Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

0 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Συνάντηση παραγόντων ομάδων του Δήμου Χαλκιδέων, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, Τετάρτη 7 Μαρτίου, σε παραλιακό ξενοδοχείο της Χαλκίδας, με πρωτοβουλία του Τάσου Κολτσιδόπουλου. Κεντρικό θέμα ήταν η δημιουργία μιας ομάδας η οποία θα αντιπροσωπεύει όλες τις υπόλοιπες και θα αποτελέσει τον "μπροστάρη" του αθλήματος στη Χαλκίδα. Δηλαδή μία δυνατή ομάδα της Χαλκίδας που θα στηρίζετε και θα στηρίζει τις υπόλοιπες, έχοντας τους καλύτερους μπασκετμπολίστες (που θα παραχωρούν οι ομάδες με υποσχετικές) με στόχο την άνοδο της στις μεγάλες κατηγορίες. Αντίστοιχα θα δημιουργηθούν και δυνατές ακαδημίες, ανταγωνιστικών τμημάτων υποδομής. 
Το πλάνο αυτό παρουσιάστηκε σε προτζέκτορα αλλά μοιράστηκε και σε έγγραφα σε όλους τους παράγοντες. Στο σύνολο των παραγόντων φάνηκαν θετικοί αλλά εξέφρασαν και τους προβληματισμούς για διάφορα ζητήματα που αφορούν την υλοποίηση της πρότασης. 
Διάφορων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να βρεθεί κάποιος εκπρόσωπος του Απόλλων Χαλκίδας, αλλά με έγγραφη επιστολή, εξέφρασαν την υποστήριξη τους στην πρόταση. 
Αρνητική ήταν η Κατερίνα Σπύρου, εκπρόσωπος του σωματείου XBA (Χαλκίδα Basket Academy), η οποία χαρακτήρισε την πρόταση ανέφικτη και υποστήριξε πως δεν μπορεί για χάρη της πρότασης, να αποδυναμώσει τη δικιά της ομάδα που έχει χτίσει με "αίμα".  
Ο παλαίμαχος μπασκετικός παράγοντας, Γιώργος Καρλής, ανέφερε πως η Χαλκίδα έχει την ανάγκη συνένωσης δυνάμεων και έδωσε ένα παράδειγμα, αυτό της ποδοσφαιρικής ΑΕ Λάρισας το 1988, όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος και τότε όλες οι ομάδες της Λάρισας, ήταν ενωμένες. 
Ο Νίκος Μπέλλος της ΑΕ Έξω Παναγίτσας, παρουσιάστηκε θετικός στην πρόταση και πρότεινε για σήμα αυτής της ομάδας, όλα τα σήματα των ομάδων, ως ένδειξη της συνένωσης. 
Ο Γιώργος Γραμματικόγιαννης της ΑΓΕ Χαλκίδας, είπε ίσως το πιο σωστό. Εξέφρασε την επιθυμία του να ακουστεί ξανά το όνομα της Χαλκίδας, μέσω του μπάσκετ σε όλη την Ελλάδα και πρότεινε λόγω ιστορικού μεγέθους η ΑΓΕΧ να είναι εκείνη που θα επιλεχθεί απ' τις υπόλοιπες να αποτελέσει αυτή τη δυνατή ομάδα, που θα βγει μπροστά. 
Ο Νίκος Σαλιάρης του Αίαντα Αυλίδας, αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα που αφορούν την υλοποίηση της πρότασης, όπως προπονήσεις, οικονομικά, ανταγωνιστικότητα της ομάδας, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του που δεν έδωσε το παρόν κάποιος εκπρόσωπος του Δήμου, ενώ κλίθηκε επίσημα με πρόσκληση απ' τον Τάσο Κολτσιδόπουλο.    
Ο Κωνσταντίνος Κρόκος του ΓΣ Αυλίδας, ανέφερε πως είναι αναγκαίο άτομα εμπιστοσύνης να αναλάβουν το συγκεκριμένο εγχείρημα και η πρόταση να αποκτήσει συγκεκριμένο πλάνο. 
Ο Αντώνης Δάγκουλας του ΓΑΣ Νέας Αρτάκης εξέφρασε και αυτός τη δυσαρέσκεια του για την απουσία του Δήμου και δήλωσε πως είναι αισιόδοξος και μπορεί να προχωρήσει αυτή η ιδέα. 
Η Ελένη Μιτζιφίρη του Αλέξανδρου Νέας Αρτάκης αναφέρθηκε πως δεν πρέπει να παραβλέψουμε το τοπικιστικό στοιχείο και πως πρέπει να γίνουν πολύ προσεκτικά τα βήματα της υλοποίησης του εγχειρήματος. Επίσης είπε πως δεν της προκάλεσε έκπληξη η απουσία ανθρώπου του ΔΟΑΠΠΕΧ, γιατί κάποιοι εδώ συνεχίζουν να γλύφουν την κα Ζλακώνη για ώρες προπονήσεων στα γήπεδα. Εκ μέρους του Αλέξανδρου μίλησε και ο προπονητής Γιάννης Πανούσης, ο οποίος έκανε αναφορά σε προπονητικά και οικονομικά ζητήματα σχετικά με την πρόταση.
Ο Γιώργος Κοντός του ΓΑΣ Βασιλικού, τόνισε πως είναι σημαντικό να φτιαχτεί μία ισχυρή ομάδα που θα εκπροσωπεί το δήμο, ενώ πρόσθεσε πως είναι απαραίτητο να βοηθήσει η δημοτική αρχή, ώστε να υλοποιηθεί. 
Ο Πάνος Αφράτης του ΑΟ Δροσιάς, είπε πως υπάρχουν αρκετά προβλήματα τα οποία πρέπει να ξεπεραστούν για να προχωρήσει η ιδέα και τόνισε πως η ομάδα του θα βοηθήσει υπό κάποιες προϋποθέσεις. 
Ο Τάκης Μανωλόπουλος του Φιλαθλητικού, σχολίασε θετικά την πρόταση και τόνισε πως χρειάζεται οργάνωση και προγραμματισμός ώστε να πραγματοποιηθεί. 
Στη συνέχεια έγιναν κάποιες τοποθετήσεις και συζητήσεις και από φίλους του αθλήματος που παρευρέθηκαν στη συνάντηση, η οποία φάνηκε πως είχε σκοπό να δείξει κατά πόσο υπάρχει η διάθεση έστω και να συζητηθεί αυτή η ιδέα. 
Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί και δεύτερη συνάντηση μετά από σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Ιδιαίτερη τοποθέτηση ήταν του Τάσου Κολτσιδόπουλου, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει χώρος - κτίσμα, στην περιοχή ΠΕΙ Δοκού, που μπορεί να αποτελέσει έδρα της νέας ομάδας και ότι ήδη υπάρχει ενδιαφέρον γι αυτή την πρόταση, από μεγάλο επιχειρηματία, ο οποίος θα δώσει το παρόν στην επόμενη συνάντηση. 



ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΕ ΠΡΟΤΖΕΚΤΟΡΑ















Δεν υπάρχουν σχόλια: