Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

0 ΣΧΟΛΙΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΟΧ

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η τρέχουσα εβδομάδα για τον ΑΟ Χαλκίς που καλείται να σηκώσει κεφάλι και να πάει την ερχόμενη αγωνιστική να πάρει το διπλό μέσα στη Μανωλάδα, προκειμένου να ανασάνει βαθμολογικά.
Ο ΑΟΧ με τις δύο ήττες από τη Βάρδα και τον Βύζα κατρακύλησε κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Δεν ξέρω αν πάει στη Μανωλάδα με τον Δημητρίου ή με άλλον προπονητή.
Ο Δημητρίου ήρθε για να ανεβάσει την ομάδα στη Football League (αν όχι φέτος, του χρόνου), έτσι είπε τουλάχιστον, στην πρώτη μας συνάντηση.
Την άποψή μου για την αποπομπή Λάμπρου την είχα επισημάνει -και σε πολύ έντονο ύφος- απ’ την πρώτη στιγμή.
Η επιλογή Δημητρίου ήταν μεγάλο ρίσκο και μέχρι στιγμής, τα πράγματα δεν πάνε καλά.
Και σ’ ένα πρωτάθλημα των 14 ομάδων, καμία ήττα δεν αναπληρώνεται και καμία γκέλα δεν έχεις τη δυνατότητα να τη …ρεφάρεις.
Είδατε τι έπαθε πέρσι ο Ηρακλής Ψαχνών σ’ ένα αντίστοιχο -σύντομο- πρωτάθλημα, στη Football League.
Ξεκίνησε στραβά, τον πήρε από κάτω και μετά έτρεχε να προλάβει το τρένο με Ράντι μέσα και δεν συμμαζεύεται.
Η Χαλκίδα πραγματοποιεί χαμηλή πτήση, με δύο εντός έδρας ήττες (η μία …βαριά με 3-0 από τον Παναρκαδικό και η άλλη, η σημερινή από τον Βύζα) και δύο …εκτός έδρας, σε Ψαχνά και Βάρδα.
Σε 8 ματς, τα μισά συνοδεύτηκαν με ήττα και η εικόνα της βαθμολογίας δεν κολακεύει τον Δημητρίου, αλλά φυσικά ούτε αντικατοπτρίζει τις δυνατότητες του έμψυχου δυναμικού της ομάδας (πέρα απ’ την απουσία των κλασσικών φορ).
Δεν άκουσα όμως καμιά φορά τον Δημητρίου να κάνει αυτοκριτική. Να πει «δεν παίξαμε καλά, κάναμε λάθη». Στα Ψαχνά η Χαλκίδα -κατά τα λεγόμενα του κόουτς- έπαιξε καταπληκτικά κι έχασε με 1-0. Και πώς έπαιξε καταπληκτικά; Δηλαδή αν δεν έπαιζε …καταπληκτικά, πόσα θα έτρωγε που πριν το γκολ του Καρκασίνα, οι γηπεδούχοι έχουν κάνει ακόμα ένα τετ α τετ;
Και στη Βάρδα, εντάξει φταίει ο Μπαλασάκης που έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, αλλά κι εκεί η Χαλκίδα δεν απειλήθηκε, ο αντίπαλος δεν έκανε φάση, μόνο η Χαλκίδα υπήρχε στο γήπεδο που «σφυροκόπησε» τον τοπικό Παμβουπρασιακό, αλλά εντάξει μωρέ, απλώς δεν έβαλε γκολ.
Όταν έχεις την κατοχή της μπάλας δεν σημαίνει ότι σώνει και καλά πρέπει να κερδίσεις.
Και χθες, η Χαλκίδα τον πάτησε κάτω τον Βύζα κι έχασε με 2-1 μέσα στο σπίτι της.
Και τί θα γίνει κόουτς; Θα παίζουμε σαν τη …Μπαρτσελόνα και θα χάνουμε;
Δηλαδή και στα Ψαχνά, και χθες, όλοι οι υπόλοιποι, ήμασταν σε άλλο ματς;
Ή στη Βάρδα, να δεχτώ ότι οι γηπεδούχοι έβαλαν δύο γκολ και δεν έκαναν τίποτα από το 20′ και μετά.
Ακόμα κι αν ο αντίπαλος αμύνεται, εσύ δεν πρέπει να βρεις τρόπο να διασπάσεις την άμυνα;
Ή τι να έκανε σήμερα ο Βύζας που προηγήθηκε με 2-0, να επιδιώξει να κάνει το …4-0;
Ο Δημητρίου έχει ένα χούι να αναφέρεται στον εκάστοτε αντίπαλο, ο οποίος ως συνήθως, δεν κάνει τίποτα στον αγωνιστικό χώρο.
Ωραία δεν έχασε ευκαιρίες η Βάρδα. Η Χαλκίδα έκανε ευκαιρίες; Εμείς θέλουμε από τον Δημητρίου να μας λέει τί έκανε ή τί δεν έκανε η Χαλκίδα, όχι τί έκαναν ή τί δεν έκαναν οι άλλοι.
Με τη Βάρδα ο Σκάρος έπαιξε σε όλο το ματς. Χθες …ξεχάστηκε στον πάγκο, με τον Δημητρίου να κάνει δύο αλλαγές.
Θα πει κάποιος, μα έπαιζαν οι Σταματάκος, Στασινόπουλος, Βαλκάνος, Επιτροπάκης, να βάλει και τον Σκάρο; Ναι να βάλει και τον Σκάρο, γιατί όταν χάνεις, χρησιμοποιείς όλα τα όπλα που έχεις στη φαρέτρα σου.
Σε προηγούμενα ματς ο Δημητρίου χρησιμοποιούσε -κατ’ ανάγκη- μέχρι και τον Τσουκαλά εξτρέμ προκειμένου να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα.
Επίσης τώρα τελευταία είναι της μόδας να γυρνάει και ο Μπακομήτρος σε ρόλο στόπερ. Έγινε στη Βάρδα, έγινε και χθες. Και θα κόβω στο κέντρο ή θα βγάζω πάσες, εγώ.
Ο Βύζας Μεγάρων χθες σαφώς στάθηκε και τυχερός. Έβαλε ένα γκολ στην αρχή από το πουθενά κι άλλο ένα στο 55′ από το …υπερπέραν. Που το δεύτερο γκολ, δεν το λες ευκαιρία, φάουλ ήταν. Εξού και το …μία ευκαιρία, δύο γκολ.
Η Χαλκίδα όταν τρώει γκολ δεν αντιδράει. Κι αυτή η κατάσταση τείνει να παγιωθεί. Μετά τη Μανωλάδα στην Ηλεία, ακολουθούν δύο εντός έδρας ματς με Καλαμάτα και Λουτράκι.
Η Χαλκίδα στα επερχόμενα ματς, είναι υποχρεωμένη να περάσει πάνω απ’ τη ζώνη και να μην ξανακοιτάξει πίσω.
Ο δεύτερος γύρος είναι πολύ δύσκολος. Έχει να πάει σε Μυτιλήνη, σε Σπάρτη, σε Αρκαδία, σε Καλαμάτα, σε Λουτράκι, σε Ερμιονίδα.
Δεν έχει δηλαδή την …πολυτέλεια να ξαναπαίξει σε Χίο με Κανάρη και Ζάκυνθο με Λεβάντε για να τσιμπήσει -ως φαβορί- βαθμούς.
Με ρωτάνε: «Ρε Τρυφωνίδη λες να πάθουμε καμιά ζημιά και να πέσουμε;» Απαντάω: «Ρε μην είστε μαλάκες, τί είναι αυτά που λέτε, έχετε τρελαθεί;»
Άρα δεν τίθεται θέμα για τον αν πιστεύουμε ή όχι στην ομάδα. Αλλά κόουτς, να λέμε και καμιά αλήθεια.
Επίσης εκτός από την ομάδα, θα πρέπει να κάνει αυτοκριτική και ο κόσμος. Αν αυτή η εικόνα, η χθεσινή, είναι εικόνα γηπέδου της ομάδας που εκπροσωπεί την πρωτεύουσα της Εύβοιας στη Γ’ Εθνική, εγώ είμαι …αστροναύτης.
Πέντε λεπτά πριν τη σέντρα, νόμιζες ότι το Δημ. Στάδιο, φιλοξενούσε αγώνα ανάμεσα στην Κερασιά και τα Γιάλτρα.
Αυτό το γήπεδο δεν είναι έδρα. «Έδρα» ήταν με τη Σπάρτη που ήταν …κεκλεισμένων. Και γενικά η κατάσταση είναι απελπιστική. Κάποιος έβαζε και τον ύμνο της ομάδας εν ώρα αγώνα, λες και ήταν ματς …NBA!


ΥΓ: Βασικά δεν είναι άσχετο. Έλεος με τα μέλη του ΔΟΑΠΠΕΧ. Ήρθε η Εθνική γυναικών μπάσκετ στη Χαλκίδα, μία φωτό χωρίς να είστε μέσα, δεν είδα. Μέχρι και στην αποστολή της Ελβετίας πήγατε και χωθήκατε. Έβγαλε φωτογραφία η Ελβετία, να μην είναι μέσα ο Γκούνης και ο Αναγνωστάκης; Εντάξει τις ξέρουμε τις φάτσες σας. Όπου γάμος και χαρά… Άντε βάλτε κανά φως στο Δημ. Στάδιο.

Γιάννης Τρυφωνίδης (eviateam)

Δεν υπάρχουν σχόλια: