Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

0 ΝΑΟΥΣΑ 2-2 ΑΟΧ: Ισόπαλος μέσα στην ομίχλη

Σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, με πολλές απουσίες για την ομάδα μας και έναν αγωνιστικό χώρο οριακά ακατάλληλο για να παιχτεί ποδόσφαιρο, ο AO Χαλκίς κατάφερε να πάρει την ισοπαλία με σκορ 2-2, με αντίπαλο την ομάδα του ΦΑΣ Νάουσας. Με αυτό το παιχνίδι, τέλειωσε και ο πρώτος γύρος, του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής.
Η κακοκαιρία που είχε ξεκινήσει από το βράδυ του Σαββάτου, συνεχίστηκε και σήμερα δυσκολεύοντας έντονα τις προσπάθειες των παιχτών μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το κύριο χαρακτηριστικό που δεν επέτρεπε στους ποδοσφαιριστές των 2 ομάδων να παίξουν ποδόσφαιρο αξιώσεων ήταν η πυκνή ομίχλη μειώνοντας δραματικά την ορατότητα σε απόσταση πάνω από 10 μέτρα.
Στο αγωνιστικό μέρος, οι 2 ομάδες μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και η ομάδα της Νάουσας κατάφερε να κερδίσει πέναλτι μόλις στο 5'. Ο Γασπαράτος κλήθηκε να το εκτελέσει, όμως ο νεαρός τερματοφύλακας του ΑΟΧ έπεσε στην σωστή γωνία, κρατώντας το 0-0. Στην συνέχεια ένα καλό σουτ του Γκαράνη κατέληξε μόλις άουτ στο 14' για να έρθει ο διαιτητής του αγώνα στο 15' και να διακόψει προσωρινά το παιχνίδι λόγω πυκνής ομίχλης. Στο 23' ακόμη ένα καλό σουτ του Γκαράνη δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 26' ήταν η σειρά του ΑΟ Χαλκίς να κερδίσει πέναλτι, όταν ο Γκιόκας ανατράπηκε μέσα στην μικρή περιοχή, ενώ βρισκόταν σε προφανή θέση για να σκοράρει. Ο αμυντικός που υπέπεσε στην παράβαση αυτή αποβλήθηκε και ο ΦΑΣ Νάουσα έμεινε με 10 παίχτες για το υπόλοιπο του αγώνα. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Νίκος Ευσταθίου κάνοντας το 0-1 για την ομάδα της Χαλκίδας, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις 2 εστίες και υπό πυκνή χιονόπτωση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα της Νάουσας μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και κατάφερε να σκοράρει 2 γρήγορα γκολ με τον Γασπαράτο στο 60' και στο 64' αιφνιδιάζοντας την ομάδα της Χαλκίδας. Ο διαιτητής αναγκάστηκε για άλλη μία φορά να διακόψει προσωρινά το παιχνίδι για 6 λεπτά στο 73' λόγω πυκνής ομίχλης που εμφανίστηκε ξανά στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα της Χαλκίδας, πιέζοντας για την ισοφάριση κατάφερε να κερδίσει ακόμη ένα πέναλτι στο 88' όταν ο αμυντικός των γηπεδούχων άπλωσε το χέρι του και έκοψε την μπάλα μέσα στην μικρή περιοχή. Ο Ναουμίδης κλήθηκε να εκτελέσει το πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε στο 101' λόγω των πολλών διακοπών από τον διαιτητή και των πολλών παραβάσεων που υπέπεσαν οι ποδοσφαιριστές.,
Με αυτή την ισοπαλία, σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα του Μαχητή Τερψιθέας (1-2 απ' τη Λαμία), η Χαλκίδα μείωσε στους 5 βαθμούς, από την θέση παραμονής στην κατηγορία. Την επόμενη αγωνιστική, το ματς θα είναι το πιο κρίσιμο εντός έδρας παιχνίδι, που ένα άλλο αποτέλεσμα εκτός απ' την νίκη, θα φέρει κατά πάσα πιθανότητα τον υποβιβασμό. Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, ο ΑΟ Χαλκίς, θα φιλοξενήσει τον Μαχητή Τερψιθέας, στις 15:00, στο δημοτικό στάδιο Χαλκίδας και μία νίκη, θα δώσει ελπίδες παραμονής στον ΑΟΧ.

Νάουσα (Βασίλης Αργυρίου): Κύρου, Περηφανόπουλος, Παπατάνος (69′ Ρέτζια), Μουσικάκης, Πέικος, Αργυρίου Γ., Κεφαλάς (84′ Αργυρίου Π.), Συμπεθέρης, Κεφαλάς, Νικόλτσης, Μπενίσκος, Γασπαράτος
Χαλκίδα (Παναγιώτης Τοκπασίδης): Ντουμάνης, Αυλωνίτης, Τσατσαρώνης, Καραμπάς, Ναουμίδης, Ευσταθίου (84′ Κυρήκος), Κωνσταντάγκας, Μπαλαμπάνης, Γκιόκας (90+7′ Τσουπέης), Βαλκάνος (90+4′ Νικολάου), Γκαράνης

Το φιλμ του αγώνα (imathiasportsnews.gr)
  • 1′ Ωραία κίνηση του Γκαράνη στην περιοχή, βγαίνει απέναντι από τον Κύρου και πέφτει στο έδαφος. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον κ. Δραγάτη, ζητώντας πέναλτι.
  • 9′ Ο Νικόλτσης με πλάτη στον αντίπαλο, προσπαθεί να ξεφύγει και πέφτει στο χορτάρι. Ο ρέφερι της συνάντησης έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα και την κίτρινη κάρτα στον Καραμπά. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Γασπαράτος, με τον Ντουμάνη να αποκρούει εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία.
  • 14′ Δυνατό σουτ του Γκαράνη λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
  • 23′ Σουτ του Γκαράνη μέσα από την περιοχή, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κύρου.
  • 24′ Σουτ του Μπενίσκου εκτός περιοχής, μπλοκάρει ο Ντουμάνης.
  • 26′ ΓΚΟΛ! Ολέθριο λάθος του Μουσικάκη ως τελευταίος παίκτης, ο Γκαράνης κλέβει τη μπάλα και απέναντι από τον Κύρου βρέθηκε στο έδαφος. Ο κ. Δραγάτης υπέδειξε πέναλτι και απέβαλε τον αμυντικό της Νάουσας θεωρόντας πως ο επιθετικός του ΑΟΧ βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Ευσταθίου, ανοίγοντας το σκορ (0-1)
  • *Ως στόπερ πλέον ο Νίκος Περηφανόπουλος για τον ΦΑΣ
  • 30′ «Σπάσιμο» της μπάλας από τον Γασπαράτο στον Περηφανόπουλο, σουτ του τελευταίου η μπάλα άουτ.
  • 43′ Κίτρινη κάρτα Γκαράνης.
  • 60′ ΓΚΟΛ! Σέντρα του Γασπαράτου από αριστερά, η μπάλα σκάει στο ύψος της μικρής περιοχής και με τα φάλτσα που έχει, βρέθηκε στη γωνία του Ντουμάνη που αιφνιδιάστηκε (1-1)
  • 63′ Κίτρινη κάρτα στον Γρηγόρη Αργυρίου, που συμπλήρωσε τις 7 και θα απουσιάσει από τα επόμενα δύο παιχνίδια. 
  • 64′ ΓΚΟΛ! Γέμισμα του Κύρου από την περιοχή του, η μπάλα δεν απομακρύνεται από τους αμυντικούς, στρώνεται στον Γασπαράτο και αυτός βλέποντας τον Ντουμάνη εκτός θέσης, τον «κρεμάει» δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του (2-1) 68′ Κίτρινη κάρτα Τσατσαρώνης.
  • 72′ Κίτρινη κάρτα Ρέτζια.
  • 88′ ΓΚΟΛ! Σέντρα του Τσατσαρώνη από αριστερά, ο Περηφανόπουλος στην προσπάθεια του να διώξει, η μπάλα βρίσκει στο χέρι του και ο ρέφερι υποδεικνύει το δεύτερο πέναλτι για τους φιλοξενούμενους. Εκτελεστής ο Ναουμίδης και ισοφάριση (2-2).
  • 90+1′ Παράλληλη πάσα του Συμπεθέρη από δεξιά, ο Μπενίσκος «τσιμπάει» τη μπάλα και ο επερχόμενος Γασπαράτος δεν καταφέρνει να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: