Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

0 ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ SOS

Το 2004 ο ΑΟ Χαλκίς έγραψε μία μαύρη σελίδα στην ιστορία του. Τη διάλυση του και τη μη συμμετοχή σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα. Ένα χρόνο μετά και συγκεκριμένα στη σεζόν 2005-06 κι ενώ αρκετοί φίλαθλοι έχουν το παραμυθάκι περί συγχώνευσης ΑΟΧ και Λήλα, που στην ουσία ήταν κάτι σαν τον Ίκαρο, δηλαδή ο Λήλας είχε αλλάξει έδρα και είχε έρθει στη Χαλκίδα (γι αυτό και η ομάδα λεγόταν Λήλας Χαλκίδας και όχι ΑΟΧ), ο ΑΟΧ συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣ Ευβοίας, όπου έγραψε ακόμα μία μαύρη σελίδα, τον υποβιβασμό του στο Β' τοπικό. Και αν εκείνη τη σεζόν νομίζαμε ότι περάσαμε τα χειρότερα, δε θα φανταζόμασταν τι θα γινόταν 10 χρόνια μετά. 

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ
Φτάσαμε στο 2013 όπου η ομάδα κάνει συνελεύσεις μπας και βρεθεί κανένας και βοηθήσει οικονομικά, καθώς ο Ταρνανάς είχε δηλώσει πως είχε "στερέψει" οικονομικά. Μαζεύτηκαν όσοι μπόρεσαν, έφεραν στην ομάδα όσα λεφτά μπόρεσαν και ο ΑΟΧ υποβιβάστηκε ξανά στο τοπικό, μετά από 5 χρόνια, έχοντας και χρέη. 

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ
Έχουμε Ιούλιο του 2014 και ακόμα πιστεύουμε πως δεν έχουμε ζήσει τα χειρότερα. Με τις τωρινές καταστάσεις έχουμε το εξής δίλημμα. ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ ΤΟΥ 2004-05 Η ΤΟΥ 2005-06;;; Δηλαδή να διαλυθούμε τελείως η να κατεβάσουμε την ομάδα με τις ακαδημίες και να υποβιβαστούμε στο Β' τοπικό;;; Αυτές είναι οι τωρινές λύσεις που και στις 2 περιπτώσεις ντροπιάζουν ακόμα περισσότερο αυτή την ιστορική ομάδα. 

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ
Δε περιμέναμε ούτε στο χειρότερο μας εφιάλτη αυτή την κατάσταση να την ξαναζήσουμε. Αλλά αυτό δεν πονάει τόσο πολύ, όσο η αδιαφορία της πόλης. Ο κόσμος απών, ο δήμος δεν ενδιαφέρεται (πότε ενδιαφέρθηκε;), και οι επιχειρηματίες δεν θέλουν να βοηθήσουν. Τότε για τι αθλητισμό μιλάμε; Στη περίπτωση που δεν έρθει και ο Ίκαρος στη Χαλκίδα τότε θα έχουμε μόνο ΜΙΑ ομάδα σε μεγάλη κατηγορία για την πόλη μας, τις Αβαντίδες στο γυναικείο ποδόσφαιρο (αν εξαιρέσουμε και τον ΟΠΕΧ, που θεωρείται το πρωτάθλημα του ως τοπικό κι ας παίζει με Αθηναϊκές ομάδες και το ΝΟΧ καθώς η Β' Εθνική γίνεται καλοκαίρι και σε φάση μπαράζ, σε περίπτωση που δεν ανέβει Α2). 

ΑΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΛΑΤΕ
Θα θέλαμε να σταθούμε κυρίως σε κάποιους που ακούσαμε και διαβάσαμε, ότι θέλουν να αναλάβουν τον ΑΟΧ, αλλά να παραιτηθεί πρώτα η τωρινή διοίκηση της Χαλκίδας. Η ΤΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΩΣ ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ. ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ; Αυτά όμως μας ακούγονται και λίγο περίεργα. Να δούμε αν παραιτηθούν, ποιοι θα είναι αυτοί οι ΣΩΤΗΡΕΣ που θα αναλάβουν τον ΑΟΧ διότι μας φαίνονται πολύ ως παιχνίδια εντυπώσεων. Ο ΑΟΧ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΟΛΟΥΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ SITE ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ... ΑΛΛΙΩΣ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ. 

ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ
Τέλος θα θέλαμε σαν Σ.Φ. Χαλκίδας να δηλώσουμε τα εξής. Έπειτα από συζητήσεις μεταξύ μας και απόψεις που "μαζέψαμε" από φιλάθλους, θα θέλαμε να απαντήσουμε στο πιο πάνω δίλημμα που βάλαμε, αν δηλαδή προτιμάμε να διαλυθούμε η να κατέβουμε με τις ακαδημίες και να υποβιβαστούμε. Όλοι προτιμούν τη διάλυση της ομάδας, από τον εξευτελισμό της (να συμμετάσχει με ακαδημίες στην Α1 ΕΠΣΕ και να χάνει με μεγάλη διαφορά από όλες τις ομάδες). Σε περίπτωση που η ομάδα θα συμμετάσχει και θα ξεφτιλίζεται, τότε θα φύγουν και οι τελευταίοι φίλαθλοι από το γήπεδο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Από τη στιγμή που το σύνολο της πόλης αδιαφορεί γι αυτή την ομάδα και με το δήμο να αφήνει το στάδιο ερείπιο, ας τη στείλουμε στο πρωτοδικείο. Έτσι κι αλλιώς στη Χαλκίδα όλοι είναι αδιάφοροι με τον αθλητισμό. Ακόμα και με τον Ίκαρο που είτε μερικοί έκαναν dolce vita στο Κανήθου, είτε περίμεναν και τις μεγάλες ομάδες (ΠΑΟ, ΟΣΦΠ). Με τέτοια μυαλά ο αθλητισμός στην πόλη μας δεν πάει μπροστά. 

ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΠΟΛΗ
Ο ΑΟ Χαλκίς, η ομάδα της Χαλκίδας, έχει ιστορία αλλά κανένας δε φρόντισε να μάθει στη νέα γενιά τι είναι ΑΟΧ. Η ομάδα πάει για 2η διάλυση και όλα όσα χτίστηκαν σε 5 χρόνια, γκρεμίζονται. Αν οι Χαλκιδέοι δεν ήμαστε άξιοι να έχουμε μία ομάδα στην πόλη μας, ας μη σώσουμε να ξαναέχουμε ποτέ. Μετά όμως μη κλαίγονται και κάνουν κριτική από τον καναπέ όσοι δεν έχουν πατήσει αυτά τα 5 χρόνια και παραπάνω στο γήπεδο. Στις καλές στιγμές όλοι γεμίζαμε το γήπεδο με 15.000 κόσμο. Στα δύσκολα όμως, αυτή η πόλη έχει μάθει να απέχει. Γι αυτό και δεν πάει τίποτα καλά σε αυτή την πόλη, ούτε στα αθλητικά, ούτε στα πολιτιστικά. Ακόμα και στον Ίκαρο Χαλκίδας, η "dolce vita" των φιλάθλων, έκανε φανερά άσχημη κριτική απέναντι στους οργανωμένους της Χαλκίδας. Τέλος δε θέλουμε να ξανακούσουμε κανέναν που δεν πατάει αυτά τα 5 χρόνια στο γήπεδο, να λέει ότι έχει δει τον ΑΟΧ σε καλές στιγμές. Απλά είναι ΑΝΙΚΑΝΟΣ να το στηρίξει στις κακές στιγμές. 

Αυτά είχαμε να πούμε, σπάζοντας τη σιωπή μας. Καλοκαιράκι είναι και ελπίζουμε να μην σας έρθει βαρύ αυτό το κείμενο και ζητάμε συγνώμη σε όποιον θίχτηκε, αλλά έχουμε μάθει να τα λέμε έξω από τα δόντια και να λέμε μόνο αλήθειες. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη τωρινή διοίκηση, να βρει μια καλή λύση και όχι μια αναγκαστική λύση που θα οδηγήσει τον ΑΟΧ στην επιβίωση αλλά συνάμα στον εξευτελισμό του. Αν είναι καλύτερα να διαλύσουν την ομάδα.
Εμάς ο ΑΟ Χαλκίς θα είναι για πάντα στη καρδιά μας, είτε υπάρχει, είτε όχι. Διότι είμαστε γνήσιοι επαρχιώτες φίλαθλοι και όχι πρόβατα μεγάλων ομάδων. Ότι και να γίνει με τον ΑΟΧ, να ξέρετε ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες.... 

Σ.Φ. Χαλκίδας
Τρελά Νερά

Δεν υπάρχουν σχόλια: