Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

0 ΑΟΧ: Η ομάδα της Χαλκίδας πεθαίνει...

Αν η “Αρέθουσα” είχε στόμα να μιλήσει, το πρώτο πράγμα που θα έκανε θα ήταν να ρωτήσει “γιατί με ταλαιπωρείτε έτσι, τι σας έχω κάνει;”
Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η συγκέντρωση των παραγόντων του ΑΟΧ, προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο.
Δυστυχώς, η ανταπόκριση των επιχειρηματιών που προσκλήθηκαν στη συγκέντρωση ήταν μηδαμινή, οι περισσότεροι δεν ενέδωσαν στο κάλεσμα του ΔΣ και η ατάκα γνωστού Χαλκιδέου παράγοντα είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας… “Τελειώσαμε” είπε, ωστόσο ο Βασίλης Καθαροσπόρης αποχωρώντας από τη συγκέντρωση ανέφερε χαρακτηριστικά “κύριοι, ούτε λαβύρινθοι υπάρχουν, ούτε μαύρα σκοτάδια. Προβλήματα υπάρχουν, που ζητάνε λύση”, όμως είναι και κάτι άλλο που δεν υπάρχει. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά το ρευστό.
Για αρκετή ώρα η κουβέντα αναλώθηκε γύρω απ’ τα γήπεδα και και τους κακούς αγωνιστικούς χώρους, αλλά ο …ρεαλιστής Καθαροσπόρης πήρε τον λόγο και είπε: “Λεφτά υπάρχουν; Τις υποδομές θα της φτιάξουμε. Η Χαλκίδα θα αγωνίζεται στο Δημοτικό Στάδιο, όπως θα βρεθεί και το γήπεδο για να κάνουν προπόνηση η πρώτη ομάδα και οι ακαδημίες. Σας ξαναρωτάω και απαντήστε μου. Λεφτά θα βρεθούν; Χωρίς λεφτά, δεν γίνεται τίποτα. Τα …κορόιδα που τόσα χρόνια έριχναν χρήματα σε βαρέλι δίχως πάτο, δεν υπάρχουν πια. Για να ξεκινήσει το όχημα, χρειάζεται πετρέλαιο. Χρειάζεται ζεστό χρήμα. Πως θα μιλήσουμε με τον Τοκπασίδη και τους παίκτες για να μείνουν στην ομάδα; Τί θα τους πούμε; Εγώ βάζω για παράδειγμα 10.000 ευρώ. Πείτε μου τί βάζετε οι υπόλοιποι”, αλλά απάντηση δεν έλαβε.
Χαρακτηριστική είναι άλλωστε και η δήλωση που έκανε πριν από λίγο ο Βαγγέλη Μαδαρός, που είπε “μείναμε 4 άτομα σε μία πόλη με 120.000 κόσμο” και το παραπάνω, έχει τη σημασία του…
Εν κατακλείδι το συμπέρασμα που βγήκε (όχι ότι αποτελεί είδηση), είναι ότι η Χαλκίδα καλείται να βγει και πάλι στη …γύρα για να βρει πόρους από …τρίτους, διαφημίσεις, ταμπέλες κτλ…
Όπως άφησαν να εννοηθεί οι άνθρωποι της ομάδας, ο ΑΟΧ θα χρειαστεί ένα ποσό της τάξης των 90-100.000 ευρώ (σ.σ. μαζί με τα οφειλόμενα της σεζόν που πέρασε) για να μπει με αξιώσεις στην εκκίνηση της επόμενης Α’ Κατηγορίας και μη γίνει σάκος του μποξ.
Ο Τάσος Καρυστινός που μετά την παραίτηση Ταρνανά καλείται να βγει για τα καλά στην πρώτη γραμμή και να αναλάβει -ίσως- τις περισσότερες πρωτοβουλίες, ανέφερε ότι “έχουμε ένα πλάνο που στηρίζεται στα τμήματα των ακαδημιών. Τι να το κάνω να ανέβει η ομάδα και του χρόνου να ξαναπέσει, γιατί δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί ξανά στις απαιτήσεις της Γ’ Εθνικής… Αν υπηρετήσουμε με όρεξη και μεράκι το συγκεκριμένο πλάνο …τριετίας θα …νικήσουμε. Η Χαλκίδα δεν μπορεί να δίνει 700 και 800 ευρώ σε ποδοσφαιριστές. Μπορεί σε άλλες πόλεις, σε άλλα κράτη, να υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια και την ανταπόκριση όλων. Αν δεν υπάρξουν αυτά, ούτε εγώ μπορώ να συνεχίσω και θα παραιτηθώ”.

Τοκπασίδης: “Θα περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμα…”
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο προπονητής της ομάδας Παναγιώτης Τοκπασίδης ο οποίος φέρεται να έχει προτάσεις και από άλλες ομάδες, ωστόσο ο ίδιος επιθυμεί να συνεχίσει στη Χαλκίδα, όχι όμως με τις υπάρχουσες συνθήκες. Ο κόουτς των “κυανόμαυρων” πήρε τον λόγο και είπε μεταξύ άλλων: “Ξεκινήσαμε πέρυσι με 2-3 δελτία. Σίγουρα για το γεγονός ότι έπεσε η ομάδα, όλοι έχουμε τις ευθύνες μας. Υπάρχουν όμως και οφέλη από τη σεζόν που πέρασε. Η ομάδα έχει δικά της παιδιά, έχει δικά της δελτία, οι παίκτες της ομάδας απέκτησαν τρομερές εμπειρίες, αγωνιστικά η Χαλκίδα είναι μία ομάδα με …ταυτότητα και φυσικά υπάρχει οργάνωση στις ακαδημίες που είναι ο ουσιαστικός …πλούτος του συλλόγου. Και εγώ και αρκετά παιδιά, θέλουμε να συνεχίσουμε στον ΑΟΧ, έστω στο Α’ τοπικό, να βάλουμε ακόμα ένα τουβλάκι στο περσινό οικοδόμημα. Ωστόσο διαπιστώνω ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Πρέπει να ξέρουμε τι γίνεται. Θα υπάρξει ομάδα; Για να υπάρξει ομάδα, πρέπει να υπάρξουν και από τη μεριά σας, κάποιες διαβεβαιώσεις και κάποιες διασφαλίσεις, ώστε στη συνέχεια να γίνουν και οι συμφωνίες με τους παίκτες. Δεν γίνεται ο ποδοσφαιριστής να παίζει εντελώς τζάμπα. Το πιο απλό θα σας πω, θέλει να βγει να πιει ένα καφέ με την κοπέλα του. Το θέμα που καίει είναι το οικονομικό και’ γω προσωπικά πρέπει να ξέρω τι συμβαίνει, γιατί πρέπει να συντηρήσω και την οικογένειά μου”.

Η πρόταση του Ελευθεριάδη (Πρόεδρος ΑΕΚ Χαλκίδας)
Ο πρόεδρος της ΑΕΚ Χαλκίδας Γιάννης Ελευθεριάδης (φωτό), ήταν απ’ τους ελάχιστους επιχειρηματίες που παραβρέθηκαν στη χθεσινή συγκέντρωση του ΑΟ Χαλκίς με τον ισχυρό άνδρα των “κιτρινόμαυρων” να χτίζει …γέφυρα συνεργασίας με τους “νερατζούρι”, καταθέτοντας την δική του πρόταση, η οποία εν ολίγοις αναφέρει ότι η ΑΕΚ μπορεί να λειτουργεί ως θυγατρική ομάδα του ΑΟΧ. Δηλαδή θα υπάρχει ένα ενιαίο τιμ που θα αναλάβει τις τύχες των τμημάτων υποδομής των δύο συλλόγων και οι παίκτες που θα ξεχωρίζουν στην πρώτη ομάδα της “Ένωσης” της Χαλκίδας, θα προωθούνται και θα “τροφοδοτούν” το ρόστερ των “κυανόμαυρων”.
Ο Γιάννης Ελευθεριάδης ανέφερε χαρακτηριστικά “την ΑΕΚ θα την στηρίξω και δεν την αφήνω για να ασχοληθώ διοικητικά -αποκλειστικά- με τον ΑΟ Χαλκίς. Η ΑΕΚ Χαλκίδας έχει κι’ αυτή τη δική της ιστορία, αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα από το 1928. Όμως σέβομαι και την ιστορία και το όνομα του ΑΟ Χαλκίς που είναι σημείο αναφοράς για την πόλη. Προσωπικά μ’ ενδιαφέρει πολύ το κομμάτι των ακαδημιών και πιστεύω ότι το …Α και το Ω σε μία ομάδα είναι οι ακαδημίες. Μπορούμε λοιπόν να αναπτύξουμε μία συνεργασία με τη Χαλκίδα και θεωρώ ότι από μία τέτοια κίνηση, μόνο αγωνιστικά οφέλη μπορούμε να αποκομίσουμε” συμπλήρωσε ο Γιάννης Ελευθεριάδης και κατέληξε λέγοντας “πρέπει να καταλάβουν και οι παίκτες που αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα, ότι οι παράγοντες ματώνουν και δεν μπορούν να τους εξασφαλίζουν …μηνιάτικα και μισθούς. Είναι παράλογο…”
Ουσιαστικά δηλαδή η ΑΕΚ Χαλκίδας θα λειτουργεί σε τοπικό επίπεδο ως “δορυφόρος” της Χαλκίδας (σ.σ. υποτίθεται ο ΑΟΧ θα παίζει σε μεγαλύτερη κατηγορία) και σίγουρα το παραπάνω, φαντάζει ως μία θετική εξέλιξη (σε περίπτωση που πάρει σάρκα και οστά), πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Μέχρι το Σαββατοκύριακο…
Η συνάντηση των ανθρώπων της Χαλκίδας έγινε χθες το απόγευμα, σήμερα είναι Πέμπτη και αύριο …Παρασκευή… Δόθηκε λοιπόν μία διορία μέχρι το Σαβ/κο, ώστε να γίνουν οι όποιες απαραίτητες ενέργειες απαιτούνται, για να βρεθεί ένα ικανό ποσό που θα επιτρέψει στους “νερατζούρι” να βάλουν μπροστά τις σβηστές μηχανές. Διαφορετικά, όπως ανέφερε ο Δημήτρης Επισκόπου “αν υπάρχουν κάποιοι άλλοι, εμείς αποχωρούμε. Αλλά σήμερα εδώ, είμαστε εμείς. Ας έρθουν και οι …άλλοι”.
Όπως δε, ανέφεραν άνθρωποι της ομάδας “δεν έχει γίνει καμία επίσημη επαφή με κανέναν που θέλει να αναλάβει την ομάδα”. Απ’ το περσινό διευρυμένο ΔΣ, το παρόν έδωσαν οι Καρυστινός, Καρλατήρας, Επισκόπου, Μαδαρός και ο Μαστραντωνάς, με τον παλαίμαχο άσσο της ομάδας να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το πρώτο στάδιο της πόλης, λέγοντας “και να θέλει κάποιος να έρθει να επενδύσει στη Χαλκίδα, μόλις δει το στάδιο που αποτελεί ντροπή για την πόλη, θα φύγει τρέχοντας, όπως έγινε στο παρελθόν”.
Στην συνάντηση του ΑΟ Χαλκίς το “παρόν” έδωσαν επίσης τόσο ο πρόεδρος της ΑΕΚ Χαλκίδας Γιάννης Ελευθεριάδης, όσο και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Χαλκίδας Θανάσης Στρατής.

Γ. Τρυφωνίδης (eviateam)

Δεν υπάρχουν σχόλια: