Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

1 ΙΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Ο Α' γύρος 2013-14

Μετά την ολοκλήρωση του Α' γύρου του πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ (Α1), ο Ίκαρος Χαλκίδας, βρίσκεται στη τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας 3 νίκες και 7 ήττες. 
Η ομάδα της Χαλκίδας προσπαθεί, αλλά ακόμα δεν μπορεί να ξεπεράσει κάποια προβλήματα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι ότι δεν έχει ποιοτικούς παίχτες, αλλά σίγουρα πρέπει να διαχειριστή καλύτερα την πίεση και την ψυχολογία στο γήπεδο. Όπως δηλώνει σε κάθε παιχνίδι ο Γκαγκαλούδης, στις προπονήσεις είναι πολύ καλοί αλλά στον αγώνα μέσα, πάντα κάνουν τον ρυθμό τους. Ένα πράγμα πάντως που φταίει ακόμα στην ομάδα, είναι η μεγάλη αστοχία, κυρίως στις ελεύθερες βολές αλλά και στα τρίποντα.

Απολογισμός Α' γύρου

Ξεκίνησαν με μία πολύ καλή εμφάνιση στο Ρέθυμνο, αλλά ηττήθηκαν 82-77, έχοντας παράπονα και απ' τη διαιτησία, στη συνέχεια νίκησαν άνετα τον Απόλλων Πατρών (72-64) στο Κανήθου, ενώ όπως ήταν αναμενόμενο, την επόμενη αγωνιστική, ηττήθηκαν στο ΣΕΦ απ΄ τον Ολυμπιακό, αλλά με μεγάλη διαφορά (99-61), όχι λόγο της διαφοράς δυναμικότητας, αλλά λόγο του κακού παιχνιδιού και τον άστοχων σουτ. Στη συνέχεια δέχεται στην έδρα του μια ήττα που δεν έπρεπε να γίνει, αυτή με τον Πανελευσινιακό (50-65), τον οποίο έχουν κερδίσει στην έδρα του, 2 φορές σε φιλικά παιχνίδια. Στα Τρίκαλα δέχονται επίσης μια μεγάλη ήττα, με μεγάλη διαφορά (100-65), παίζοντας ξανά ένα κακό παιχνίδι. Εν συνεχεία η άνετη εντός έδρας νίκη, απ' την πολύ καλή ομάδα της Δράμας (89-73), δείχνει ότι ο Ίκαρος Χαλκίδας έχει δυνατότητες, αλλά στη Κηφισιά με την ΑΕΝΚ, χάνει και πάλι με 75-66. Στον δύσκολο εντός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο, μία από τις καλύτερες φετινές ομάδες, δεν τα πήγε άσχημα, καθώς ηττήθηκε με 73-80, και έφτασε σε σημείο να πάρει τη νίκη. Η εμπειρία όμως των φιλοξενουμένων, έπαιξε μεγάλο ρόλο. Στο επόμενο παιχνίδι, μέσα στο ΟΑΚΑ, ο Ίκαρος στάθηκε άξια απέναντι στον 6 φορές πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό (77-61), και μέχρι σχεδόν τα μέσα του τρίτου ημιχρόνου, το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο (33-30). Στη συνέχεια ο Ίκαρος κερδίζει στην έδρα του τον Ηλυσιακό με 72-71, πιο άνετα από ότι δείχνει το σκορ, καθώς οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και μείωσαν στο τέλος. Στο Αλεξάνδρειο, ο Ίκαρος παρουσιάζει πάλι ένα κακό πρόσωπο και το σκορ με τον Άρη, ξεφεύγει πολύ (84-67). Παιχνίδια που δεν χάνονται, έχασε ο Ίκαρος στη Ρόδο, με τη νέα χρονιά (2014). Στο ημίχρονο κέρδιζε με 18 πόντους, αλλά στο δεύτερο μέρος, η αστοχία και το πολύ κακό παιχνίδι, τον περιόρισε στο να σκοράρει μόνο 15 πόντους σε 2 δεκάλεπτα και να ανατραπεί, δίνοντας τη νίκη στον Κολοσσό με 70-64. Την προηγούμενη αγωνιστική ο Ίκαρος παρουσίασε ένα κακό πρόσωπο στα 3 πρώτα δεκάλεπτα του εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ, με εύστοχα σουτ αλλά δεν κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και ηττήθηκε με 78-86. 
Ο Ίκαρος απ' τα 13 παιχνίδια, έχει ηττηθεί στα 7 εκτός έδρας παιχνίδια, ενώ στα 6 εντός έδρας έχει κερδίσει Απόλλων Πατρών, ΚΑΟ Δράμας και Ηλυσιακό, έχει ηττηθεί από τους δυνατούς και στην πρώτη τετράδα, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ, ενώ έχει κάνει και μία εντός έδρας ήττα που δεν θα γινόταν υπό άλλες συνθήκες, αυτή με τον Πανελευσινιακό. 

Τι έχει να αντιμετωπίσει στο δεύτερο γύρο.

Στο δεύτερο γύρο, έχει αρκετά εντός έδρας παιχνίδια τα οποία μπορεί να χτυπήσει. Ξεκινάει την Κυριακή με το Ρέθυμνο, ενώ μπορεί να χτυπήσει τα εντός, όπως με Τρίκαλα (που τα είχε κερδίσει εντός έδρας στο κύπελλο), ΑΕΝ Κηφισιάς, Κολοσσό Ρόδου. Πέρα από τα 2 δύσκολα εντός έδρας παιχνίδια του Ίκαρου με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, υπάρχει και το δύσκολο εντός έδρας αγώνα με τον Άρη, που πέρα από την ιστορία της ομάδας της Θεσσαλονίκης, οι Χαλκιδαίοι, βάση την απόδοση του στο πρωτάθλημα, θα μπορούσαν να στον κερδίσουν. 
Όσον αφορά τα εκτός έδρας παιχνίδια, ο Ίκαρος μπορεί να κοντράρει στα ίσα, τον Απόλλων Πατρών, τον Πανελευσινιακό (τον έχει κερδίσει εκτός έδρας σε 2 φιλικα), τον ΚΑΟ Δράμας (αν και τελευταία έχει ανεβάσει την απόδοση του) και τον Ηλυσιακό. Δύσκολα φυσικά θα είναι τα εκτός έδρας παιχνίδια με τις 2 ομάδες της πρώτης τετράδας, τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ. 
Κάνοντας κάποιες προβλέψεις, ο Ίκαρος μπορεί εύκολα να παραμείνει στην κατηγορία. Πρώτα όμως πρέπει να το πιστέψουν και οι ίδιοι οι παίχτες της Χαλκίδας. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/1, ΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟ ΣΤΙΣ 16:00 ΣΤΟ ΚΑΝΗΘΟΥ

Ο δεύτερος γύρος για τον Ίκαρο Χαλκίδας, ξεκινάει την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, όπου θα φιλοξενήσει τον ΑΓΟ Ρεθύμνου, στις 16:00, στο κλειστό Κανήθου. 
Από τους φιλοξενούμενους, αποχώρησε πριν λίγες μέρες, ο Χαλκιδαίος προπονητής τους, Θανάσης Γιαπλές, ενώ στην θέση του πήραν τον πρώην προπονητή του Ίκαρου, Γιώργο Καλαφατάκη. 
Οι παίχτες του Ίκαρου, πρέπει να ξαναγυρίσουν στις νίκες και να προσπαθήσουν να παραμείνουν στην κατηγορία της Basket League. Το παιχνίδι με το Ρέθυμνο, είναι πρόκληση για να πετύχουν την 4η νίκη τους στο πρωτάθλημα.


1 σχόλιο:

ikaros_fan είπε...

Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Ο Ίκαρος αν παίξει καλή άμυνα και στην επίθεση κυκλοφορήσει την μπάλα ψύχραιμα, είναι ικανός όχι απλά για την παραμονή αλλά για μεγάλες νίκες απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους. Πρέπει οι παίκτες να πιστέψουν στις δυνατότητές τους και να είναι προσηλωμένοι στο στόχο τους. Από την πλευρά της η διοίκηση ίσως προχωρήσει και σε μεταγραφές 1-2 παικτών μετά και τον τραυματισμό του Παπανικολόπουλου. Ο Ίκαρος έχει αθλητικούς παίκτες που μπορούν να παίξουν σκληρή άμυνα και να τρέξουν στον αιφνιδιασμό. Έχει επίσης την αμέριστη υποστήριξη του κόσμου του, που μετατρέπει το κλειστό της Κανήθου σε καυτή έδρα σε κάθε παιχνίδι. Εμείς οι φίλαθλοι της ομάδας θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ομάδα σε φίλαθλα πλαίσια δίνοντάς της την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση.