκίδα, αυτή τη φορά για λογαριασμό του Ίκαρου Χαλκίδας. Ο πρώην προπονητής του ΑΓΟ Ρεθύμνου, που πέρσι κατέκτησε με την 4η θέση του πρωταθλήματος, θα πραγματοποιήσει αύριο (Δευτέρα 10/2) την πρώτη του προπόνηση με τον Ίκαρο Χαλκίδας, ώστε να προσπαθήσει να σώσει την ομάδα στην κατηγορία, ξεκινώντας πρώτα με τον αγώνα με τα Τρίκαλα. Ιδανική λύση τόσο για εκείνον όσο και για τον Ίκαρο, να αναλάβει Χαλκιδαίος προπονητής, την ομάδα της Χαλκίδας. 

Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΓΙΑΠΛΕ
Ανδρώθηκε αθλητικά στην ΑΓΕΧ από το 1983 σταδιακά, στα παιδικά – εφηβικά τμήματα περνώντας στην μεγάλη ομάδα ενώ συντηρούσε επαφές με τμήματα υποδομών αφού τότε ξεκίνησαν παραγωγικά να σκέπτονται το πράγμα οι υπεύθυνοι. Η επόμενη δεκαετία (1989- 1999) έδωσε πάρα πολλές συμμετοχές και επιτυχίες πανελλήνια. Δεύτερες – τρίτες θέσεις σε παιδικό – εφηβικό με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος του 2000. Η μεγαλύτερη διαχρονικά μπασκετική επιτυχία.
Το 2001-02, είναι στην ΑΓΕΧ βοηθός προπονητή, του επίσης Χαλκιδαίου προπονητή Βαγγέλη Αγγέλου, που τώρα είναι στην Εφές Ανατόλου. Όμως στα μέσα της σεζόν, ο Αγγέλου φεύγει και ο Γιαπλές καλείται να τα βγάλει πέρα ως πρώτος προπονητής. Το ίδιο έγινε και την επόμενη χρονιά με τον Τσοσκούνογλου, ο οποίος αποχώρησε στην 8η αγωνιστική και ο Γιαπλές συνέχισε ως πρώτος προπονητής για το υπόλοιπο της σεζόν. Το 2003 έρχεται στη Χαλκίδα, ο Κώστας Μίσσας και για 2μισι χρόνια, που έμεινε στον πάγκο της ΑΓΕΧ, ο Γιαπλές ήταν βοηθός. Το 2005, ο Μίσσας αποχωρεί για την Εθνική Ελλάδος γυναικών, με αποτέλεσμα ο Γιαπλές να μείνει πάλι μόνος και να τερματίσει μαζί με την ομάδα της Χαλκίδας, στην 3η θέση της Α2 κατηγορίας, χάνοντας για λίγο την άνοδο. Τότε ήταν και η μεγαλύτερη θέση που είχε κατακτήσει η ΑΓΕΧ, αλλά και Ευβοϊκή ομάδα, πριν τον ερχομό του Ίκαρου στη Χαλκίδα. Τα επόμενα χρόνια, ανέλαβε ως πρώτος προπονητής απ' την αρχή της σεζόν και έμεινε στον πάγκο της ΑΓΕΧ μέχρι και το 2007, μια χρονιά πριν υποβιβαστεί η ομάδα της Χαλκίδας στη Β' Εθνική. 
Ο Θανάσης Γιαπλές, έψαξε την τύχη του εκτός Ευβοίας και τελικά τη βρήκε. Ανέλαβε για 1 χρόνο (2007-08) βοηθός του προπονητή Μπάνε Πρέλεβιτς, στον Ιωνικό Λαμίας (Α2) και στη συνέχεια (2008-10) βρήκε τον Βαγγέλη Αγγέλου στον ΑΣ Τρικάλων, που αγωνιζόταν στην Α1 κατηγορία και έγινε βοηθός προπονητή. Στις 29/12/09 ο Αγγέλου αποχωρεί απ' τα Τρίκαλα και ο Γιαπλές αναλαμβάνει πρώτος προπονητής (1η φορά στην Α1), μέχρι το τέλος της σεζόν.
Για 1 χρόνο (2010-11) ο Θανάσης Γιαπλές επιστρέφει στη Χαλκίδα και αναλαμβάνει καθήκοντα τεχνικού διευθυντή στον Γυμναστικό Χαλκίδας.
Το 2011, ανέλαβε προπονητής στον ΑΓΟ Ρεθύμνου και έμεινε εκεί 2μισι χρόνια (μέχρι τις 13/1/14), με κορυφαία επιτυχία την 4η θέση που κατέκτησε στα πλέι οφ, την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο (2012-13), η οποία ήταν και η μεγαλύτερη θέση στην Α1, τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα της Κρήτης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: