Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

0 Σ.Ε. Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ: Καταγγελία κατά Σαρρή και απάντηση σε Τζανόπουλο


Σε σοβαρές καταγγελίες κατά του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή προχώρησε με ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή της Γ’ Εθνικής. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας δεν έχει δεχτεί να συναντήσει αντιπροσωπεία της συντονιστικής, με την τελευταία να καταγγέλλει πως επιχειρείται εκφοβισμός των Ενώσεων που παίρνουν το μέρος της. 


Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του Προέδρου της ΕΠΟ κ. Σαρρή που αγνοεί επιδεικτικά 35 ομάδες υπερασπιζόμενος μια άθλια αναδιάρθρωση που αποφασίστηκε πέρσι το καλοκαίρι για "ειδικούς" και μόνο λόγους που όλοι γνωρίζουμε. Επίσης καταγγέλλουμε τον εκφοβισμό που επιχειρεί ο ίδιος και οι συνεργάτες του στις ποδοσφαιρικές Ενώσεις που φαίνεται ότι τις θεωρεί "πρόβατα".
Εμείς προσπαθούμε για το καλό και την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου και ο κ. Σαρρής για την εξόντωση και τον αφανισμό του. Είναι εκείνος που θέλει να διεξάγονται αγώνες χωρίς θεατές, είναι εκείνος που ναρκοθετεί κάθε υγιή προσπάθεια των Ενώσεων και των σωματείων, κάτι που θεωρούμε ασυμβίβαστο με το αξίωμα του. Διαδίδει δε ψευδώς στις Ενώσεις, ότι αν αποστείλουν σε εμάς έγγραφο που συμφωνεί με το αίτημα μας, είναι σαν να του κάνουν αντιπολίτευση.
Αυτό το έχουμε συμπεράνει συνομιλώντας με Προέδρους Ενώσεων. Εμείς απαντάμε το αντίθετο και λέμε ότι: όποια Ενωση μας αποστείλει το σχετικό έγγραφο δεν μπορεί μετά να αναιρέσει κι αυτό ίσα-ίσα είναι υπέρ του κ. Σαρρή, αν το καταλαβαίνει.
Καταγγέλλουμε επίσης, ότι ενώ μας δέχτηκαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ανδριανός και η ΓΓΑ κ. Γιαννακίδου, οι οποίοι επέδειξαν το θετικό πρόσωπο της Πολιτείας στο αίτημα μας, ο κ. Σαρρής παρά το γεγονός ότι του έχουμε εγγράφως ζητήσει δυο φορές συνάντηση μαζί του, το αποφεύγει.
Καθιστούμε σαφές προς όλους και ειδικά στους κ.κ. Σαρρή, Παπακωνσταντίνου και Τζανόπουλο ότι θα αγωνιστούμε ως το τέλος, γιατί δεν είμαστε δυο η τρεις, αλλά.... χίλιοι δεκατρείς.
Πληροφορούμε τις ομάδες που είναι μαζί μας να μην υποκύπτουν σε παραπληροφορήσεις που εσκεμμένα επιχειρούνται από κύκλους της ΕΠΟ σχετικά με την επικύρωση των βαθμολογιών και διάφορα άλλα συναφή γιατί, πρώτον επισήμως δεν έχει γίνει καμία επικύρωση από το ΔΣ της ΕΠΟ όπως επιβάλλει το καταστατικό και δεύτερον γιατί ακόμα και αν επικυρωθούν οι βαθμολογίες, αυτό είναι αδιάφορο επειδή υπάρχει η πρόταση αναδιάρθρωσης. Μάλιστα, το να επικυρωθούν οι βαθμολογικοί πίνακες, ουσιαστικά αναγνωρίζει την πρόταση μας και την επιβεβαίωση και τυπικά των δυο υποβιβασθέντων ομάδων και των τριών χειρότερων βαθμολογικά που προτείνουμε στο σχέδιο μας.
Κάνουμε γνωστό ότι η τελευταία αναδιάρθρωση των Γ΄και Δ΄ Εθνικών κατηγοριών προήλθε από νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή. Αυτό σημαίνει ότι με τροποποίηση του νομοσχεδίου έπειτα από ΚΥΑ μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημα μας ως νόμιμο από την ΕΠΟ. Ως προς αυτή την κατεύθυνση, καλούμε τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Παναγιωτόπουλο, αλλά και τους Υπουργούς που από κοινού μαζί του θα λάβουν την απόφαση της δικαίωσης μας, να μας συμπαρασταθούν.


Τον αφανισμό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου κατηγορεί η συντονιστική επιτροπή των ομάδων της Γ’ Εθνικής πως επιδιώκει ο Μιχάλης Τζανόπουλος. Η επιτροπή καταφέρεται κατά του Προέδρου της Επιτροπής Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής, καθώς με δηλώσεις του απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχει αλλαγή των πλάνων της ΕΠΟ για τη Γ’ Εθνική της νέας σεζόν. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η συντονιστική επιτροπή των ομάδων της Γ’ Εθνικής αισθάνεται την υποχρέωση να απαντήσει στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Επιτροπής Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής κ. Τζανόπουλου. Λυπούμαστε που ο κ. Τζανόπουλος δεν αντιλαμβάνεται το γιατί είναι απαιτητή η αναδιάρθρωση που προτείνουμε. Λυπούμαστε που αντί να θέλει την αναμόρφωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, επιδιώκει τον αφανισμό του. Για πρώτη φορά έχει τεθεί στην Ομοσπονδία ένα λειτουργικό σχέδιο πρωταθλήματος από τις ίδιες τις ομάδες και με ιδιαίτερο κι απίστευτα εγωιστικό τρόπο το απορρίπτει χωρίς καν να το συζητήσει. Άλλα έλεγε ένα χρόνο πριν στο κρατικό ραδιόφωνο κι άλλα πράττει. Εμείς τον βοηθάμε ώστε να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα η διοίκηση της ΕΠΟ από την αναδιάρθρωση κι εκείνος δεν το θέλει. Τον καλούμε να σκεφτεί πιο καλά και να το θυμάται ότι αν δεν γίνει η αναδιάρθρωση που προτείνουμε, θα έχει προβλήματα με όσα θα συμβούν στο επόμενο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αλλά και με άλλα θέματα που θα προκύψουν. Του μεταφέρουμε επίσης, ότι οι οπαδοί των ομάδων που εκπροσωπούμε βρίσκονται σε αναβρασμό και κάνουμε μεγάλες προσπάθειες για να τους συγκρατήσουμε, ώστε να μην υπάρξουν ακραία περιστατικά, που ελπίζουμε και προσδοκούμε να μην συμβούν. Ο κ. Τζανόπουλος να αφήσει τις αρνητικές του δηλώσεις -που εξοργίζουν τους φιλάθλους των ομάδων μας- και να καθίσει μαζί με εμάς και την Πολιτεία στο ίδιο τραπέζι, ώστε στο μέλλον να κερδίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όσο για την αίγλη που δηλώνει ότι θα αποκτήσουν τα τοπικά πρωταθλήματα με ομάδες σαν το Αιγάλεω, την Προοδευτική, την Κόρινθο, τη Νάουσα τη Χαλκίδα κ.α., του την χαρίζουμε. Εμείς, τέτοια "αίγλη" δεν τη θέλουμε. Καλό είναι λοιπόν να συζητήσει και με τους Προέδρους των Ενώσεων για να καταλάβει ότι είναι κατά πολύ περισσότεροι αυτοί που συμφωνούν με το σχέδιο μας κι ότι ο ίδιος είναι η απόλυτη μειοψηφία. Τέλος, πρέπει να μην ξεχνάει ότι χάρη στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται τώρα σε θέση ισχύος στην Ομοσπονδία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: