Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

0 ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ: Στο κύπελλο Κορασίδων 2017-18


Στο φετινό κύπελλο Κορασίδων 2017-18 θα συμμετάσχουν οι Αβαντίδες Χαλκίδας. Η ομάδα της Χαλκίδας κληρώθηκε στο Β' όμιλο με Καστοριά, Κιλκισιακό, Νέες Τρικάλων και Ολυμπιώτισσες Ελλασώνας. Δείτε παρακάτω την προκήρυξη του κυπέλλου γυναικείων ομάδων ποδοσφαίρου Κορασίδων 2017-18: 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017 - 2018


Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αφού έλαβε υπόψη:
α. Το Καταστατικό της.
β. Τις διατάξεις των Κανονισμών της.
γ. Την από 13.03.2018 (Νο 16) απόφαση της Ε. Ε. Θ. / ΕΠΟ.

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι
Την διοργάνωση των αγώνων Κυπέλλου Γυναικείων ομάδων ποδοσφαίρου Κορασίδων - περιόδου 2017-2018.

Άρθρο 1: Προκήρυξη / Αρμοδιότητα
Η Προκήρυξη είναι πρόταση για την κατάρτιση σύμβασης μεταξύ της Ε.Π.Ο., ως διοργανώτριας, και των ομάδων που συμμετέχουν στο Κύπελλο Γυναικείων-ομάδων ποδοσφαίρου Κορασίδων
Η σύμβαση θεωρείται ότι καταρτίστηκε αυτόματα, χωρίς καμία επιφύλαξη, με την κατάθεση στην Ε.Π.Ο. της Δήλωσης Συμμετοχής της ομάδας. Αποδοχή της προκήρυξης με επιφύλαξη δεν γίνεται δεκτή και οδηγεί στην επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών.
Η αρμοδιότητα διεξαγωγής των αγώνων του Κυπέλλου ανήκει στην Επιτροπή Γυναικείου Ποδοσφαίρου (εφεξής « η Επιτροπή») της Ε.Π.Ο.

Άρθρο 2. Διατάξεις διεξαγωγής
Όλοι οι αγώνες του Κυπέλλου διεξάγονται σύμφωνα με τις διατάξεις:
α. των Κανόνων Παιχνιδιού, που ισχύουν διεθνώς και ορίζονται από το Διεθνές Συμβούλιο της F.I.F.A.,
β. των Κανονισμών της Ε.Π.Ο
γ. των αποφάσεων της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. που ρυθμίζουν ή θα ρυθμίζουν ειδικά θέματα που δεν προβλέπονται από την παρούσα.

Άρθρο 3. Συμμετοχή ομάδων
Στη διοργάνωση συμμετέχουν προαιρετικά οι ομάδες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της A΄, Β΄ και Γ΄ Κατηγορίας Γυναικών, ποδοσφαιρικής περιόδου 2017-2018. Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή είναι οι ακόλουθες:

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2017-2018
Σωματείο / Ένωση

1ος ‘Ομιλος
1 Αετοί Θεσ/κης 2015 Μακεδονίας
2 Άρης Θεσ/κης Μακεδονίας
3 Βασίλισσα Θράκης ΑΜΠΣ Ξάνθης
4 Δόξα 2016 Δράμας
5 Μέντεκας Καλαμαριάς Μακεδονίας

2ος ‘Ομιλος
1 Άβαντες Χαλκίδας ΑΣ Ευβοίας
2 Καστοριά ΓΠΟ Καστοριάς
3 Κιλκισιακός ΑΟ Κιλκίς
4 Νέες Τρικάλων ΑΣ Τρικάλων
5 Ολυμπιώτισσες Ελας. Λάρισας

3ος ‘Ομιλος
1 Αθηναϊκή ΑΕ Αγίου Δημ. -----
2 Βριλησσίων ΑΟ Αθηνών
3 Δόξα Πηγαδακίων ΑΟ Ζακύνθου
4 Μεσολόγγι 2008 Αιτωλ/νίας
5 Πανγυθεατικός ΓΣ Λακωνίας
6 Φείδων Άργους Αργολίδας

4ος ‘Ομιλος
1 Αγία Παρασκευή ΑΟ Αθηνών
2 Αθλοπαιδιών Κω Δωδ/σου
3 Αστέρας Χαϊδαρίου Αθηνών
4 Ιάσων Ιλίου ΑΟ Αθηνών
5 Ολυμπιάδα Υμηττού ----
6 Νέοι Εργοτέλη Ηρακλείου
7 Πήγασος Θριασίου 2012 ΕΠΣΔΑ
8 Χανιά ΑΟ Χανίων

Οι είκοσι τέσσερις (24) ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή χωρίστηκαν σε 4 Ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια.

Άρθρο 4: Δήλωση Συμμετοχής / Έναρξη
Το Κύπελλο θα διεξαχθεί σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια Οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην Ε.Π.Ο., έως και τη Δευτέρα 26/03/2018 πρωτότυπη Δήλωση Συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, που θα γίνει γνωστό στις ομάδες, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (fax, email) και μέσω δημοσιοποίησης στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας. Η Δήλωση Συμμετοχής πρέπει να είναι υποχρεωτικά συμπληρωμένη πλήρως με όλα τα στοιχεία που ζητούνται.
Η Δήλωση Συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται από :
α. Σχετικό παράβολο των πενήντα (50) ευρώ
β. Το Συνυποσχετικό Διαιτησίας / Δήλωση Σωματείου, υπογεγραμμένο από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο της ομάδας, περί της ανεπιφύλακτης αποδοχής του Καταστατικού, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων F.I.F.A., U.E.F.A. και Ε.Π.Ο, νόμιμα επικυρωμένη.
Με την παραπάνω δήλωση συμμετοχής τα σωματεία αποδέχονται χωρίς επιφυλάξεις το Καταστατικό και τις διατάξεις των Κανονισμών της ΕΠΟ και τους όρους της Προκήρυξης, διαφορετικά αποκλείονται του Κυπέλλου, με απόφαση της Ε.Ε./ΕΠΟ.
γ. Κατάσταση Υγείας πρωτότυπη
Πρωτότυπη Κατάσταση Υγείας, υπογεγραμμένη και σφραγισμένη με συμπληρωμένα όλα τα στοιχεία (ημερομηνία γέννησης κλπ), με courier υποχρεωτικά, (δεύτερη πρωτότυπη κρατάει το σωματείο).

Άρθρο 5 : Τρόπος τέλεσης των αγώνων/Κλήρωση
Σε κάθε Όμιλο και σε όλες τις Φάσεις, θα διεξαχθούν απλοί αγώνες νοκ άουτ, στην έδρα της ομάδας που θα κληρωθεί πρώτη. Σε περίπτωση που κληρωθεί να αγωνισθεί ομάδα ανώτερης με κατώτερης Κατηγορίας, ο αγώνας θα διεξαχθεί υποχρεωτικά στην έδρα της ομάδας της κατώτερης Κατηγορίας. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος δεν διεξάγεται παράταση και για την ανάδειξη του νικητή εκτελούνται μόνο πέναλτι.
Οι αγώνες του Κυπέλλου έχουν διάρκεια ογδόντα (80) λεπτών της ώρας, σε δύο ημίχρονα των σαράντα (40) λεπτών το καθένα.
Η Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη το νεαρό της ηλικία των παικτριών, το κόστος μετακίνησης, τη πιθανότητα διανυκτέρευσης των ομάδων και την εν γένη οικονομική συγκυρία προέβη σε ορισμούς τριών (3) αγώνων, της 1ης Φάσης του Κυπέλλου και συγκεκριμένα των αγώνων:
1)..ΔΟΞΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΩΝ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008, 2)..ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ ΑΟ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΠΟ και 3)..ΝΕΟΙ ΕΡΓΟΤΕΛΗ-ΑΟ ΧΑΝΙΑ.
Ο πρώτος αγώνας, λόγω κατώτερης Κατηγορίας θα διεξαχθεί στη έδρα της ομάδας ΔΟΞΑΣ ΠΗΓΑΔΑΚΙΩΝ, ενώ για τους άλλους δύο αγώνες θα διεξαχθεί Κλήρωση για ορισμό της γηπεδούχου.
Για τους ανωτέρω ορισμούς, προηγήθηκε ενημέρωση των έξι (6) ομάδων, οι οποίες αφού συμφώνησαν κατέθεσαν εγγράφως τις συναινέσεις τους. Οι αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας ολοκληρώνονται σε πέντε (5) Φάσεις και θα διεξαχθεί μία Κλήρωση για όλες τις Φάσεις της διοργάνωσης.


1η Φάση
Στην κλήρωση των αγώνων της 1ης Φάσης, θα λάβουν μέρος οι είκοσι τέσσερις (24) ομάδες χωρισμένες σε τέσσερις Ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια (Βορράς -Νότος). α) Στο 1ο Όμιλο (Βόρειο) μία (1) από τις ομάδες του Ομίλου θα εξαιρεθεί, μετά από κλήρωση και θα περάσει στην επόμενη Φάση. Οι υπόλοιπες τέσσερις (4) ομάδες θα αγωνιστούν, μετά από κλήρωση σε δύο (2) απλούς αγώνες νοκ άουτ.
β) Στον 2ο Όμιλο (Βόρειο) ορίζεται ο αγώνας ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΠΟ - ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ ΑΟ στην έδρα της ομάδας που θα κληρωθεί πρώτη και ο νικητής θα λάβει για τη κλήρωση της επόμενης Φάσης το Κλήρο Νο 8.
Από τις υπόλοιπες τρεις (3) ομάδες, μετά από κλήρωση, μία (1) θα εξαιρεθεί και θα περάσει στην επόμενη Φάση και οι άλλες δύο (2) θα αγωνιστούν σε έναν (1) απλό αγώνες νοκ άουτ.
γ) Στον 3ο Όμιλο (Νότιο) ορίζεται ο αγώνας ΔΟΞΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΩΝ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 στην έδρα της ομάδας ΔΟΞΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΩΝ και ο νικητής θα λάβει για τη κλήρωση της επόμενης Φάσης το Κλήρο Νο 9.
Οι υπόλοιπες τέσσερις (4) ομάδες θα αγωνιστούν, μετά από κλήρωση σε δύο (2) απλούς αγώνες νοκ άουτ. δ) Στον 4ο Όμιλο (Νότιο) ορίζεται ο αγώνας ΝΕΟΙ ΕΡΓΟΤΕΛΗ - ΑΟ ΧΑΝΙΑ στην έδρα της ομάδας που θα κληρωθεί πρώτη και θα λάβει για τη κλήρωση της επόμενης Φάσης το Κλήρο Νο 12.
Οι υπόλοιπες έξι (6) ομάδες θα αγωνιστούν, μετά από κλήρωση σε τρεις (3) απλούς αγώνες νοκ άουτ. Ο νικητής του αγώνα που θα συμμετάσχει η ομάδα ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ ΚΩ θα λάβει για την επόμενη Φάση το Κλήρο Νο 9. Στην επόμενη φάση θα προκριθούν συνολικά οι έντεκα (11) νικήτριες ομάδες των αγώνων των τεσσάρων (4) Ομίλων και οι δύο (2) ομάδες του 1ου και 2ου Ομίλου που εξαιρέθηκαν, σύνολο δέκα τρεις (13 ομάδες)

2η Φάση
Στην κλήρωση των αγώνων της 2ης Φάσης, θα λάβουν μέρος οι δεκατρείς (13) ομάδες που προκρίθηκαν από τη 1η Φάση, χωρισμένες σε τέσσερις (4) ομίλους (με γεωγραφικά κριτήρια) και συγκεκριμένα :
α) Στο 1ο Όμιλο (Βόρειο) θα τοποθετηθούν, η ομάδα που εξαιρέθηκε και οι δύο (2) νικήτριες ομάδες του 1ου Ομίλου της 1ης Φάσης. Σύνολο τρεις (3) ομάδες.
Μία (1) από τις δύο (2) νικήτριες ομάδες, μετά από κλήρωση θα εξαιρεθεί και θα περάσει στην επόμενη Φάση. Οι άλλες δύο (2) θα αγωνισθούν σε ένα απλό αγώνα νοκ αουτ. β) Στο 2ο Όμιλο (Βόρειο) θα τοποθετηθούν, η ομάδα που εξαιρέθηκε και οι δύο (2) νικήτριες ομάδες του 2ου Ομίλου της Φάσης. Σύνολο τρεις (3) ομάδες.
Η νικήτρια ομάδα του αγώνα ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΠΟ-ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ ΑΟ (Κλήρος Νο 8) θα εξαιρεθεί και θα περάσει στην επόμενη Φάση. Οι άλλες δύο (2) θα αγωνισθούν σε ένα απλό αγώνα νοκ αουτ.
γ) Στο 3ο Όμιλο (Νότιο) θα τοποθετηθούν οι τρεις (3) νικήτριες ομάδες του 3ου Ομίλου της 1ης Φάσης. Η νικήτρια ομάδα του αγώνα ΔΟΞΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΩΝ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 (Κλήρος Νο 9) θα εξαιρεθεί και θα περάσει στην επόμενη Φάση. Οι άλλες δύο (2) θα αγωνισθούν σε ένα απλό αγώνα νοκ άουτ.
δ) Στον 4ο Όμιλο (Νότιο) θα τοποθετηθούν οι τέσσερις νικήτριες ομάδες του 4ου Ομίλου της 1ης Φάσης και θα αγωνισθούν σε δύο (2) απλούς αγώνες νοκ άουτ. Στη Κλήρωση με χρήση κλειδαρίθμου θα αποκλεισθεί η περίπτωση συνάντησης των νικητών της προηγούμενης Φάσης του 4ου Ομίλου που έλαβαν τους Κλήρους Νο9 και Νο12

3η Φάση
Στην κλήρωση των αγώνων της 3ης Φάσης, θα λάβουν μέρος οι οκτώ (8) ομάδες που προκρίθηκαν από τη 2η Φάση, χωρισμένες σε τέσσερις (4) ομίλους (με γεωγραφικά κριτήρια) και συγκεκριμένα:
α) Στο 1ο Όμιλο (Βόρειο) θα τοποθετηθούν, η ομάδα που εξαιρέθηκε και η νικήτρια ομάδα του αγώνα 1ου Ομίλου της 2ης Φάσης. Σύνολο δύο (2) ομάδες.
Οι δύο (2) ομάδες θα αγωνισθούν σε ένα απλό αγώνα νοκ άουτ.
β) Στο 2ο Όμιλο (Βόρειο) θα τοποθετηθούν, η ομάδα που εξαιρέθηκε και η νικήτρια ομάδα του αγώνα 2ου Ομίλου της 2ης Φάσης. Σύνολο δύο (2) ομάδες.
Οι δύο (2) ομάδες θα αγωνισθούν σε ένα απλό αγώνα νοκ άουτ.
γ) Στο 3ο Όμιλο (Νότιο) θα τοποθετηθούν, η ομάδα που εξαιρέθηκε και η νικήτρια ομάδα του αγώνα 3ου Ομίλου της 2ης Φάσης. Σύνολο δύο (2) ομάδες.
Οι δύο (2) ομάδες θα αγωνισθούν σε ένα απλό αγώνα νοκ άουτ.
δ) Στο 4ο Όμιλο (Νότιο) θα τοποθετηθούν, η δύο νικήτριες ομάδες των αγώνων του 4ου Ομίλου της 2ης Φάσης. Σύνολο δύο (2) ομάδες.
Οι δύο (2) ομάδες θα αγωνισθούν σε ένα απλό αγώνα νοκ άουτ.

4η Φάση - Ημιτελικοί αγώνες
Στην κλήρωση των αγώνων της 4ης Φάσης θα λάβουν μέρος, οι τέσσερις (4) νικήτριες ομάδες των τεσσάρων (4) ομίλων της 3ης Φάσης Θα διεξαχθούν δύο (2) απλοί αγώνες νοκ άουτ, σε ουδέτερη έδρα, με τυπικά γηπεδούχο την ομάδα που θα κληρωθεί πρώτη. Οι δύο (2) νικήτριες ομάδες θα προκριθούν για τον Τελικό Αγώνα Κυπέλλου.

5η Φάση Τελικός αγώνας
Στον Τελικό αγώνα θα λάβουν μέρος οι δύο (2) νικήτριες ομάδες που θα προκύψουν από τη 4η Φάση. Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα με τυπικά γηπεδούχο την ομάδα που θα κληρωθεί πρώτη

Ημερομηνία Κλήρωσης και πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου

Ως ημερομηνία Κλήρωσης ορίζεται η Πέμπτη 19-04-2018
1η Φάση: 29-04-2018
2η Φάση: 13-05-2018
3η Φάση: 20-05-2018
4η Φάση: 01-06-2018
5η Φάση: 03-06-2018
(Οι ανωτέρω ημερομηνίες δεν είναι δεσμευτικές και μπορεί να τροποποιηθούν μετά από απόφαση της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου για αγωνιστικούς λόγους)

Άρθρο 6 : Ημερομηνία έναρξης και αγώνων Κυπέλλου
Ως ημερομηνία έναρξης ορίζεται η Κυριακή 29-04-2018.

Άρθρο 7 : Επίλυση Αθλητικών Διαφορών
Οι πάσης φύσεως αθλητικές διαφορές, που ανακύπτουν από την εφαρμογή των κανονισμών και της προκήρυξης και αφορούν : α. τις ομάδες που συμμετέχουν στους αγώνες του Κυπέλλου και
β. κάθε πρόσωπο που συνδέεται με αυτές με οποιαδήποτε σχέση και ιδιότητα, επιλύονται μόνο από τα αρμόδια θεσμοθετημένα δικαιοδοτικά και δικαστικά όργανα του ποδοσφαίρου. Με τη Δήλωση Συμμετοχής στο Κύπελλο και την αποδοχή της παρούσας οι ομάδες συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια δικαιοδοτικά και δικαστικά όργανα για την επίλυση των διαφορών τα προβλεπόμενα από τους κανονισμούς, όπως ισχύουν κάθε φορά.
Η εν λόγω δέσμευση αποκλείει τη δυνατότητα των ομάδων να προσφύγουν, σε κάθε περίπτωση, ενώπιον των τακτικών αστικών δικαστηρίων, με οποιαδήποτε διαδικασία.
Σε περίπτωση παραβίασης των όσων ορίζονται στο παρόν άρθρο 7, επιβάλλονται στην υπαίτια ομάδα, οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς πειθαρχικές κυρώσεις.

Άρθρο 8 : Συμμετοχή και ηλικίες ποδοσφαιριστριών
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ποδοσφαιρίστριες οι οποίες:
α έχουν συμπληρώσει το (δωδέκατο) 12ο έτος της ηλικίας τους (άρθρο 19 παρ.11α και 11γ του ΚΑΠ)
β. έχουν γεννηθεί μετά την 01/01/2002.
Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστριών χωρίς τα δικαιολογητικά του άρθρου 18 του Κ.Α.Π.
Είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση επτά (7) ποδοσφαιριστριών που δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.
Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση, μέχρι τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστριών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.
Σε κάθε περίπτωση, καθ΄ όλη την διάρκεια του αγώνα, θα αγωνίζονται επτά (7) ποδοσφαιρίστριες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ελληνικές εθνικές ομάδες.
Επιτρέπεται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα η αντικατάσταση μέχρι τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστριών από κάθε ομάδα, ανεξαρτήτως των θέσεων στις οποίες αγωνίζονται. Απαγορεύεται η συμμετοχή στον αγώνα ποδοσφαιρίστριας η οποία αντικαταστάθηκε στον αγώνα.

Άρθρο 9 : Προπονητές
Ισχύει ότι προβλέπεται και στα Πρωταθλήματα Α΄, Β΄ και Γ΄ Κατηγορίας Γυναικών, ποδοσφαιρικής περιόδου 2017-2018.

Άρθρο 10. Γήπεδα - Πρόγραμμα των Αγώνων
Ισχύει ότι προβλέπεται και στα Πρωταθλήματα της Α΄, Β΄ και Γ΄ Κατηγορίας Γυναικών, ποδοσφαιρικής περιόδου 2017-2018.
Όλοι οι αγώνες του Κυπέλλου διεξάγονται σε ημέρες που ορίζονται από την Επιτροπή.
Σε περίπτωση κατά την οποία σωματείο, για τους αγώνες του Κυπέλλου, δηλώσει ως έδρα του, γήπεδο διαφορετικό από αυτό που έχει δηλώσει στους αγώνες του πρωταθλήματος, υποχρεούται να υποβάλλει εκ νέου παραχωρητήριο.

Το γήπεδο για το οποίο θα καταθέσει το παραχωρητήριο, θα πρέπει να πληροί τους όρους ασφαλείας καθώς και τους όρους, που προβλέπουν οι διατάξεις του άρθρου 8 του ΚΑΠ και οι διατάξεις των κανόνων παιχνιδιού καθώς επίσης και την υποχρεωτική αναγραφή του αριθμού των θέσεων των καθημένων.
Το δηλωθέν γήπεδο πρέπει να έχει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να λάβει άδεια διεξαγωγής αγώνα από τη Περιφέρεια, με ευθύνη του Σωματείου που το δήλωσε,
Οι αγώνες του Κυπέλλου Γυναικών, λόγω ανώτερης κατηγορίας, προηγούνται όλων των αγώνων των τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.
Οι ομάδες (με μέριμνα και ευθύνη τους) θα φροντίσουν για την γνωστοποίηση του προγράμματος στα δημοτικά και εθνικά γήπεδα που χρησιμοποιούν, καθώς και στις οικείες αστυνομικές αρχές, για το σωστό προγραμματισμό των αγώνων.

Άρθρο 11: Γιατρός
Η παρουσία γιατρού αγώνα είναι υποχρεωτική. Ο γιατρός έχει την υποχρέωση να αποδείξει την ιδιότητά του με οποιοδήποτε επίσημο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα Ιατρικού Συλλόγου ή σφραγίδα). Οι γηπεδούχες ομάδες αναλαμβάνουν την υποχρέωση να υπάρχουν στη διάθεση των διαγωνιζομένων, μέσα πρώτων βοηθειών και να μεριμνούν, απευθυνόμενοι σε αρμόδιο φορέα, για την παρουσία γιατρού κατά την τέλεση των αγώνων.
Σε περίπτωση ασθενείας ή αδυναμίας έγκαιρης προσέλευσης του γιατρού, οι γηπεδούχες ομάδες είναι υποχρεωμένες να μεριμνήσουν για την έγκαιρη αντικατάσταση του. Σε αντίθετη περίπτωση, ο αγώνας δεν θα διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας. Εάν διεξαχθεί, ο μεν διαιτητής παραπέμπεται για πειθαρχικό έλεγχο, η δε γηπεδούχος ομάδα χάνει τον αγώνα και της επιβάλλεται χρηματική ποινή χίλων (1.000) ευρώ.
Τα έξοδα των γιατρών επιβαρύνουν τις γηπεδούχες ομάδες.
Για τη Τελική ή τις Τελικές Φάσεις που θα διεξαχθούν σε ουδέτερες έδρες, η αμοιβή του γιατρού θα καλυφθεί, μετά την οικονομική εκκαθάριση, από τις ομάδες εξ ημισείας και σύμφωνα με την Οικονομική Εγκύκλιο της ΕΠΟ.

Άρθρο 12 : Παρατηρητής Αγώνα
Ισχύει ότι προβλέπεται και στα Πρωταθλήματα της Α΄, Β΄ και Γ΄ Κατηγορίας Γυναικών, ποδοσφαιρικής περιόδου 2017-2018.
Επί πρόσθετα, για τη Τελική ή τις Τελικές Φάσεις που θα διεξαχθούν σε ουδέτερες έδρες, οι Παρατηρητές θα ορισθούν θα αποζημιωθούν από τις ΕΠΣ που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες, μετά την εκκαθάριση, σύμφωνα με την Οικονομική Εγκύκλιο Ποδοσφαίρου Γυναικών της ΕΠΟ.

Άρθρο 13 : Οικονομικά Θέματα - Επιδότηση μετακίνησης Ομάδων
Η Οικονομική Εγκύκλιος Ποδοσφαίρου Γυναικών της Ε.Π.Ο. και οι όποιες σχετικές αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας Προκήρυξης, την οποία και συμπληρώνουν.
Η οικονομική οργάνωση, διαχείριση και ο έλεγχος των αγώνων του Κυπέλλου, για την 1η , 2η και 3η Φάση, ανήκει στην Τοπική για κάθε γηπεδούχο Σωματείο Ένωση, που φροντίζει για την εκτύπωση εισιτηρίων των αγώνων και την προώθηση τούτων στα γηπεδούχα Σωματεία. Για την 4η και 5η Φάση, ότι προβλέπει η Οικονομική Εγκύκλιος της ΕΠΟ. Η ΕΠΟ παραιτείται του ποσοστού της υπέρ των Ε.Π.Σ. - Μελών της.
Επί πρόσθετα, για τις Τελικές Φάσεις που θα διεξαχθούν σε ουδέτερες έδρες οι διαιτητές θα ορισθούν και θα αποζημιωθούν από την ΕΠΣ που θα φιλοξενήσει τους αγώνες, μετά την εκκαθάριση, σύμφωνα με την Οικονομική Εγκύκλιο Ποδοσφαίρου Γυναικών της ΕΠΟ.
Όσον αφορά την οικονομική επιδότηση των μετακινήσεων των ομάδων θα ισχύσουν τα παρακάτω:
α. Για όλες τις οδικές μετακινήσεις η επιδότηση ορίζεται σε ογδόντα (80) λεπτά ανά χιλιόμετρο.
β. Για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις η επιδότηση ορίζεται ως ακολούθως :
Για μετακίνηση από και προς Ζάκυνθο και από και προς Κέρκυρα, τριακόσια (300) ευρώ ανά αγώνα.
Για μετακίνηση από Πειραιά προς Μύκονο και αντιστρόφως, εξακόσια (600) ευρώ ανά αγώνα.
Για μετακινήσεις από Πειραιά, προς Ικαρία, Κρήτη, Δωδεκάνησα και αντιστρόφως χίλια διακόσια (1.200) ευρώ ανά αγώνα.Για μετακινήσεις μεταξύ Μυκόνου, Ικαρίας, Κρήτης και Δωδεκανήσων, χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ ανά αγώνα.
Για μετακινήσεις μεταξύ νήσων της Δωδ/σου εξακόσια (600) ευρώ ανά αγώνα.
γ. Για τις αεροπορικές μετακινήσεις μεταξύ Μυκόνου, Ικαρίας, Κρήτης και Δωδεκανήσων, η επιδότηση ορίζεται σε δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ.
Για τη χορήγηση της αεροπορικής αποζημίωσης, απαιτείται από το μετακινούμενο σωματείο, η κατάθεση στο Λογιστήριο της Ε.Π.Ο, του αντίστοιχου παραστατικού της αεροπορικής μετακίνησης. Σε περίπτωση που το σωματείο μετακινηθεί και δεν καταθέσει το ανωτέρω παραστατικό, θα του καταβάλλεται η αντίστοιχη αποζημίωση της ακτοπλοϊκής μετακίνησης των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ.
Έξοδα διαιτητών / Παρατηρητών διαιτησίας
Ισχύει ότι προβλέπεται και στα Πρωταθλήματα της Α΄, Β΄ και Γ΄ Κατηγορίας Γυναικών, ποδοσφαιρικής περιόδου 2017-2018.
Επιπρόσθετα, για τις Τελικές Φάσεις που θα διεξαχθούν σε ουδέτερες έδρες οι διαιτητές θα ορισθούν και θα αποζημιωθούν από τις ΕΠΣ που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες, μετά την εκκαθάριση, σύμφωνα με την Οικονομική Εγκύκλιο Ποδοσφαίρου Γυναικών της ΕΠΟ.

Άρθρο 14: Έπαθλο του Κυπέλλου
Στην νικήτρια ομάδα τυ Τελικού θα απονεμηθεί, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, ένα Κύπελλο και 25 μετάλλια για τις ποδοσφαιρίστριες και τον προπονητή της. Στην ομάδα που συμμετείχε στο Τελικό, θα απονεμηθούν 25 μετάλλια.
Στην ΕΠΣ που θα φιλοξενήσει τον Τελικό Κυπέλλου, στον διαιτητή και στους επόπτες γραμμών θα απονεμηθεί από μία (1) πλακέτα. Όλες οι ποδοσφαιρίστριες που πήραν μέρος στον τελικό αγώνα καθώς και οι αναπληρωματικές οφείλουν να προσέλθουν και να παραλάβουν τα μετάλλια, με πρώτη την ομάδα που ηττήθηκε και δεύτερη τη νικήτρια ομάδα.
Επίσης η Ομοσπονδία θα χορηγήσει από δέκα πέντε (15) μπάλες ποδοσφαίρου, σε κάθε μία από τις τέσσερις (4) ομάδες οι οποίες θα προκριθούν και θα συμμετάσχουν στη Φάση των ημιτελικών αγώνων του Κυπέλλου.

Άρθρο 15 : Ραδιοτηλεοπτικά / Εμπορικά Δικαιώματα
Τα Ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα ανήκουν στις ομάδες και η διαδικασία παραχώρησή τους από τα Σωματεία στον οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο δικαιούχο φορέα, περιγράφεται στο άρθρο 29 του ΚΑΠ.

Άρθρο 16: Τελική διάταξη
Για ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη αυτή, ή σε περίπτωση αμφιβολίας, ρυθμίζεται από τις διατάξεις των Κανονισμών της Ε.Π.Ο., ή για οποιοδήποτε θέμα που θα παρουσιαστεί και δεν καλύπτεται από την παρούσα Προκήρυξη, θα αποφασίζει μετά από πρόταση της Επιτροπής, η Εκτελεστική Επιτροπή (Ε.Ε.) της Ε.Π.Ο., στο πλαίσιο του Καταστατικού της και του ορθού και του δίκαιου.

Για την Ε.Π.Ο.
Ο Πρόεδρος
Ευάγγελος Γραμμένος

Δεν υπάρχουν σχόλια: