Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

0 ΤΟ ΨΑΧΝΕΙ ΞΑΝΑ ΓΙΑ Α1 Η ΧΑΛΚΙΔΑ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΚΑΟΔ

Ο Ίκαρος άφησε ωραίες αναμνήσεις στους Χαλκιδέους και η «φλόγα» για επιστροφή στην Α1 για το μπάσκετ της Χαλκίδας δεν έσβησε ποτέ, παρά τον απότομο και άκομψο τρόπο αποχώρησης πριν από 2 χρόνια της ομάδας του Αγγελόπουλου.
Φέτος έγινε μια πρώτη προσπάθεια με την Κηφισιά και παρότι αυτή η υπόθεση έφτασε στο παρά ένα δεν ευοδώθηκε στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή.
Οι παράγοντες της Χαλκίδας όμως δεν τα παράτησαν, περίμεναν να δουν τις εξελίξεις και όταν ο ΚΑΟ Δράμας δήλωσε αδυναμία, χτύπησαν την πόρτα της ομάδας κάνοντας επίσημη και τεκμηριωμένη πρόταση.

Η μοναδική πρόταση στο τραπέζι
Αυτή είναι και η μοναδική πρόταση που έχουν οι Δραμινοί στα χέρια τους με τις επιλογές για εκείνους να είναι δύο.
Η ομάδα τους, ή θα παραχωρηθεί στη Χαλκίδα ή θα διαλυθεί, καθώς άλλη επίσημη πρόταση δεν υπάρχει και ενώ οι ίδιοι έχουν δώσει χρονικό περιθώριο για να βρεθεί κάποιος επενδυτής και να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις, μέχρι αύριο 21 Αυγούστου.

Προκαταβολή 30.000 ευρώ!
Η πρόταση των Χαλκιδέων παραγόντων, επικεφαλής των οποίων είναι οι Κολτσιδόπουλος, Γεωργουσόπουλος και ο Θαλάσσης ως ο βασικός επενδυτής, έχει ως εξής:
Εξαγορά της ομάδας, με άμεση εγκατάσταση στη Χαλκίδα, με προκαταβολή 30,000 Ευρώ και τα υπόλοιπα περίπου 50,000 Ευρώ να καλύπτονται εγγυημένα μέσα στη χρονιά με βάση κυρίως τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Οι Δραμινοί ζητάνε 100,000 Ευρώ αλλά από πλευράς Χαλκίδας θεωρείτε βέβαιο πως θα βρεθεί η χρυσή τομή.
Αν οι Δραμινοί αποδεχθούν την πρόταση της Χαλκίδας, η ομάδα στα χαρτιά δεν προλαβαίνει να έρθει άμεσα στη Χαλκίδα καθώς απαιτείται μια σειρά από διαδικαστικές ενέργειες.
Για αυτό το λόγο, ο δικηγόρος των υποψήφιων αγοραστών Σωκ.Λαμπρόπουλος, έχει καταθέσει ενδιάμεση πρόταση 3ετούς συμφωνίας, μέσα στην οποία θα γίνουν όλα τα διαδικαστικά που απαιτούνται για να ανήκει και τυπικά η σφραγίδα της ομάδας στη Χαλκίδα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα «συμβόλαιο διαχείρισης» που αποτελεί και το μοναδικό τρόπο για να έρθει άμεσα η ομάδα στη Χαλκίδα εφόσον προκύψει συμφωνία και σταδιακά να μεταβιβαστούν και οι μετοχές.

Διορία από ΕΣΑΚΕ
Από πλευράς ΕΣΑΚΕ έχει δοθεί διορία προς τον ΚΑΟΔ μέχρι τις 24 Αυγούστου για να καταθέσει το φάκελο, με πιθανολογούμενη παράταση μιας εβδομάδας.
Σε περίπτωση όμως που η ομάδα περάσει στα χέρια των Χαλκιδέων, υπάρχει διαβεβαίωση από πλευράς ΕΣΑΚΕ πως η παράταση θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια για να μπορέσουν να προλάβουν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά και τον φάκελλο, καθώς και η Ομοσπονδία υπάρχουν πληροφορίες, πως βλέπει με καλό μάτι την περίπτωση της Χαλκίδας.
Οι πιθανότητες πάντως αυτή τη στιγμή είναι 50-50 μια που οι επενδυτές στη Δράμα πέρα της περίπτωσης της Χαλκίδας, εξετάζουν και το ενδεχόμενο της διάλυσης.

Παναγιώτης Νικολάου (eviabasket.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: