Σάββατο 21 Μαΐου 2016

0 ΣΤΟΥΠΑΣ: «Όλοι μαζί να ξυπνήσουμε το γίγαντα που λέγεται Χαλκίδα»

Η ποδοσφαιρική Χαλκίδα δεν αντέχει άλλη …μιζέρια, δεν μπορεί να σηκώσει στις πλάτες της κι άλλη απαξίωση. 30 χρόνια …απραξίας είναι πολλά. Φτάνει πια. Σε μία πόλη που ο βασιλιάς ΑΟΧ παραμένει …γυμνός, η …επανάσταση είναι η μόνη διέξοδος. Το είχε πει άλλωστε και ο Τάσος Καρυστινός όταν η νέα διοίκηση, αρχές Γενάρη ανέλαβε τα ηνία: «Ή προχωράμε ή βουλιάζουμε».
Το παραπάνω ήταν και το …νόημα όσων ειπώθηκαν από τον πρόεδρο των «νερατζούρι» Γιώργο Στούπα, χθες Παρασκευή 20 Μαΐου, ο οποίος έκανε κάλεσμα στην πρωτεύουσα της Εύβοιας να αγκαλιάσει -επιτέλους- την ομάδα, έτσι ώστε «όλοι μαζί να ξυπνήσουμε το γίγαντα που λέγεται Χαλκίδα». Κι ο Στούπας έκανε λόγο για μία …ενιαία ομάδα (πλαισιωμένη από γνωστούς ποδοσφαιρικούς παράγοντες της πόλης) που θα λέγεται Χαλκίδα κι αρχής γενομένης από την ερχόμενη σεζόν, θα επιχειρήσει το …άλμα στην παραπάνω κατηγορία. Εύκολο; Καθόλου. Εφικτό; Σαφώς. Ο Στούπας ήταν ξεκάθαρος: «Αν δεν κυνηγήσεις το εφικτό, δεν μπορείς να κυνηγήσεις το ανέφικτο» και «σπίτι σου είναι όπου είναι η καρδιά σου».

Ας τα βάλουμε όμως τα πράγματα σε μία σειρά. Αρχικά ο Γιώργος Στούπας έκανε έναν σύντομο απολογισμό της απερχόμενης σεζόν λέγοντας: «Δεν είμαστε κατήγοροι, ούτε και οι προηγούμενοι οι κακοί και εμείς οι καλοί, αλλά δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι το Γενάρη αναλάβαμε μία διαλυμένη ομάδα με φευγάτους παίκτες. Ότι και να πω είναι λίγο. Κάναμε τεράστια προσπάθεια, χωρίς να ζητήσουμε ούτε μισό ευρώ από κανέναν. Δεν γινόταν να ζητήσουμε. Έπρεπε μόνοι μας να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά. Δεν είμαστε ήρωες. Όσοι πήραμε το ρίσκο να βγούμε μπροστά δεν είμαστε …αδέρφια. Αλλά είμαστε …στρατευμένοι σε έναν κοινό σκοπό. Να μπορέσει η ομάδα να σταθεί στα πόδια της και να ξεφύγει από τη μετριότητα. Στη ζωή σημασία έχει ο στόχος που βάζεις να τον εκπληρώνεις. Κι ο φετινός στόχος ήταν η σωτηρία. Νιώθουμε λοιπόν ότι πετύχαμε το στόχο μας. Δεν παίξαμε την καλύτερη μπάλα, δεν ευχαριστηθήκαμε από το θέαμα. Αλλά αν θυμάστε, τον Γενάρη, η Χαλκίδα ήταν κάτω από τη ζώνη σωτηρίας. Αν χάναμε από την Ερμιονίδα στο τελευταίο παιχνίδι του α’ γύρου θα πηγαίναμε στην άβυσσο» συμπλήρωσε ο Στούπας.

Για τον Μουράτ Σεροπιάν είπε:
«Νομίζετε ότι ήταν εύκολο για οποιονδήποτε προπονητή να αναλάβει μία Χαλκίδα που δεν είχε μπάλες στο γήπεδο; Κι όμως, ο Σεροπιάν …καταδέχτηκε και ήρθε. Και κατάφερε να σώσει την παρτίδα». Να σημειωθεί πάντως ότι ο Στούπας δεν ξεκαθάρισε αν ο Σεροπιάν μείνει ή όχι στον πάγκο της ομάδας (οι δύο άνδρες θα συναντηθούν τις επόμενες μέρες για να ξεκαθαρίσει μια και καλή το τοπίο).

Για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου ανέφερε:
«Δεν μείναμε ευχαριστημένοι από τα περισσότερα παιδιά. Αλλά στην εκάστοτε μεταγραφική περίοδο πληρώνεις την υπεραξία και το παρελθόν του κάθε παίκτη. Φέραμε παίκτες με εμπειρία στη Football League. Δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Αλλά επί της ουσίας, η ομάδα δεν κινδύνεψε άμεσα, ακόμα και μετά τα άτυχα αποτελέσματα με Βάρδα και Βύζα. Σαν διοίκηση διαχειριστήκαμε την όλη κατάσταση με ψυχραιμία». Ο Στούπας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι κάτι μπορεί να αλλάξει από …αύριο. Από που πηγάζει όμως αυτή η αισιοδοξία του; Ο ίδιος εξηγεί: «Ο αποκριάτικος χορός (σ.σ. μάζεψε 1000 άτομα) ήταν ένα πρόκριμα για εμάς. Ήταν κάτι το παρήγορο. Χαλκίδα είμαστε, δεν μπορεί να μην υπάρχει …προοπτική. Το θέμα είναι πώς θα τον ξυπνήσουμε το γίγαντα. Αυτό που χρειάζεται λέγεται …ΑΦΥΠΝΙΣΗ, αθλητική και τοπικιστική. Να αγαπάμε την ομάδα μας, να αγαπάμε την πόλη μας».
Ο πρόεδρος της Χαλκίδας επανέλαβε ότι η Χαλκίδα -γενικά- κάνει το λεγόμενο γκελ, ακόμη και στα χρόνια της …παρακμής, αλλά και της …υπομονής.
Ο Στούπας στήριξε τον ισχυρισμό του, μ’ ένα απλοϊκό παράδειγμα:
«Βρίσκομαι αρκετές ώρες της εβδομάδας στην Αθήνα. Όταν αναλάβαμε τα ηνία της ομάδας και την επόμενη μέρα βρέθηκα στην πρωτεύουσα, όλοι μου έλεγαν: «Μπράβο, τί deal ήταν αυτό σε μία μεγάλη πόλη…», ενώ ο έμπειρος παράγοντας έφερε ως παραδείγματα και τη Λαμία με τα Τρίκαλα που πρωταγωνιστούν στη Football League, αναφέροντας: «Δεν υστερούμε σε τίποτα αν είμαστε μία γροθιά κι όχι διχασμένοι. Μπορούμε κι εμείς να πετύχουμε τόσα κι ακόμα …περισσότερα. Χρειάζεται να προσπαθήσουμε άπαντες, έξω και μακριά από …αφορισμούς. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται 20 ώρες τη μέρα με την ομάδα, που τάχθηκαν στις υπηρεσίες της».

«Η Χαλκίδα έχει τη δυναμική, να ενώσουμε τις φωνές μας»
Ο Γιώργος Στούπας δεν χάνει την αισιοδοξία του για μία Χαλκίδα ικανή να ξαναφέρει τα ποδοσφαιρικά χαμόγελα στα χείλη των «ξεχασμένων» φίλων της:
«Βασική προϋπόθεση είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα αποπνέει υγεία, που δεν θα χρωστάει δεξιά κι αριστερά. Δεν είμαστε ιδιοκτήτες …ΠΑΕ. Είμαστε μία παρέα ανθρώπων που προσπαθούμε να διαχειριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα μία κατάσταση, φιλοδοξώντας να πάμε τη Χαλκίδα …ψηλά».
Πώς θα γίνει το παραπάνω λιγότερο …αναίμακτα;
Ο Στούπας εξηγεί:
«Να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις φωνές μας. Αρκετά με τον κατακερματισμό. Υπάρχουν για παράδειγμα στην πόλη δέκα ομάδες και πίσω από αυτές τις ομάδες, υπάρχουν δέκα άνθρωποι που βάζουν χρήματα σε ένα …πηγάδι. Είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω. Εμείς είμαστε ανοικτοί σε κάθε είδους συνεργασία. Είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουμε, -για παράδειγμα-, και με τον Στρατή και με τον Δαριβέρη και με τον Κουσκούτη και με τον Ελευθεριάδη. Πρέπει να πάμε μπροστά σαν πόλη, σαν Χαλκίδα. Μία ενιαία Χαλκίδα».


«Η Χαλκίδα πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια… Η Γ’ Εθνική δεν τη χωράει»
Ο Γιώργος Στούπας έκανε λόγο για συνεισφορά και παρουσία στο γήπεδο κι όχι για ελεημοσύνη, ενώ στάθηκε στην …καρμανιόλα Γ’ Εθνική της οποίας η Χαλκίδα καλείται να σπάσει τις αλυσίδες.
«Δεν ζητήσαμε τίποτα από τον κόσμο, όπως και δεν ζητήσαμε ούτε μισό ευρώ από κανέναν. Αναλάβαμε σε μία πολύ δύσκολη στιγμή. Τί να ζητούσαμε; Ωστόσο δεν λύθηκαν τα προβλήματα επειδή αναλάβαμε. Δέκα μέρες πριν αναλάβουμε όλη η πόλη ήταν …ανάκατη, στο πόδι, όλοι ρωτούσαν να μάθουν …τί και πώς.
Και ξαφνικά, μόλις αναλάβαμε, θαρρείς ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα. Τα προβλήματα παραμένουν, αλλά εμείς δεν μπορούμε να συντηρούμε μία αρρωστημένη κατάσταση, μία Χαλκίδα που θα παλεύει για την παραμονή της. Η Χαλκίδα πρέπει να πρωταγωνιστήσει, τελεία και παύλα. Η Γ’ Εθνική δεν χωράει τη Χαλκίδα. Είναι μία κατηγορία τέλμα που διαλύει παράγοντες, πόλεις και ομάδες. Αυτό είναι κάτι που μας προβληματίζει και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε».

«Αν η Χαλκίδα θέλει, μπορούμε. Αν όχι…»
Ο πρώην ισχυρός παράγοντας της ΠΑΕ Ηρακλής Ψαχνών και νυν του ΑΟ Χαλκίς Γιώργος Στούπας, τόνισε ότι όταν τελειώνει μία σεζόν, την επόμενη κιόλας μέρα αρχίζει η …καινούργια σεζόν και αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός πρότζεκτ με «συνισταμένες» τους πόρους της διοίκησης, αλλά και τους πόρους προς …εξεύρεση.
«Εμείς θέλουμε δίπλα μας το 100% της πόλης, αλλά μπορεί να χρειαζόμαστε και το 1%. Τώρα, αν η πόλη δεν θέλει, δεν έχει και νόημα να συζητάμε».

Κόσμος και γήπεδο
Ο Γιώργος Στούπας από την πρώτη στιγμή της ενασχόλησής του με τη Χαλκίδα έβαλε στην εξίσωση τον κόσμο σαν μία …σταθερά, ικανή να αλλάξει τους συσχετισμούς. Ανέφερε ότι «για να πάρεις, πρέπει να δώσεις».
Αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του είναι αποφασισμένοι να δημιουργήσουν μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει. Και για να πρωταγωνιστήσει η Χαλκίδα στη Γ’ Εθνική, καλείται να διαθέτει μία ομάδα με ρόστερ …Football League.
Ο Στούπας είπε μεταξύ άλλων: «Εμείς από την πλευρά μας σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα προσφέρει θέαμα. Από τον κόσμο ζητάμε την αγορά ενός εισιτηρίου διαρκείας, όπου θα υπάρξουν και οι απαραίτητες διευκολύνσεις, όχι για το …αντίτιμο, αλλά για να έρχεται στο γήπεδο και να περνάει ευχάριστα δύο ώρες, βλέποντας θέαμα από την ομάδα της πόλης του».
Όσον αφορά το γήπεδο επανέλαβε ότι από πλευράς Περιφέρειας και Δήμου υπάρχει θετική διάθεση για να ξεκινήσουν τα έργα, όμως οι όποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν άμεσα, καθώς στο μυαλό του Στούπα ήδη …στριφογυρίζουν καλοκαιρινά φιλικά -στη Χαλκίδα- με μεγάλα κλαμπ της Αθήνας.

Ωστόσο τούτη την ώρα το γήπεδο είναι ένα …αχούρι.
«Μία που θα έρθουν και μία που θα φύγουν (σ.σ. οι μεγάλες ομάδες) όταν δουν το γήπεδο» είπε ο Στούπας και συμπλήρωσε: «Ο αγωνιστικός χώρος είναι χάλια, οι παίκτες πρέπει να γίνονται …φακίρηδες, για να αντεπεξέλθουν. Χρησιμοποιούσαμε το Στάδιο για προπόνηση μία φορά την εβδομάδα και γύρω από τον αγωνιστικό χώρο …σφύριζαν άλλοι 8 προπονητές (παύση) …του στίβου. Σε σημείο να παρακαλάει ο Σεροπιάν να πάει η ομάδα καλύτερα στο γήπεδο Αλεξάνδρου. Δεν έχω κάτι με τον στίβο, γιατί θα με κατηγορήσουν και γι’ αυτό. Αλλά ζητάει η Χαλκίδα δύο ώρες την εβδομάδα το Στάδιο και δεν μπορεί να είναι προσηλωμένη. Απλά πράγματα που όμως κάνουν τη διαφορά σε μία ομάδα».

Εν κατακλείδι ο Γιώργος Στούπας κατέστησε σαφές ότι η διοίκηση θα κάνει αυτό που πρέπει, θα επιχειρήσει -παρά τις δυσκολίες- να φέρει στην ομάδα παίκτες κράχτες, αλλά και παίκτες με προσωπικότητα, ωστόσο αν η ανταπόκριση δεν είναι ανάλογη (για ζεστασιά μίλησε ο Στούπας), τότε όλα μπορούν να τιναχτούν στον αέρα, καθώς ουδείς είναι διατεθειμένος να παλεύει μόνος του.
Ο Στούπας προανήγγειλε -άμεσα- ανοιχτή συνάντηση με μέλη και φιλάθλους της ομάδας, Γ.Σ. στις αρχές Ιουλίου, συντριπτικές αλλαγές στο ρόστερ, αλλά και σίγουρη παραμονή Καραμπά στην ομάδα, τον οποίο θεωρεί ποδοσφαιριστή …υπόδειγμα.

Πηγή: eviateam

Δεν υπάρχουν σχόλια: