Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

0 ΓΣ ΑΟΧ: Να πετύχουμε όσα στερήθηκε για χρόνια η πόλη

Η συνέντευξη τύπου της νέας διοίκησης του ΑΟ Χαλκίς που έγινε χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο "Παλίρροια" ήταν η ...πρώτη, απ' τη μέρα που ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου πριν από περίπου δύο μήνες και για την ακρίβεια στις 17 Οκτωβρίου.
Κεντρικό πρόσωπο ήταν ο πρόεδρος Γιάννης Ελευθεριάδης που μίλησε για την κατάσταση που παρέλαβε η νέα διοίκηση, για την τρέχουσα σεζόν, αλλά και για τους στόχους της επόμενης χρονιάς που θα είναι υψηλοί και θα αγγίζουν τα ...όρια του πρωταθλητισμού.
Φυσικά, το παραπάνω προϋποθέτει ένα γερό ...κομπόδεμα για το ξεκίνημα, που μπορεί να ξεπεράσει και τις 200.000 ευρώ, με τον Ελευθεριάδη να εμφανίζεται αισιόδοξος, ό,τι τα χρήματα θα εξασφαλιστούν κι ο ΑΟ Χαλκίς θα επιχειρήσει να διεκδικήσει με αξιώσεις την άνοδο στη Football League.
Όλα αυτά βέβαια μπορεί να φαντάζουν ...μακρινά, αλλά όπως τόνισε ο ισχυρός άνδρας του ΑΟΧ "με το που θα τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα, την ίδια μέρα θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός για έναν ΑΟΧ δυνατό, ικανό να πρωταγωνιστήσει στη Γ' Εθνική" βάζοντας στο κάδρο της συνέντευξης τις λέξεις "νοικοκυριό", "διάρκεια" και "σταθερότητα".
Όσον αφορά τη φετινή σεζόν ο Ελευθεριάδης ήταν ξεκάθαρος: "Η ομάδα χρειάζεται νίκες και βαθμούς για να κλειδώσει την παραμονή. Κανένας αντίπαλος δεν είναι εύκολος και τα παιδιά κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια. Στόχος μας είναι κάθε Κυριακή να παρουσιάζουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο και να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα".
Επίσης ο Ελευθεριάδης σε μία μακροσκελή τοποθέτησή του, ανέφερε μεταξύ άλλων: "Μας ζητήθηκε να σηκώσουμε ένα μεγάλο βάρος και το κάναμε μέσα σε μία νύχτα. Μου τηλεφώνησε ο Χρήστος Λινάρδος και μου είπε "βγες μπροστά" γιατί μετά την παραίτηση Στούπα δεν υπήρχε τίποτα στον ορίζοντα. Με ορισμένους συνεργάτες μου από την ΑΕΚ Χαλκίδας, μερικά μέλη της απερχόμενης διοίκησης του ΑΟΧ και κάποια νέα άτομα πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας και "τρέχουμε" την ομάδα με ειλικρίνεια και διαφάνεια. Ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής. Σέβομαι όλες τις διοικήσεις που πέρασαν από τον ΑΟΧ και θα πρέπει κάποια στιγμή αυτή η πόλη να πάψει να καταπίνει διοικήσεις. Θέλουμε να προσφέρουμε στον ΑΟΧ, να δώσουμε χαρά στον απογοητευμένο κόσμο της ομάδας. Απ' την πρώτη στιγμή κοιτάξαμε τα προβλήματα στα μάτια. Η ομάδα αυτή τη στιγμή λειτουργεί, έχει ταυτότητα, στέκεται με αξιοπρέπεια. Θέλουμε στην ομάδα παιδιά από την Εύβοια και θα έρθουμε σε επαφή με τους προέδρους των ομάδων των τοπικών κατηγοριών. Αυτή τη στιγμή αν έρθει στη Χαλκίδα ένα παιδί από τη Σκύρο ή την Κάρυστο για παράδειγμα, η ομάδα του παρέχει σπίτι και διατροφή. Όταν αναλάβαμε, υπήρχαν και συμφωνίες με παίκτες που δεν μπορούσαμε να στηρίξουμε με δεδομένο ότι η χρονιά ήταν σχεδόν χαμένη. Κρατήσαμε τα παιδιά από την Εύβοια, αλλά και παίκτες όπως οι Κρολ, Μπαλού, Εμέκα και Στεργιανός. Είμαστε ανταγωνιστικοί. Έχουμε καλή συνεργασία με το Δήμο, την Περιφέρεια, τον ΔΟΑΠΠΕΧ και την ΕΠΣΕ. Ζητήσαμε βοήθεια από επιχειρήσεις της πόλης και ανταποκρίθηκαν άμεσα. Τους ευχαριστώ όλους και μου δίνουν κουράγιο να συνεχίσω. Με ξέρουν ποιος είμαι. Δύσκολα τα παρατάω. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, θα πρέπει να δείξουμε στον κόσμο ένα καλό πρόσωπο και είμαι σίγουρος ότι οι φίλαθλοι θα εκτιμήσουν την προσπάθεια και θα την αγκαλιάσουν".
Για τον ΑΟΧ του ...αύριο μίλησε και ο αντιπρόεδρος της διοίκησης Γιώργος Τσαγκάρης που ανέφερε: "Να μας έχετε απεριόριστη εμπιστοσύνη και σας το υπογράφω, κοιτώντας σας στα μάτια. Αυτή η διοίκηση βάζει χρήματα από την τσέπη της, έχει συμμάχους τους επιχειρηματίες της Χαλκίδας και σιγά-σιγά θα έρθουν και μεγαλύτεροι χορηγοί".
Δίπλα στους Ελευθεριάδη και Τσαγκάρη βρισκόταν ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρίας ENG (με έδρα την Αθήνα) Στέφανος Σωτηρίου, ο οποίος είναι Χαλκιδέος και όπως είπε "η εταιρία ήδη συμβάλει και θα συμβάλει ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα στον ΑΟΧ, με στόχο η πρώτη ομάδα της Εύβοιας να ξεφύγει από τα αλώνια της Γ' Εθνικής".
Επίσης να σημειωθεί, ότι ο Ελευθεριάδης αναφέρθηκε και στην περίπτωση της ΑΕΚ Χαλκίδας, λέγοντας μεταξύ άλλων: "Πριν 5 χρόνια πήρα την ΑΕΚ Χαλκίδας με δύο καρέκλες και την ανέβασα στην Α' ΕΠΣΕ. Η ΑΕΚ είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αναπνέει, αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία της Εύβοιας και θα συνεχίσει να αγωνίζεται σ' αυτή. Θα μπορούσα να πω ...γεια σας, αλλά δεν το έκανα. Η ΑΕΚ δεν πηγαίνει με αυτόματο πιλότο. Έχει υποχρεώσεις, ανάγκες και έξοδα, τα οποία καλύπτουμε. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να αναλάβει την ΑΕΚ και να την οδηγήσει πιο ψηλά ας έρθει να συζητήσουμε. Δεν θα απολογηθώ όμως, σε κανέναν που ασκεί κριτική από το καφενείο και από τον καναπέ του. Μόνο στην ιστορία της ΑΕΚ απολογούμαι. Η ΑΕΚ θα πλαισιωθεί με νέα παιδιά από την Εύβοια και θα λειτουργεί σαν ...σκαλοπάτι προκειμένου όσα παιδιά μπορούν να ανταποκριθούν να απορροφούνται από τον ΑΟ Χαλκίς".
Στη συνέντευξη τύπου πλην του ΔΣ του ΑΟ Χαλκίς παρευρέθηκαν και ο διευθυντής του ΔΟΑΠΠΕΧ Φώτης Γκούνης, ο αντιπρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Κώστας Αναγνωστάκης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος της Προποντίδας Μπ. Κουσκούτης, οι παλαίμαχοι του ΑΟΧ Γ. Κεραμιδάς, Τ. Ταυταρίδης, Αντ. Μπέτσας και Δημ. Δεληγιάννης, τα μέλη της ΕΠΣΕ κ.κ. Ρέτσας, Πίσχινας και Δαφνής, ο Χρήστος Λινάρδος, ο Βαλάντης Μπλέτσας, ο Γιώργος Ντελέκος, ο Θοδωρής Κωστάκης κ.α.
Στη συνέντευξη που κράτησε περίπου τρεις ώρες για τα αγωνιστικά ζητήματα της ομάδας μίλησε ο προπονητής Αντώνης Αυλωνίτης, ενώ δίπλα του βρισκόντουσαν οι δύο αρχηγοί Βαγγέλης Ντελέκος και Κώστας Καραμπάς (φωτό πάνω και αριστερά τους οι κ.κ. Σφύρλας και Αναγνωστάκης, αλλά και η Δήμητρα Βελή).
Ο Αυλωνίτης προανήγγειλε τέσσερις μεταγραφές τον Γενάρη (εξτρέμ, επιτελικός μέσος, αμυντικός μέσος και ακραίος μπακ) και τόνισε χαρακτηριστικά: "Δεν είναι εύκολο να χτίσεις μία ομάδα, θέλει πολύ υπομονή. Κοιτάξτε τον ΠΑΟΚ του Σαββίδη που είναι στη μέση της βαθμολογίας στη Σούπερ Λίγκα. Έγινε ένα πάντρεμα παικτών του ΑΟΧ και της ΑΕΚ Χαλκίδας. Τα παιδιά του ΑΟΧ "αγκάλιασαν" αυτά της ΑΕΚ και όλα μαζί έγιναν μία γροθιά και μία οικογένεια. Την πρώτη μέρα είπα ότι θα χρειαστούμε 3 με 4 μήνες για να γίνουμε ομάδα, κι εμείς το καταφέραμε πολύ νωρίτερα. Είμαι στο ποδόσφαιρο πολλά χρόνια, τί να φοβηθώ; Πιστεύω στη δουλειά μου, γιατί αυτό που κάνω το αγαπάω. Στον εαυτό μου και σε εσάς λέω να κρατάμε χαμηλούς τόνους και στους παίκτες μου λέω ...χαμηλά την μπάλα".

Πηγή: Ευβοϊκή Γνώμη


Η συνέντευξη τύπου του ΑΟ Χαλκίς από LAMIASTARGR





Δεν υπάρχουν σχόλια: