Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

0 ΑΓΕΧ BC: Πρώτη νίκη, 74-50 το Μάκαρο

Μετά από δύο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα (73-56 απ' τον Άρη Θηβών και 46-60 απ' την Έξω Παναγίτσα Χαλκίδας), η ΑΓΕΧ έπαιζε σήμερα το δικό της "τελικό" αντιμετωπίζοντας τον Μάκαρο Άμφισσας με την ομάδα του Βελισσαράκου να τα καταφέρνει τελικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αφού εκτός της νίκης πήρε και μια σημαντική διαφορά 24 πόντων που μπορεί να παίξει το δικό της ρόλο στην εξέλιξη της χρονιάς.
Η ΑΓΕΧ ήταν σήμερα πολύ καλή δείχνοντας από την αρχή της αναμέτρησης τις διαθέσεις της.
Με πολύ καλή άμυνα μπλοκάροντας αρχικά τους Χατζηστάμου και Νασάκη που φέτος είναι τα επιθετικά ατού του Μάκαρου, η ΑΓΕΧ προηγήθηκε με 14-5 στην α” περίοδο βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη.
Στο ημίχρονο η ομάδα του Βελισσαράκου έφτασε στο +18 (42-24) για να ανεβάσει ακόμα τη διαφορά στη συνέχεια (60-33) και να επικρατήσει τελικά με 74-50.
Από την ΑΓΕΧ οι Σιδερίδης και Φωτητζόγλου τράβηξαν το σκορ ενώ σημαντικό ρόλο για τους γηπεδούχους έπαιξε η πρώτη εμφάνιση του Χαρατσή.
Για την ομάδα του Παπούλια, οι Χατζηστάμου, Νασάκης τράβηξαν και πάλι το σκορ αλλά δεν φάνηκαν οι πόντοι τους αρκετοί με το κενό ιδίως των Κυριακίδη και Μαμαρέλη να είναι μεγάλο στο φετινό Μάκαρο. Πρώτη εμφάνιση πάντως για φέτος για τον Γιαννακόπουλο που σημείωσε 5 πόντους.

Διαιτητές: Χουγιάζος-Τσάμης.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-5, 28-19, 18-9, 14-17.
ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Βελισσαράκος): Χαρατσής 12, Μάρκος 6 (1), Μακρύγιαννης 4 (1), Μάμαλης 6, Σιδερίδης 20 (2), Φωτητζόγλου 17 (1), Βελισσαράκος 7 (1), Τσιλιγιάννης 1, Σταμέλος, Κανάκης.
ΜΑΚΑΡΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ (Παπούλιας):Κρικέλας, Οικονόμου 5, Αμπλάς, Φουσέκης 4, Χατζηστάμου 18 (1), Τσιγούρης 2, Γιαννακόπουλος 5, Νασάκης 17 (1).


Αποτελέσματα 3ης αγ.

ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ-Γ.Σ.ΑΥΛΙΔΑΣ 54-47 
ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ-ΜΑΛΕΣΙΝΑ 80-79 
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ-ΜΩΛΟΣ 79-72 
ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 90-55 
Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ-ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ 73-63 
ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΜΑΚΑΡΟΣ 74-50

Ευχαριστημένος από την πρώτη νίκη αλλά πολύ περισσότερο από την εμφάνιση της ομάδας του ήταν ο κόουτς της ΑΓΕΧ Γιώργος Βελισσαράκος που σε δηλώσεις του για το χθεσινό αγώνα με τον Μάκαρο Άμφισσας τόνισε χαρακτηριστικά: “Γνωρίζαμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια καλά δουλεμένη ομάδα με παίκτες-κλειδιά στη σύνθεσή της. Από το πρώτο 10λεπτο καταφέραμε με συνεργασίες στην άμυνα να μην τους αφήσουμε να βρουν ρυθμό. Συγχρόνως, πήγαμε σε γρήγορες επιθέσεις και βάλαμε αρκετά εύκολα καλάθια στο επιθετικό τρανζίσιον. Είχαμε καλή επιθετική αντίδραση στις αλλαγές άμυνας του Μάκαρου και καλύτερα ποσοστά ευστοχίας από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Είμαστε χαρούμενοι γιατί κερδίσαμε μια πολύ καλή ομάδα. θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω στα προβλήματά μας. Πρέπει να διαχειριζόμαστε με τον ίδιο τρόπο την ήττα και τη νίκη και με σκληρή δουλειά να βρούμε την αγωνιστική μας ταυτότητα”.

Πηγή: eviabasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: