Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

0 ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2012

Αν και καθυστερημένα, σας παρουσιάζουμε όπως πάντα, την ανασκόπηση του 2012. Οι καλύτερες στιγμές και τα σημαντικότερα γεγονότα του 2012. Όλες οι σημαντικότερες ειδήσεις που γράφτηκαν στο chalkidafans3.blogspot.gr, για την περασμένη χρονιά, σε μια μίνι ανασκόπηση. Διαβάστε παρακάτω το αφιέρωμα με τα σημαντικότερα γεγονότα του 2012, ανά μήνα, για τα αντιπροσωπευτικά σωματεία της πόλης της Χαλκίδας. 

Ιανουάριος 2012
Ο Γεωργούλης είναι ο νέος προπονητής στον ΑΟ Χαλκίς. Νέες μεταγραφές οι Τοπαλίδης, Καφαντάρης και Πέτσης. Παρελθόν ο Ιορδανίδης και ο γενικός αρχηγός, Σκόνδρας. Ποδαρικό με νίκη, 1-0 την Ερμιονίδα ο ΑΟΧ. 9-0 ο ΑΟΧ τον Ασπρόπυργο και 0-0 στα Λουκίσια με παρολίγον σύρραξη φιλάθλων. Μεταφορά της έδρας του ΑΟΧ, στο Ενωσιακό γήπεδο Χαλκίδας. Νικητής ο Γυμναστικός Χαλκίδας στο ντέρμπι με την Ένωση Ιλίου (66-57), επιστρέφει στην 1η θέση. Ποδαρικό με πεντάρα οι γυναίκες του ΑΟΧ, 5-0 την Αγία Παρασκευή και 2-3 μέσα στο Περιστέρι τον Ήφαιστο, ανεβαίνουν πρώτη θέση. Τέλος οι Nerazzurri στα fm, από το ράδιο 1 (98,1fm). 

Φεβρουάριος 2012
Λόγο διάλυσης της Θήβας, ο ΑΟΧ παίρνει τη νίκη άνευ αγώνος και δίνει φιλικό με Ηρακλή Ψαχνών, 0-0 στο Βασιλικό. Μεγάλο διπλό στο Χιλιομόδι ο ΑΟΧ, 1-2 τον τοπικό Ατρόμητο και 4-0 εντός έδρας την Δάφνη Ερυθρών. Μπαίνουν στο Δ.Σ. ο Στούρας και ο Επισκόπου. Στα μπαράζ ανόδου η ΑΓΕΧ βόλλεϊ ανδρών, 0-3 μέσα στη Κύμη. Ήττα με 2-0 στο Περιστέρι, οι γυναίκες του ΑΟΧ απ' τον Ατρόμητο. Επιτυχημένη η ετήσια αποκριάτικη εκδήλωση του ΑΟ Χαλκίς. 

Μάρτιος 2012
Οι φίλαθλοι του ΑΟΧ στη Κόρινθο
Κυπελλούχος Ευβοίας 2012 ο ΑΟΧ
Σφαγή στην Κόρινθο. Ο ΑΟΧ που πήγαινε για το μεγάλο διπλό, έχασε με 3-1 με πρωταγωνιστή σφαγέα, τον διαιτητή Ρατσιάτο, ο οποίος έδωσε ψεύτικο πέναλτι στους Κορίνθιους και άλλα πόσα ανάποδα σφυρίγματα. Εντυπωσιακή η εξέδρα των φιλάθλων της Χαλκίδας όπου 150 άτομα στήριξαν την ομάδα και με το παραπάνω. Κυπελλούχος Ευβοίας 2012 ο ΑΟ Χαλκίς, με 1-0 τα Λουκίσια στο Ενωσιακό γήπεδο, παρουσία 700 φιλάθλων του ΑΟΧ. 3η συνεχόμενη ήττα του ΓΠΣΧ, όπου στη Λιβαδειά τους επιτέθηκαν μπράβοι. Πρώτη η ΑΓΕΧ, αήττητη στο 1ο όμιλο της Β' ΕΣΚΑΣΕ. Παλικαρίσιο 1-1 οι γυναίκες του ΑΟΧ στα Χανιά. Επιστρέφει στις νίκες ο ΓΠΣΧ, 85-72 το Ψυχικό. Φωτιά ξέσπασε στο δημοτικό στάδιο Χαλκίδας, στις 31 Μαρτίου.

Απρίλιος 2012
Άνοδος ΓΠΣΧ στη Β' Εθνική
Γυναίκες ΑΟΧ - Εθν. Κορασίδων
Αήττητη η ΑΓΕΧ,
άνοδος στην Α' ΕΣΚΑΣΕ
Ήττα του ΑΟΧ στη Μάνδρα, με φθηνό γκολ, 1-0 από τον Μανδραϊκό. Νίκη μέσα στην Ερμιονίδα με 0-1. Επιστρέφει στο στάδιο ο ΑΟΧ, 0-0 με Κύμη. Για άλλη μια φορά, απομάκρυναν τον γυμναστή Γατόπουλο, απ' τον ΑΟ Χαλκίς. Συντριβή του ΓΠΣΧ στο Ίλιον, αλλά εντός έδρας νίκη ανατροπής 77-75 τον αετό, κέρδισε την άνοδο. Άνοδος της αήττητης ΑΓΕΧ στην Α' ΕΣΚΑΣΕ. Φιλικό γυναίκες ΑΟΧ - Εθνική κορασίδων με 2-3 στο στάδιο. Εντός έδρας ήττα οι γυναίκες του ΑΟΧ στην Δροσιά, 0-1 από τον Πανελευσινιακό, χάνουν το κυνήγι της ανόδου. 'Επειτα, νίκη με 0-4 στην Αγία Παρασκευή και ήττα στα χαρτιά στον τελευταίο αγώνα εντός έδρας, λόγο έλλειψης γιατρού. Εντός έδρας ήττα από τον Πήγασο με 2-3, έχασαν την άνοδο οι άνδρες της ΑΓΕΧ βόλλεϊ και τερμάτισαν 3οι στα μπαράζ. Πρωταθλητές ΕΣΚΑΣΕ το παιδικό της ΑΓΕΧ, προκρίνεται στα ημιτελικά Ελλάδος αλλά αποκλείονται από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το ίδιο και οι νεανίδες της ΑΓΕΧ που είχαν και παράπονα από την διαιτησία στον αγώνα με το Αρκάδι. Ο Αγέλλου του ΓΠΣΧ, στην Εθνική Εφήβων.

Μάιος 2012

Με νίκη 7-2 τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου, έληξε η σεζόν για τον ΑΟΧ, που τερμάτισε 2ος, στον 7ο όμιλο της Δ' Εθνικής. Έφυγε απ' τη ζωή, ο φίλαθλος του ΑΟΧ, Νίκος Φλώκος, τον οποίο τίμησαν οι φίλαθλου του ΑΟΧ στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. 2ος ο ΓΠΣΧ, κέρδισε την άνοδο. 3η θέση οι γυναίκες του ΑΟΧ, παρέμειναν Β' Εθνική. Υποβιβασμός του ΝΟΧ στη Γ' Εθνική. Στην Εθνική Αλβανίας η παίχτρια του ΑΟΧ γυναικών, Ντενίζ Πρότο. Στο Final 4 ΕΣΠΑΑΑ η ομάδα βόλλεϊ παμπαίδων της ΑΓΕΧ.

Ιούνιος 2012
3οι οι παμπαίδες του ΑΟΧ,
στο τουρνουά Ερέτριας 2012
Έκλεισαν τα γραφεία του ΑΟΧ, όπου στεγαζόντουσαν στη λεωφόρο Χαϊνά. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το φιλανθρωπικό τουρνουά μεταξύ του ΠΣΑΠ, των παλαιμάχων του ΑΟΧ και των παλαιμάχων της Ένωσης Διρφύων Μεσσαπίων. Καλές εντυπώσεις άφησαν στο καλοκαιρινό τουρνουά της Ερέτριας 2012, οι ακαδημίες του ΑΟ Χαλκίς. Η ομάδα παίδων μπορεί να αποκλείστηκε από τα τελικά πετυχαίνοντας 2 νίκες και 2 ήττες, όμως οι παμπαίδες, έφτασαν στον μικρό τελικό και τερμάτισαν στην 3η θέση. 2η η ΑΓΕΧ παμπαίδων βόλλεϊ, στο Final 4 ΕΣΠΑΑΑ 2012. 2ος ο ΑΟΧ γυναικών, στο 5ο τουρνουά beach soccer, που πραγματοποιήθηκε στο Daluz, στις Αλυκές της Δροσιάς Χαλκίδας.

Ιούλιος 2012
Γενική συνέλευση του ΑΟΧ, στο ξενοδοχείο Παλίρροια, στις 11 Ιουλίου. Αβέβαιο το μέλλον του ΑΟΧ, με τον Ταρνανά να ανακοινώνει αρχικά την παραίτηση του. Πολλές και οι λογομαχίες σε μια συνέλευση που είχε 60 άτομα. Αποχώρησαν από τον ΑΟΧ οι ποδοσφαιριστές, Μπαρόλας, Τοπαλίδης Ταυταρίδης, Μπιρμπίλι, Λέκκας και Γιογιός. Νέο Δ.Σ. για τον ΓΠΣΧ με πρόεδρο τον Βαγγέλη Δαρδάνο. Στην Εθνική νεανίδων, η Πριόνα και η Τάρλα, από την ΑΓΕΧ μπάσκετ γυναικών. Η Πριόνα λίγες μέρες μετά πηγαίνει με μεταγραφή στον Παναθηναϊκό.

Αύγουστος 2012
Η νέα ομάδα του ΑΟΧ,
για την σεζόν 2012-13
Βρέθηκε λύση στον ΑΟΧ. Μπήκαν νέα μέλη στο Δ.Σ. του ΑΟΧ, ενώ παρέμεινε ο Ταρνανάς. Στο Δ.Σ. και ο πρόεδρος της Προποντίδας, Μπάμπης Κουσκούτης, ενώ ανακοινώθηκε και η συνεργασία μεταξύ των 2 σωματείων. Όμως μετά από λίγες μέρες, παραιτήθηκε από το Δ.Σ. και "χάλασε" και οι συνεργασία των 2 ομάδων. Ο Γιάννης Καράμπας, νέος προπονητής στον ΑΟΧ. Νέες μεταγραφές έρχονται στον ΑΟΧ, όπως Καράμπας, Κακαβάς, Τσαλμάς, Ζαφειρόπουλος, Ευσταθίου, ενώ παρελθόν αποτελούν οι Νικολόπουλος, Καλογερόπουλος και Γούναργς. Θρηνεί ο ΑΟΧ ένα παλαίμαχο ποδοσφαιριστή. Ο 58χρονος Νίκος Παύλου,  λόγο της κακής του οικονομικής κατάστασης, είχε αποκτήσει ψυχολογικά προβλήματα, με αποτέλεσμα στις 5 Αυγούστου, να αυτοπυρποληθεί και να χάσει τη ζωή του. Συγχωνεύεται η ΑΓΕΧ με τον ΓΠΣΧ. Η νέα ομάδα που θα αγωνίζεται στην Β' Εθνική, θα λέγεται Χαλκίδα BC με νέο προπονητή τον Βελισσαράκο. Ξεκίνησε προετοιμασία και ο ΑΟΧ γυναικών, ο οποίος μετονομάστηκε ξανά σε Αβαντίδες, λόγο της διακοπής συνεργασίας με την ανδρική ομάδα. Νέα Πρόεδρος η Μαρία Στεφανοπούλου. Στην Εθνική U15, ο Ντουζίδης του ΓΠΣΧ.

Σεπτέμβριος 2012
10 όμιλοι και φέτος στη Δ' Εθνική, με τον ΑΟΧ να κληρώνεται ξανά στον 7ο όμιλο. Ξεκίνησε ο ΑΟΧ στο Κύπελλο Ευβοίας, 0-3 στην Νέα Λάμψακο, τον Ελλήσποντο. Συνέχισε νικηφόρα, κερδίζοντας τον Ολυμπιακό Χαλκίδας, με 0-1 και στον Δύστο, την τοπική ομάδα με 1-3, φτάνοντας στα προημιτελικά. Έκλεισε το Κολυμβητήριο Χαλκίδας. Ο ΔΟΑΠΠΕΧ αποφάσισε ότι λόγο οικονομικής κρίσης, αδυνατεί να καλύψει το κόστος της λειτουργίας του κολυμβητηρίου. Στο τουρνουά ΑΕΚ έλαβε μέρος η ομάδα μπάσκετ της Χαλκίδας, μαζί με ΑΕΚ, Φιλαθλητικό και Λαύριο και κατέλαβε την 4η θέση.

Οκτώβριος 2012
ΑΟΧ 1-0 Πανναυπλιακός
Δυνατά φιλικά για ΑΟΧ. Φιλική ισοπαλία 0-0, μεταξύ ΑΟΧ και Λαμίας στο στάδιο Χαλκίδας και ήττα 1-0 από τον ΠΑΟ Ρουφ στην Αθήνα. Ξεκίνησαν εργασίες στο στάδιο της Χαλκίδας. Μέχρι τέλος της χρονιάς, ο ΑΟΧ θα αγωνίζεται στο Ενωσιακό γήπεδο. Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ευβοίας ο ΑΟΧ, 1-2 στην παράταση τον ΑΠΚΟ, στην Δροσιά. Παρελθόν ο Καλλιμάνης από τον ΑΟΧ. Η διοίκηση των έθεσε εκτός ομάδας, λόγο προσωπικής διαμάχης. Ξεκινάνε οι υποχρεώσεις του ΑΟΧ στη Δ' Εθνική. 0-2 εκτός έδρας τον Πορτοχελιακό και 1-0 εντός έδρας τον Παναυπλιακό. Στο Θουκυδίδειο πρωτάθλημα ο ΑΟΧ Παίδων, έχασε 0-6 από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, στο Ενωσιακό γήπεδο Χαλκίδας. Πρεμιέρα με ήττες για Αβαντίδες (εντός 2-3 από τον Ήφαιστο) και Χαλκίδα BC (εκτός 69-55 από την Ένωση Ιλίου). Η Φαίδρα Λόγου των Αβαντίδων, στην Εθνική νεανίδων. Νέα γραφεία του ΑΟΧ στην παραλία Χαλκίδας.

Νοέμβριος 2012
Χαλκίδα 60-71 ΑΕΚ
Μεγάλο διπλό του ΑΟΧ στην Ελευσίνα, με 1-2 τον Πανελευσινιακό. Στην συνέχεια ήρθαν 2 εντός έδρας λευκές ισοπαλίες με Ερμιονίδα και Παναργειακό. Η ήττα στα Λουκίσια, με 1-0, εξαγρίωσε τους φιλάθλους της Χαλκίδας, οι οποίοι ανακοίνωσαν αποχή, στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παρνασσό. Πάντως για άλλη μια φορά στα Λουκίσια, οι φίλαθλοι των γηπεδούχων ήταν προκλητικοί και παρολίγον να γίνει σύρραξη, μεταξύ των φιλάθλων των 2 ομάδων. Ιστορικό παιχνίδι για την ομάδα μπάσκετ της Χαλκίδας, που φιλοξένησε την ΑΕΚ και έχασε 60-71, παρουσία 1000 φιλάθλων. Πρεμιέρα για την ΑΓΕΧ στο βόλλεϊ. Η τερματοφύλακας των Αβαντίδων, Εβίτα Στεφανοπούλου, στην Εθνική κορασίδων.

Δεκέμβριος 2012
Αποκλεισμός από το Κύπελλο οι
Αβαντίδες, με 0-1 από τον Ατρόμητο,
με πολλά επεισόδια.
Πήρε μπρος ο ΑΟΧ, 4-0 τον Παρνασσό Αράχωβας, με απουσία αρκετών φιλάθλων, λόγο της αποχής και στην συνέχεια νίκη με 0-2 στο Μπούρτζι, τον Ευβοϊκό Αγίου Νικολάου. 0-0 στο Κιάτο, με τον Πέλοπα ο ΑΟΧ. Παρελθόν ο προπονητής της Χαλκίδας BC, Βελισσαράκος και ο βοηθός του, Μιχαήλ. Νέος προπονητής, ο Κώστας Οικονομάκης. Λόγο κακών αποτελεσμάτων, αποχώρησε από τον πάγκο των Αβαντίδων ο Πύθουλας και στην θέση του ήρθε ο Σταύρος Σταθαράς. Αποκλεισμός από τις Αβαντίδες για το Κύπελλο Ελλάδος, εντός έδρας από τον Ατρόμητο, με 0-1 και πολλά επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο, με πρωταγωνιστή τον βοηθό προπονητή του Ατρομήτου, που επιτέθηκε στην Θεοδώρου. Φούσκωσε το παρκέ του ΔΑΚ Χαλκίδας, λόγο κακής συντήρησης, με αποτέλεσμα το γήπεδο να πλημμυρίζει σε κάθε βροχόπτωση. Οριστική απόφαση, η ενοποίηση Γ' και Δ' Εθνικής. Από τον όμιλο του ΑΟΧ, αποφασίστηκε ότι οι 7 πρώτες θα προβιβαστούν στη νέα Γ' Εθνική και οι 4 υπόλοιπες θα υποβιβαστούν στα τοπικά τους πρωταθλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: