Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

0 ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ 1-1 ΑΟΧ (Πεν. 3-4): Πρόκριση στα πέναλτι

Τη «ρώσικη ρουλέτα» χρειάστηκε η Χαλκίδα για να περάσει το εμπόδιο της μαχητικής Μακρυκάπας (Α' ΕΠΣ Ευβοίας) και να σφραγίσει το εισιτήριο για τους «4» του Κυπέλλου Ευβοίας. Οι «νερατζούρι» άνοιξαν το σκορ (0-1) στο 5′ με κοντινό πλασέ του Καραμπά και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1 με πλασέ του Ντούμα (βγήκε τετ α τετ) στο 11′. Στο 35′ ο Κυριακόπουλος έβγαλε σωτήρια καλό φάουλ του Τσατσαρή, ενώ στο 37′ ο γκολκίπερ της Μακρυκάπας απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Στασινόπουλου. Η Μακρυκάπα έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία στο 46′ με τον Ζαούρη (απέκρουσε ο Κουρουμπέτσης). Στο 61′ κεφαλιά του Καραμπά από πλεονεκτική θέση πέρασε άουτ, ενώ στο 90′ σουτ του Βαλκάνου μπλόκαρε ο Κυριακόπουλος.
Η Χαλκίδα είχε την υπεροχή, αλλά σε γενικές γραμμές, η εμφάνισή της δεν ήταν καλή. Απ’ την άλλη η Μακρυκάπα έπαιξε κλειστά με σκοπό να χτυπήσει στην κόντρα και κατάφερε να πάει το ματς στα πέναλτι.
Στην ημίωρη παράταση η Χαλκίδα πίεσε -ανορθόδοξα βέβαια- την άμυνα των γηπεδούχων, χωρίς να μπορέσει να παραβιάσει την αντίπαλη εστία. Στο 100′ σουτ του Τσατσαρή έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Θωμόπουλος, ενώ στο 114′, κεφαλιά του Βαλκάνου απέκρουσε στην αριστερή του γωνία, ο πολύ καλός Κυριακόπουλος.
Στα πέναλτι ο γκολκίπερ του ΑΟΧ Κουρουμπέτσης απέκρουσε δύο …μακρυκαπιώτικες εκτελέσεις και το συγκρότημα του Δημητρίου πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Αρτάκη σε διπλά ματς με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στη Χαλκίδα.
Στα πέναλτι για τον ΑΟ Χαλκίς ευστόχησαν οι Βαλκάνος, Αποστολόπουλος, Σταματάκος και Σπανός, ενώ για τη Μακρυκάπα, οι Μπαλόζι, Γκάβαλης και Βαρτζής. Αστόχησαν οι Ντούμας και Κυριακόπουλος (απέκρουσε ο Κουρουμπέτσης).
Για τη Μακρυκάπα δεν ήταν στην αποστολή οι Ρωμανός και Παπίλας, ενώ για λογαριασμό του ΑΟΧ, ο Δημητρίου δεν είχε στη διάθεσή του, τους Τσούπρο, Μπακομήτρο και Σκάρο.

ΑΟ ΜΑΚΡΥΚΑΠΑΣ (Τόγιας Βαγγ.): Κυριακόπουλος, Τσώκος (64′ Μπαλόζι), Χασάνδρας, Καρκαλής Τάσος, Θωμόπουλος, Σηφάκης, Ντούμας, Βαρτζής, Τσομάτσκα (102′ Πεταλωτής), Γκάβαλης, Ζαούρης (83′ Κούκα).

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Δημητρίου Πετρ.): Κουρουμπέτσης, Αχείμαστος, Επιτροπάκης (90′ Αποστολόπουλος), Κοροβέσης (59′ Σπανός), Δημητρίου, Καραμπάς, Σταματάκος, Βαλκάνος, Στασινόπουλος (110′ Ζουζουλής), Τσατσαρής, Τσατσαρώνης.

Πηγή: eviateam

Εκπληκτικός ήταν ο τερματοφύλακας Δημητρης Κουρουμπέτσης, ο οποίος πέρα από τις αποκρούσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα, απέκρουσε 2 πέναλτι και χάρισε την πρόκριση του ΑΟ Χαλκίς στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ευβοίας.
Επόμενος αντίπαλος στην ημιτελική φάση του Κυπελλου Ευβοίας, είναι ο ΑΟ Νέας Αρτάκης, που απέκλεισε την Ιστιαία με 4-1. Τα παιχνίδια της ημιτελικής φάσης είναι διπλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: