Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

0 ΑΓΕΧ: Μεγάλη νίκη, 67-49 τη Μαλεσίνα στη Χαλκίδα

Μόνο τυχαίο δεν ήταν τελικά το γεγονός ότι η ΑΓΕΧ την περασμένη εβδομάδα κόντραρε το Σχηματάρι μέσα στην έδρα του, με την ομάδα του Βελισσαράκου σήμερα το βράδυ παρά τις απουσίες της, με κυριότερη αυτή του Σιδερίδη που τραυματίστηκε στην προπόνηση της Παρασκευής, να επικρατεί δίκαια της ισχυρής Μαλεσίνας με 67-49.
Βέβαια, απουσία και μάλιστα πολύ σημαντική είχε και η Μαλεσίνα, με απόντα τον πρώτο της σκόρερ Συριστατίδη, κάτι που φάνηκε και στη συγκομιδή πόντων για την ομάδα του Θάνου που με 49 πόντους ενεργητικό δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από αυτό το ματς.
Οι γηπεδούχοι με πολύ καλή άμυνα, περιόρισαν τα ατού των "κιτρινόμαυρων", βρήκαν λύσεις στην επίθεση φτάνοντας στο τελικό +18, με πρωταγωνιστή τον Χαρατσή που πέτυχε 30 πόντους οδηγώντας την ομάδα της Χαλκίδας στην πολύ σημαντική επιτυχία.
"Κλειδί" του αγώνα η β” περίοδος, όταν η ΑΓΕ Χαλκίδας έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 22-8 ξεφεύγοντας στο ημίχρονο με 37-25.
Η διαφορά στη συνέχεια δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 10 πόντους, με την ΑΓΕΧ να φτάνει στην κατάκτηση της νίκης με τελικό σκορ 67-49.

Διαιτητές: Τσάλλας-Γερονικολός.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-17, 22-8, 10-9, 20-15.
ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Βελισσαράκος): Χαρατσής 30 (2), Σταμέλος 3 (1), Μπεληγιάννης, Μακρύγιαννης 6, Μάμαλης 2, Αργυρίου 7 (1), Φωτητζόγλου 6, Βελισσαράκος 5 (1), κανάκης 8, Σαββόπουλος, Στεφανίδης.
ΜΑΛΕΣΙΝΑ (Θάνος): Κατσαγάνης 8, Κανακάρης 4, Γάτος 12 (1), Βίγγος 2, Παπαδημητρίου 16 (1), Ψωρομίτας 7, Τούντας, Ανθόπουλος, Καραμίντζος, Φιλιππόπουλος, Καραστάθης.

Ο Γιώργος Βελισσαράκος, στις δηλώσεις του τόνισε πως παρά το άσχημο ξεκίνημα της ομάδας του στον αγώνα, το οποίο απέδωσε στο γεγονός ότι βγήκαν στο γήπεδο μόλις 10′ λεπτά πριν την έναρξη της αναμέτρησης, οι παίκτες του αντέδρασαν και με πολύ καλή άμυνα έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη απέναντι στη Μαλεσίνα, την οποία χαρακτήρισε δύσκολο αντίπαλο για όλες τις ομάδες.
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αντίδραση των παικτών μου στο άσχημο ξεκίνημα που κάναμε και βρεθήκαμε πίσω με 2-13 στο 5λεπτο. Σοβαρή δικαιολογία είναι ότι ξεκινήσαμε το παιχνίδι χωρίς το απαραίτητο ζέσταμα και χωρίς να μιλήσουμε, μια που μπήκαμε στο γήπεδο 10′ λεπτά πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Την χαλαρότητα μας την εκμεταλλεύτηκε η πολύ καλή ομάδα της Μαλεσίνας η οποία ξεκίνησε εντυπωσιακά. Οι παίκτες μου αντέδρασαν με πειθαρχία και ξεκινώντας από την άμυνα κατάφεραν να ισορροπήσουν τον αγώνα ενώ βρίσκοντας λύσεις και στην επίθεση πήραν στο τέλος μια πολύ σημαντική νίκη. Η Μαλεσίνα είναι πολύ καλή ομάδα και πιστεύω πως θα είναι δύσκολος αντίπαλος για όλες τις ομάδες. Πολύ καλή η διαιτησία των Τσάλλα-Γερονικολού, κράτησε ψηλά το επίπεδο του αγώνα».
Ο κόουτς της Μαλεσίνας Μιχάλης Θάνος τόνισε πως η απουσία του Συριστατίδη ήταν μεγάλη για την ομάδα του, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί δικαιολογία, λέγοντας πως η νίκη της ΑΓΕΧ ήταν δίκαια. Παράλληλα, επισήμανε πως πρωταρχικός στόχος της ομάδας του είναι η ανάδειξη ταλαντούχων παιδιών και αυτό είναι ένα κομμάτι που απασχολεί ιδιαίτερα τον ίδιο όσο και τους διοικούντες.
«Είχαμε πρόβλημα με τη δεδομένη απουσία του Συριστατίδη που για εμάς είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά θα πρέπει πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τέτοιες καταστάσεις ώστε να μπορούμε να παίζουμε και χωρίς τον Άγγελο. Με εξαίρεση τα πρώτα 3′ λεπτά του αγώνα, δεν μπήκαμε ποτέ μέσα στο ματς και δίκαια χάσαμε το παιχνίδι. Εμείς πρέπει να ανασυνταχθούμε και να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Θέλω να πως εδώ, πως πρώτος στόχος της διοίκησης αλλά και εμένα, είναι να δώσουμε μεγάλο βάρος στις ακαδημίες μας και να βγάλουμε παιδιά από τις υποδομές. Σήμερα (χθες) είχα μαζί μου ένα 15χρονο και 2 13χρονους με ρόλο στην ομάδα και αυτό για εμάς λέει πολλά. Συγχαρητήρια στον Γ.Βελισσαράκο για τη νίκη της ομάδας του, εύχομαι καλή συνέχεια στον ίδιο και στην ΑΓΕΧ».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 7ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ-Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ 70-71
ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ-ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ 72-75
Γ.Σ.ΑΥΛΙΔΑΣ-ΜΩΛΟΣ 92-56
ΜΑΚΑΡΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 71-56
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ-ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ 48-94
ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΜΑΛΕΣΙΝΑ 67-49

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (26/11)
Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ-ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ
ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ-ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ-ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ-ΜΑΚΑΡΟΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-Γ.Σ.ΑΥΛΙΔΑΣ
ΜΩΛΟΣ-ΜΑΛΕΣΙΝΑ

A' ΕΣΚΑΣΕ (7 αγ.)
ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ 14
Γ. Σ. ΙΤΕΑΣ 13
ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ 12
ΑΕΕ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 12
ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ 12
ΜΑΛΕΣΙΝΑ 11
Γ.Σ. ΑΥΛΙΔΑΣ 10
ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 10
ΜΑΚΑΡΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ 9
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 8
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 8
ΜΩΛΟΣ 7

ΣΚΟΡΕΡΣ
1. Δάρρας (Προοδευτική) 158
2. Νασάκης (Μάκαρος) 151
3. Χατζηστάμου (Μάκαρος) 132
4. Μητρόπουλος (Τελεθριακός) 129
5. Γεωργαντάς (Γ.Σ.Ιτέας) 128
6. Συριστατίδης (Μαλεσίνα) 121
7. Λαζαρίδης (Παναγίτσα) 119
8. Γκόλιας (Άρης Θήβας) 118
9. Τριανταφύλλου (Τελεθριακός) 103
10. Κατσούλας (Γ.Σ.Αυλίδας) 98
11. Ευθυμίου (Γ.Σ.Ιτέας) 96
12. Χαρατσής (ΑΓΕΧ) 94
13. Γρηγοράκης (Ερμής Σχηματαρίου) 92
14. Κατσαγάνης (Μαλεσίνα) 91
15. Σκαλτσάς (Απόλλων Λιβαδειάς) 89

Πηγή: eviabasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: